un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 18 iunie 2023

18 Jun 2023  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Cum s-a aranjat fuziunea LIV cu PGA Tour. Unii jucători au luat zeci sau sute de milioane de dolari ca să plece din PGA în LIV și un an mai târziu cele două au fuzionat.

Viața în Coreea de Nord. BBC-ul a discutat în secret timp de câteva luni cu trei nord-coreeni. Granițele sunt închise de 3 ani. Foamete peste tot. Guvernul este paralizat. Ce înseamnă teama de un regim tiranic, până la urmă. Coreenii de rând sunt mai mulți decât toată armata și toată securitatea lor la un loc, dar nu se pot coordona și nu vrea nimeni să fie primul care protestează. Dar și când va începe acolo o revoluție, cred că nimeni de la putere nu mai scapă viu.

Cum a ajuns Instant Pot de la brand vedetă la faliment. Printre altele, sunt prea bune și au și stoc prea mare după estimări greșite în pandemie.

Și SUA a generat mai multă energie electrică din eoliene și fotovoltaice decât din cărbune. Este o premieră pentru americani.

Spotify nu va prelungi contractul de podcasting cu Harry și Meghan. Spotify a mizat prea mult pe podcasturi și nu pare că le-a ieșit cum credeau ei. Bine, cei doi au luat oricum 25 de milioane de dolari pentru 12 episoade de podcast!

Din 200 de români, 198 au îndrăznit să se prezinte la îmbarcare pentru Mallorca fără pantaloni lungi și sacou. Nu ne mai oprește nimeni din mârlănie /s

Apropo de zboruri, la noul aeroport din Brașov este deja scandal. Funcționează doar în orar 7-19, că Romatsa nu are controlori de trafic pentru mai multe ore. Probabil și Romatsa nu are bani și nici timp să pregătească controlori în timp scurt, dar pare problemă ce putea fi măcar preîntâmpinată. Liniile aeriene se ceartă cu aeroportul, iar zborul Nuremberg – Brașov a aterizat la București și de acolo s-a mers cu autocarul. Pare o lansare românească!

Unul dintre cei mai celebri whistleblowers din istoria SUA a murit la 92 de ani. Daniel Ellsberg a făcut publice The Pentagon Papers, care detaliau motivele adevărate pentru care SUA a intrat în războiul de Vietnam și diversele decizii politice din spatele celor 20+ ani de război.

Unul dintre cele mai mari dezastre maritime din ultima perioadă. Peste 750 de migranți s-ar putea să fi fost la bordul vasului Adriana, care s-a scufundat pe lângă coasta Greciei. Sunt 104 supraviețuitori și 78 de cadavre recuperate din mare, dar supraviețuitorii spun că, pe lângă ce se vede în fotografia de mai jos, sub punte erau o mulțime de alți oameni, inclusiv femei și copii. Mergeau din Libia în Italia.

Cele mai citite articole de aici în ultima săptămână: State of nwradu iunie, Vision Pro este primul produs Apple care vinde singurătate și 3 lucruri învățate.

Double turkey club sandwich:

Autoarea Eat, Pray, Love amână lansarea următoarei cărți. Avea loc în Rusia în secolul trecut și a primit mult hate pentru asta.

Denver Nuggets sunt campionii NBA.

Micromilspec face ceasul oficial al United States Space Force. Este rezistent la apă până la 100 de metri.

Fotografii uimitoare cu munți.

Cărți SF distopice. Mă mir că n-a intrat și Maze Runner pe acolo, dacă tot plecau cu ipoteza “cărți similare cu Hunger Games”.

Formula 1 în Canada, la ora 21.

    14 comentarii

  1. Titlul articolululi despre cărţi distopice este “13 Page-Turner Dystopian Books That Aren’t The Hunger Games”. That Aren’t…

      (Citează)

    • Radu pune linkurile alea ca sa citim noi si sa comentam ca a gresit – in felul asta afla si el daca era ceva interesant in articole.

        (Citează)

    • Nu ca sa-i iau apararea lui Radu, am vazut si eu ca uneori face greseli si uneori chiar suparatoare. Dar in cazul asta poate voi doi ar trebui sa recititi ce-a zis el :) El a zis de Maze Runner ca poate trebuia sa fie pe lista, nu Hunger Games…

        (Citează)

  2. Dintre cartile pe care le-am citit in ultima vreme si care ar putea fi puse pe lista aia:

    Seria Quantum Earth de Dennis E. Taylor
    Seria The Fear Saga de Stephen Moss

      (Citează)

  3. @Kay
    Haha, ai dreptate :-))

      (Citează)

  4. Numai mie nu imi merge link-ul catre articolul cu romanii din Mallorca?

      (Citează)

  5. “The Sussexes did not meet the “productivity benchmarks” needed to get the full payout from the deal by the time it ended”. Dar da, si 50% daca au luat tot e bine.

      (Citează)

  6. Google a lansat luna aceasta un update pentru telefoanele Pixel care oferă în sfârșit suport in România pentru 5G și VoLTE, pentru că telefoanele Pixel nu sunt vândute încă oficial în România iar Vodafone și Orange RO nu au dorit să le înregistreze in sistemul lor și nu le acorda acces la 5G și VoLTE (HD calls), detalii găsiți pe forumul Softpedia pentru Google Pixel.

    Practic, până în iunie 2023, dacă cumpărai un telefon Google Pixel, care era în jur de 600 Euro, nu aveai acces la toate funcționalitățile.

      (Citează)

  7. “Apropo de zboruri, la noul aeroport din Brașov este deja scandal. ”
    Asa arata incompetenta PNL si prostia PSD. Amandoi incapabili sa controleze politic Romatsa – monopol de stat:

    a) Cel care se batea cu pumnul in piept ca a facut si a dres pe aeroport, Vestea, fostul presedinte de Consiliu Judetean al BV (PNL) e acum ministrul Dezvoltarii in guvernul Ciolacu. ZERO reactie, zero urechiat pe careva din postura de ministru, ZERO curat.

    b) “salvatorul natiunii si cel care reda bunastarea poporului” PSD: ZERO reactii, ZERO solutii – orice numai sa nu se dezvolte o zona care s-a nu “le-a dat” vreodata majoritatea vreodata. (a fost un caz de majoritate sub USL = PSD + PNL)
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Bra%C8%99ov#Politic%C4%83

    Solutia romaneasca la orice: nu cotizezi, ne putem contra – doar pentru ca nu vrem noi. Aeroportul din Arad apare ca ar functiona 24/7 – iar controlorii aerieni din Arad care deservesc “de la distanta” aeroportul Brasov au program pana la ora 19. Asta e furt pe fata.

      (Citează)

  8. Sacou….?! Niciodata! Si la balul de la Viena sau la Premiul Nobel as insista sa intru in trening. Daca e musai primesc un sacou sa-l pun peste…trening! Vorbesc serios.

      (Citează)

  9. Nu inteleg articolul cu sacoul. Ori e o idee imbatranita ori imi scapa ceva. Ultima data cand am verificar palma de mallorca era tranzitata pentru plaja. La ce sa merg in sacou acolo?!
    As vrea sa renuntam la ideea ca avionul e un mijloc de transport elitist. E doar un bus mai rapid. Nimic mai mult.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus