un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de iunie 2023

13 Jun 2023  ·

GÂNDURI  ·

67 comentarii

The nwradu a fost răcit cobză și a avut cea mai proastă lună de până acum din acest motiv.

Am fost răcit o lună de zile, pe calendar. Și folosesc trecutul cu indulgență pentru că, deși sunt pe vindecare și mă simt mai bine astăzi decât ieri, probabil voi mai tuși încă multe zile, gâtul și plămânii mei fiind un soi de fleică sângerândă.

Știți cum se zice despre copiii mici că merg o săptămână la grădiniță și apoi stau bolnavi acasă următoarea săptămână? Cam așa a fost și cu Alice. În prima săptămână de colectivitate a luat ceva, probabil o bacterie, și ne-a dat-o și nouă. Toți trei am tușit, ne-a curs nasul, ba chiar Alice a avut și niște secreții la ochi de ne miram de unde pot apărea atâtea. Am stat cu toții și 5 zile pe antibiotic.

Alice s-a vindecat după vreo 6-7 zile. Am dus-o la control, a fost totul bine, a primit și aviz de reintrat în grădiniță.

Nouă nu ne-a trecut însă. Tusea a rămas tot acolo, la fel și nasul înfundat și oboseala cronică.

Așa că atunci când Alice a răcit din nou, după alte câteva zile de grădiniță (trei! trei zile!) răceala aceasta ne-a prins la pământ și ne-a dat-o bine. Ne-a apucat de plămâni, ne-a aruncat sus în aer, a sărit acolo după noi și ne-a bătut măr ca în trailerul viitorului Mortal Kombat, apoi double kick fatality spre pământ.

Lui Alice i-a curs nasul câteva zile, apoi a început cu puseuri de febră care au ținut câteva zile, plus tuse. Când i-a trecut ei febra, m-a luat pe mine în regim similar, făceam la câteva ore și luam antitermice, plus multe medicamente pentru tuse. Mi-a trecut după alte 6 zile. Acum doar tușesc plămâni, iar la ora 19 mi-e somn de trag pe dreapta.

Medicii bănuiesc că această rundă 2 a fost de natură virală, un virus ceva. Alice a fost testată de VSR, virusul sincitial respirator, dar nu era acesta. Sunt sute din care să alegem oricum.

Și nu-i vorba doar de asta. Alice nu a mai dormit singură de când a răcit, că se trezea noaptea de la tuse și expectorație, ci cu noi în pat, ceea ce a însemnat odihnă mai puțină pentru noi. Noroc că nu se trezește când horcăim noi ca doi fumători înrăiți.

Câteva nopți eu am dormit chiar în altă cameră, că aveam uneori frisoane sau făceam patul fleașcă. Tușeam atât de puternic încât de câteva ori am vomitat. Am slăbit aproape 5 kg într-o lună. Pare un lucru pozitiv, dar preferam să nu apară ocazia.

Ah, la un moment dat am dormit cu Alice în brațe pe fotoliu si am stat într-o poziție nasoală pentru spate, adică am întins și picioarele pe un taburet. Știam că nu-i o poziție bună cu greutate în brațe și coloana astfel deformată, dar era comfy și am zis că poate adorm și eu un pic așa. A doua zi am început nu doar perioada mea de febră, dar am avut și spatele blocat de durere pentru vreo 3 zile. Cam în acea perioadă am văzut pe Instagram acest haiku care m-a spart de râs:

Am ratat câteva moțuri și petreceri aniversare. Din 10 mai încoace, am avut doar câteva zile la final de iunie în care am fost bine și am ieșit un pic atunci din casă, dar de obicei fără Matilda, că nu aveam cu cine să o lăsăm pe Alice.

Am dormitat mult. Am băut tone de ceai. Am luat antibiotic cât în ultimii ani la un loc, 14 zile în total. M-am speriat de cât de scumpe costă medicamentele banale de răceală și tuse. Nu mă mir că mulți oameni se duc mai degrabă spre ceaiuri de ceapă sau de cimbru.

Data viitoare mă duc din timp la Matei Balș, să cerceteze acolo ce virus este și să-mi dea antivirale sau ce-o fi disponibil.

Acum nu mai am simptome, doar sechele, tuse care pare și ea pe trecute (dar și când tușesc, fac ca o pisică ce elimină un hairball). Este bine că trece pentru că în curând plecăm în Bulgaria, în concediu. Tot la Reina del Mar mergem, dar acum în iunie, că Matilda revine la muncă în luna iulie.

Pe 11 iunie am aniversat 6 ani de căsătorie. Am ieșit la o prăjitură. Bem bubbly (sau măcar un suc rece) altădată.

N-am băut alcool de vreo lună, cu excepția a două seri. Am observat că nu simt nevoia. Dacă trec câteva zile fără alcool, îmi dispare chiar și gândul de “ce-as bea o bere rece”.

Cel mai poftă îmi este acum de un suc rece. Orice rece! Apa minerală rece! Înghețată!

N-am făcut nimic în weekenduri sau de 1 iunie. Nu știu cum s-a dus luna anterioară. Adică știu, în casă simțindu-mă epuizat, unde mi-am petrecut majoritatea zilelor de obicei fix la fel.

Ne-am dus câteva zile la rudele Matildei de lângă Iași, ca să mai exerseze șî ea accentul locului. A fost ok, ne-am recuperat un pic după prima răceală, dar nu știam că revenim în București pentru a doua.

La final de mai mi-am luat cardul bancar în dinți și am cumpărat o Tesla Model Y. Este deja parcată jos, cu puțin noroc o înmatriculez la timp pentru Bulgaria. Revin cu detalii.

Faptul că am fost bolnav și rupt s-a cunoscut puternic și pe blog. Au fost zile cu un articol și niște știri. N-am putut mai mult. Am lipsit mult de peste tot. Era să ratez termenul pentru două campanii, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în cei 12 ani. N-am mai filmat nimic nou pentru că am vocea alterată și mai ales pentru că nu am suflu pentru un discurs mai lung.

Am început o colaborare de durată cu Bitdefender. Practic eu scriam acele articole despre fiecare cursă de Formula 1 și ei au spus că ar vrea să le sponsorizeze, Bitdefender fiind parteneri ai echipei Ferrari pentru deja al doilea sezon. N-au influență asupra conținutului articolelor, în caz că mai era nevoie sa spun asta, și este vorba doar un banner la final.

Mi s-a părut tare că echipa Ferrari a trebuit să-și dea acordul pentru mine, ceea ce a durat vreo două săptămâni. Știe Scuderia Ferrari cine este nwradu? Acum știe! O să-l întreb pe Leclerc dacă mă ține și pe mine în gazdă câteva zile la el în Monte-Carlo.

 

Alice, după cum spuneam, a trecut prin două răceli. I-am luat în sfârșit nebulizator, care ne era recomandat de toți părinții, pentru că medicul i-a prescris niște inhalații cu adrenalină. Nebulizatorul este un aparat care vaporizează un lichid, îl transformă în particule atât de mici încât pot fi inhalate prin plămâni. Are o mască ce trebuie ținută vreo 10-15 minute pe față.

Alice o urăște. N-a urlat niciodată atât de tare ca atunci când îi puneam masca pe față. O țineam cu forța și tot se zbătea. A fost groaznic. Nu mă văd folosindu-l prea des acum, ci poate când mai crește și înțelege că este pentru binele ei.

În rest, a trecut cu bine prin febre și boli. La grădiniță s-a adaptat repede, după cum spuneam. Doarme acolo și la prânz, de altfel. Socializarea cu alți copii a ajutat-o mult, este mult mai prietenoasă cu alții acum și se joacă frumos cu ei. Am dus-o eu aproape în fiecare dimineață și are un scurt moment de plânset când o predau acolo, dar îi trece în 5 secunde.

Am greșit noi la o chestie și am învățat pentru viitor. În ziua plecării spre Iași, am dus-o la grădiniță și am luat-o de acolo pe la ora 12 și am plecat la drum. Alice a fost atât de nervoasă la drum încât prin Rm Sărat am oprit într-un parc ca să se joace un pic și să stea cu noi. După jumătate de zi la grădiniță, cred că avea nevoie de niște timp cu noi, de confort emoțional, înainte să o legăm în scaun și să plecăm pe șosea. Data viitoare vom ști mai bine.

Acum este în pauză de grădiniță oricum. Nu o ducem înainte de plecarea în concediu, ca să nu ia vreo nouă răceală. Păstrăm asta pentru revenirea din concediu.

Am întrebat-o într-o zi dacă poate spune “mami” și “tati”. Se pare că poate. De atunci ne spune mami și tati și este cel mai frumos sunet pe care l-am auzit vreodată.

Progresează bine pe toate planurile, de fapt. Merge mai bine, vorbește mai mult, se hrănește singură mai bine, întinde farfuria goală când mai vrea supliment, a început să ne imite gesturi și poziții, înțelege cam orice îi spunem și îi cerem, chiar dacă de multe ori nu are chef să și facă în practică lucrurile.

 

Matilda a fost un erou în această perioadă. A avut grijă aproape non-stop de Alice, ba chiar și de mine, în timp ce era și ea răcită. Ajutorul meu a fost la un minim în această perioadă.

Peste o lună se întoarce la muncă. Nu-mi vine să cred că au trecut deja aproape doi ani de când s-a născut Alice. Părea că urmează o perioadă foarte lungă, dar a trecut imediat.

 

A fost o lună nu moartă, dar foarte leșinată pentru secțiunea de entertainment a articolului.

Am avut ocazia să mergem la un film la cinematograf, doar noi doi. Am ales Guardians of the Galaxy 3. Filmul a fost bun. Amuzant, dar cu un scenariu prea banal și personaje negative prea banale, însă un sfârșit bun al trilogiei. Au mers prea mult pe sentiment pe partea cu ratonul și prietenii săi care și-o iau tocmai ca să iasă un film adânc, dar era de așteptat.

S-a cunoscut însă că n-am mai fost de mult la cinema. Eram ca doi copii scăpați de acasă. Ne-am luat nachos cu două sosuri și popcorn mare și două ape. Am mâncat jumătate din nachos și un sfert din popcorn, am făcut risipă de pomană. Mai aveam să ne pupăm în bezna filmului.

Acasă tocmai am văzut Ant-Man și Quantumania sau cum se numește el de fapt. Mi-a plăcut. Este foarte bine realizat vizual, are un aer de Star Wars și lumi SF nebune. Umorul pică bine. Kang the Conqueror este un personaj negativ bun. Întreaga ipoteză că totul se întâmplă în lumea cuantică este idioată, dar dacă treci peste asta rezultă un film SF acceptabil.

Am terminat The Mentalist. Ne-am uitat la The Diplomat, bunicel. Arnold, un documentar despre Schwarzenegger, este de asemenea foarte bun. Aștept Witcher sezonul 3 pe 29 iunie.

M-am jucat Jedi Survivor. Am scris și un review, va fi publicat în curând. Un joc bun, dar primul a fost și mai bun în multe aspecte. Pe acesta nu-mi vine să-l rejoc, de exemplu. Oricum n-aș avea timp, urmează atât de multe jocuri bune încât vremea rejucatului a cam trecut, abia găsesc timp de poate un sfert din cele pe care mi le doresc.

Am zis că alcool n-am băut

Nici în restaurante n-am fost. Am mai mâncat New York Rolls foarte bune de la Angeline Cake Boutique. Se găsesc mai ușor acum că s-a dus buzz-ul inițial. Am fost acum multă vreme la Kraft Market și am mâncat de la Smokăreală. Bună vita lor, moale și gustoasă, dar foarte scumpă.

Am comandat destul de multă supă, în special de la Ciorbe și Plăcinte de la Șincai, care este foarte bună și are des 30% reducere în Bolt Food. Am descoperit și o combinație excelentă: crispy de la KFC dați prin sos picant de la Dristor Doner. Din acela de-ți dau și la pachet în pliculeț portocaliu. Merg perfect!

În Iași am vrut să mergem la Krud, dar fix în acea zi era închis pentru un eveniment privat.

Și asta a fost luna mea. Am ratat o mulțime de evenimente plăcute. Au stat toate weekendurile în casă. Nu mai țin minte cum este să nu tușești. Abia aștept să treacă perioada aceasta.

    67 comentarii

  1. Am văzut-o pe Matilda vineri seara la patiserie Amzei. Era cu niște prietene asa ca n am vrut sa deranjez. Dacă erai și tu, sigur va deranjam pt salut

      (Citează)

  2. Sănătate și să vă bucurați de mașină.

      (Citează)

  3. Am avut aceleași simptome ca tine. Tot așa m-a dat peste cap “răceala” asta. Adormeam extenuat din cauza tusei. Am făcut exudat și n-a ieșit nimic bacterian. Dacă a fost de natură virală la recomandarea cui ai luat antibiotice?

    Felicitări pentru Tesla! Să o stăpâniți sănătoși.

      (Citează)

    • Poate fi o suprainfectare bacteriana, am patit-o de mai multe ori, cu carcalacii adusi de copii de la gradinita. Cam asa va fi cel putin 1 an de acum incolo, cu tot felul de viroze care va vor da la temelie. Ei se refac relativ repede, noi nu.

        (Citează)

    • Silviu: Dacă a fost de natură virală la recomandarea cui ai luat antibiotice?

      Medicul de familie a estimat întâi că avem o bacterie mai solidă și trebuie să mai luăm antibiotice, ca să treacă.

      Abia când Alice a început să facă și febră, după câteva zile de muci și tuse în runda 2, au trecut toți la ipoteza virală.

      Oricum a rămas să luăm antibiotic. Cum zice Deea, de multe ori un virus poate produce infecție la plămâni sau gât sau altceva.

        (Citează)

    • Antibioticele sunt pentru cand stai sa mori, altfel, vorba americanilor, “I don’t fuck with that”
      Mai ales ca e cerc vicios, iti slabesc flora intestinala, care are rol mare in imunitate.
      Dar doctorii stiu mai bine, ca ei au facut facultatea de medicina (numai ca, ce sa vezi, sfaturile difera de la unul la altul)

        (Citează)

  4. Bine macar ca nu a fost covid.

      (Citează)

    • Daca e sa fac un top cu cele mai tampe comentarii, care trec de cezura, blogul tau e de departe in top…. :)))))
      Data viitoare bagati si voi mai putine doze….Nu mai cautati vinovati in exterior, ca e de la gradinita, ca e de la aia…etc

        (Citează)

    • Păi ce cenzură automată să poată intra aici? Oricum, a zis la mișto.

        (Citează)

    • Dan, esti perspicace rau.

        (Citează)

    • @dan, trăiască neamul tău, chiar ai vrut să insinuezi că vaccinul l-a făcut să aibă problemele astea (adică a contribuit la cât de grav a fost)?

        (Citează)

    • @Ciuby La intrebarea ta cel mai bine iti poate raspunde Radu, daca a mai avut asemenea episoade in trecut

        (Citează)

    • dan: daca a mai avut asemenea episoade in trecut

      intreaba-l si daca a mai avut copil la gradinita in trecut :)

      evident ca (in viata reala) nu (prea) exista nimic complet alb sau complet negru (deci nici vaccinul),
      dar demonstratia ta nu sta in picioare.

        (Citează)

    • Virozele actuale se manifesta mult mai dur în rândul tuturor, nu doar a membrilor familiei Dumitru. Și nu au legătură atât cu vaccinul cât cu distanțarea socială și purtatul măștii. Prin distanțare și masca omenirea si-a scăzut pur și simplu “antrenamentul” în lupta cu virușii respiratori.

        (Citează)

    • „Prin distanțare și masca omenirea si-a scăzut pur și simplu “antrenamentul” în lupta cu virușii respiratori.”

      Că așa funcționează adaptarea organismelor la schimbări de genul ăsta, de pe un an pe altul. Păi nu mai bine nu aplicam nimic, cine scăpa bine, cine nu, ghinion. Să nu iei nici un fel de medicamente sau măsuri profilactice, niciodată, că-ți scade „antrenamentul”.

        (Citează)

  5. Schimbati medicul pediatru instant – nu se mai da adrenalina la copii mici prin nebulizator de niste ani buni.

    “Administrarea repetata de adrenalina sub forma de aerosoli poate determina cresterea valorilor tensionale, tahicardie ventriculara, si in anumite situatii, infarct miocardic la copil, efecte adverse severe ce depasesc beneficiile acestui tip de tratament.”

    Nebulizatorul e bine sa il ai, dar pui ser fiziologic in el. Cred ca nici dexametazona nu se mai da, s-au schimbat si acolo protocoalele.

      (Citează)

    • Ne-a zis riscurile și tot de spui tu, dar pentru ce avea ea la plămâni, o formă de bronșiolită, ăsta era tratamentul recomandat.

        (Citează)

    • nwradu:
      Ne-a zis riscurile și tot de spui tu, dar pentru ce avea ea la plămâni, o formă de bronșiolită, ăsta era tratamentul recomandat.

      Probabil ca si al meu are la fel ca al tau, de la 1 an de cand merge la cresa fiecare raceala se duce pe plamani, cu scaderea capacitatii pulmonare (saturatie oxigen pe la 92%) , tuse seaca fara numar luni la rand, mereu diagnisticat cu brosiolita, cred ca de vreo 6 ori acum si mereu acceasi poveste, ventolin pentru remedierea deficientei de oxigen, se vede imediat ca ii rezolva respiratia unde ii revine capacitatea pulmonara la valori mai bune plus un steroid, de obicei spray, sau daca e nasol pastilute (prednison)

      Am fost la pediatru specializat pe plamani iar solutia a fost sa ii dam o slutie de prevenire sub forma de steroid spray (Becotide, flixotide). In toate episoadele asta si au fost o gramada nu i-au dat nici o data ce zici tu acolo asa ca nu ar fii rau sa mai iei o opinie din alta parte.

      ca diagnistic e diagnisticat cu Astm infantil care de obicei se rezolva de la sine cu cresterea in varsta

        (Citează)

  6. Worst month of your life, yet. Asteapta perioada sep-feb

      (Citează)

  7. Ai grijă cu Teslaîn Bulgaria! Există șanse să vă întoarceți pe jos!

      (Citează)

    • Nu, că-i scot borna de la baterie și o iau în camera de hotel.

        (Citează)

    • Subscriu. Nu e vorba de furat….e vorba de parcarile lor in primul rand. Sunt mai mereu pline, si asta in extrasezon. Chiar si la hoteluri premium.
      Recomand sa mergi cu Jeep-ul. Iti garantez ca vei sta mai linistit si vei avea o vacanta mai frumoasa.

        (Citează)

    • La Reina sunt multe locuri de parcare.
      Din păcate, deși le-am sugerat de anul trecut, încărcarea se face la un prelungitor improvizat din ghereta paznicilor. 5 stele cică..

      Și tot legat de Reina, m-a dezamăgit f tare în mini vacanța de 1 iunie. Calitatea a luat-o in jos. Iar promovarea agresivă cu vedete de 2 bani a adus (mult) mai mulți ghiorlani decât am văzut în cele 2 șederi de anul trecut. Sper sa ia măsuri.

        (Citează)

  8. nu stiu care i treaba cu alcoolul, dar ai spus o de doua ori :))

      (Citează)

  9. Sănătate și să vă bucurați de mașină. așteptam articole despre ”viața cu model Y”

      (Citează)

  10. Stai linistit, sa de adrenalina la copii, noua ne-au dat la urgente si la Regina Maria si la IOMC.

    Marean:
    Schimbati medicul pediatru instant – nu se mai da adrenalina la copii mici prin nebulizator de niste ani buni.

    “Administrarea repetata de adrenalina sub forma de aerosoli poate determina cresterea valorilor tensionale, tahicardie ventriculara, si in anumite situatii, infarct miocardic la copil, efecte adverse severe ce depasesc beneficiile acestui tip de tratament.”

    Nebulizatorul e bine sa il ai, dar pui ser fiziologic in el. Cred ca nici dexametazona nu se mai da, s-au schimbat si acolo protocoalele.

      (Citează)

    • In spital, sub monitorizare si pentru urgente gen astm etc, evident ca se da.

      Acasa insa nu se recomanda.

      In fine, fiecare face cum crede.

        (Citează)

  11. Uaaa, am presimtit intr-un comentariu anterior ca Jeep-ul va fi schimbat cu un Y. Felicitari!! De-abia astept articolele despre masina, incarcatul ei la bloc etc.

    Si felicitari ca de astazi esti activ in comentarii!! Keep it this way.

    Racelile la copii trec, toti le fac. Primul an va fi cel mai chinuitor, apoi tot mai rar.

      (Citează)

    • Eu astept articolele in care spune ca-i pare rau dupa Jeep :))

        (Citează)

    • Toată lumea ne-a zis ca va fi răcită și eram ok cu ăsta. Dar 3 zile și gata, alta? Și frate, a mai fost răcită, dar asa de rău niciodată! Și nici noi, niciodată, nici la covid n-a fost așa!

      Nu îmi pot imagina cum as putea sa muncesc de acasă și sa stau și cu ea când e bolnava. Chiar nu știu cum o sa facem.

        (Citează)

  12. Adrenalina se face sub supraveghere intradevar, macar prima data. Nu se mai prescrie la fel de des cum se facea odata, dar se prescrie.

      (Citează)

    • Da, și noi am avut emoții și ne-a spus la ce sa ne uitam, posibile efecte secundare. Ne-a spus însă și că nu s-au raportat asemenea cazuri în ultimii x ani, că sunt foarte rare și ne-am făcut curaj.

        (Citează)

  13. Stai asa, la sfarsit de mai te-ai decis sa iei Tesla si deja o ai? Wow, stiam ca nu se asteapta mult la Tesla fata de ceilalti, dar nu ma gandeam ca au ajuns sa produca pe stoc.

    Felicitari, e o masina ok.

      (Citează)

    • Da, sunt chiar oferte bune la cele de pe stoc, poți sa vezi pe site-ul lor.

        (Citează)

    • Merci dar nu ma ajuta, ca o comand din alta parte.

      Aici au facut schimbarea de cateva saptamani. Rata lunara a unui MYLR (inclusiv asigurari, taxe, combustibil etc) a devenit brusc cu 200eur mai mica, asa ca a devenit cea mai rezonabila optiune.

        (Citează)

  14. Ciuby:
    @dan, trăiască neamul tău, chiar ai vrut să insinuezi că vaccinul l-a făcut să aibă problemele astea (adică a contribuit la cât de grav a fost)?

    Asta e, daca vaccinistii nu erau atat de razboinici, si partea cealalta o lasa mai moale.

      (Citează)

    • Partea cealalta? Adica aia pe care nu i-ar deranja niste poliomielita?

        (Citează)

    • Partea cealaltă pentru care viața e doar un impediment în calea decolării spre tărâmuri mai bune și au învățat știință din predici sau, mai nou, din partea de internet cu pământ și creier plat.

        (Citează)

  15. Insanatosire grabnica. Nu o fi fost covid, tulpina aia noua? Era raspandita mai mult la cei mici. Si noi am trecut prin chestii similare, tot de la gradinita adus ceva virus…

    Bine ca vine vara si mai luati o pauza de la raceli. Va intariti sistemul imunitar cu vitamina D de la plaja :).

      (Citează)

    • Am făcut și teste de covid și de gripa și de streptococ. Nimic. Presupunerea e vreun rhinovirus sau adenovirus.

        (Citează)

    • Nu cautati in directia corecta, n-are importanta ce sau cati au fost, uitati-va la imunitatea voastra, cum sa o imbunatatiti, incepeti cu ceva miscare, sport in aer liber, soare, etc.

        (Citează)

    • Nu, ca inainte de 2020 nu se intamplau boli din astea. Jesus…

        (Citează)

  16. Nu ii pune masca pe fata daca nu ii place, e de ajuns sa ii tii tubul langa gura/nas si sa respire normal pentru inceput.

      (Citează)

    • Da, ne-a mai zis doctorița sa ii facem abur într-un cort din ala de joaca și sa o băgăm în el ca să nu îi vina aburul în ochi.

        (Citează)

    • Asta voiam sa comentez și eu. Tubul special e de ajuns. Asta folosesc in spitalele de copii in care am fost noi.

        (Citează)

  17. Salut Radu, insanatosire grabnica. Asa a fost pentru noi ianuarie si februarie, cand gemenii au inceput gradinita. Au adus de acolo tot, la dublu.

    Pentru nebulizator, initial incercati sa va “jucati” cu el cand nu e bolnava. Luati o papusa si puneti masca pe fata. Puneti masca si pe fata voastra, lasati-o sa vada ca nu e ceva periculos. La noi a functionat cel mai usor cu ceva pus la televizor evident. Un cantecel, un desen, poate are si ea un cantec sau desen favorit. Dar trebuie sa vada ca masca nu ii face rau.

    E doar un sfat, stiu ca nu functioneaza la toti copiii la fel.

      (Citează)

    • Am încercat sa ii punem ceva la TV, dar era prea crizata. E o idee buna sa încercăm să ne jucăm cu masca și în rest. Era ok cu masca de fapt, avea pb doar când făcea abur.

        (Citează)

    • Matilda: când făcea abur.

      sau zgomot

        (Citează)

    • daca e de’ala bun nu face zgomot

        (Citează)

    • ionut: daca e de’ala bun

      care e ala bun care nu face zgomot?

      ps. just4info: copii sunt in general sensibili la zgomote si nu au obisnuinta / toleranta unui adult.
      in plus, mai e si elementul de nou / necunoscut pe care il aduce zgomotul asta care e tradus destul de repede in pericol cam de orice fiinta normala.

        (Citează)

    • cu ultrasunete
      ex: laica md6026

        (Citează)

  18. Vinzi Jeepul?

      (Citează)

  19. Matilda:
    Toată lumea ne-a zis ca va fi răcită și eram ok cu ăsta. Dar 3 zile și gata, alta? Și frate, a mai fost răcită, dar asa de rău niciodată! Și nici noi, niciodată, nici la covid n-a fost așa!

    Nu îmi pot imagina cum as putea sa muncesc de acasă și sa stau și cu ea când e bolnava. Chiar nu știu cum o sa facem.

    O sa fie bine. Mai faceti cu randul, iti mai iei cate un medical.
    Teoretic voi, ca adulti, n-ar trebui sa mai fiti loviti.

    La cei mici nu prea ai ce face pana nu-si dezvolta imunitatea. Va fi o sapt la cresa, o sapt sau chiar 2 acasa. Dupa 6-9 luni, va fi 2 sapt la cresa si una acasa. Si apoi tot mai mult la cresa/gradinita.
    Absolut toti copiii cunoscutilor au trecut prin asta, este normal.
    Bineinteles ca mai exista variatii, dar de copil care sa intre in colectivitate si sa nu se imbolnaveasca, n-am auzit.

      (Citează)

  20. Frumoasă situația când o pasiune la un moment dat produce și roade, asta privitor la colaborarea cu Bitdefender.

      (Citează)

  21. Andrei:
    Partea cealalta? Adica aia pe care nu i-ar deranja niste poliomielita?

    Iti dai seama ca nu zic de antivaxxerii vechi ci de cei pe covid (care sunt impropriu numiti asa, ca vaccinul nu e vaccin, dar in fine)
    Nu ca nu trebuie ascultate argumentele celor vechi si demontate (sau nu) cu argumente la obiect si cu calm. Pentru ca demonizarea doar demonizare aduce.

      (Citează)

  22. Matilda:
    Da, sunt chiar oferte bune la cele de pe stoc, poți sa vezi pe site-ul lor.

    Vad ca dau reducere de… 50 euro

      (Citează)

  23. Patita exact la fel. Mai intai, apoi eu, tot 1 luna, tot in mai, fix aceleasi simptome. 3 antibiotice schimbate.
    Clar a fost ceva. Culmea, numai de Covid ne-a fost frica.
    Vacanta placuta!

      (Citează)

  24. Posibil sa fi fost vreun articol, și sa nu îmi mai amintesc. De aceea as fi recunoscător sa știu care e recomandarea voastră pentru scaun de copil auto, și de preferat sa ofere și poziție de somn cât mai buna? Mulțumesc

      (Citează)

  25. Aparent am avut dreptate cu gradinita, asta e doar inceputul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus