un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Motorola revine în lupta pliabilelor cu Razr 40 Ultra

31 May 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Motorola pare să-și fi revenit în zona telefoanelor pliabile, iar modelul viitor Razr 40 Ultra s-ar putea vinde semnificativ mai bine decât cele anterioare. Spun asta pentru că, deși Motorola a creat pliabile bune până acum, mie mi s-a părut că este mereu în contratimp cu Samsung, care prin gama Flip a avut mai mereu prețuri mai bune sau hardware mai bun.

Noul Razr 40 Ultra, însă, care ar putea fi anunțat peste câteva zile, pare a fi ce trebuie. Mă iau după zvonuri, dar fiind leak-uri din paginile magazinelor care-l vor vinde, nu cred că mai sunt secrete de dezvăluit.

În primul rând: aspectul fizic. Trei culori, toate plăcute, dar telefonul impresionează prin ecranul cover de dimensiuni mari, practic cât toată fața telefonului. Are 3,6 inci, rezoluție 1056 x 1056 pixeli și da, cele două camere foto “trec” prin ecran.

După ce pliabilul Oppo Find N2 Flip și acum și Razr 40 Ultra vin cu un astfel de cover screen mare, pun pariu că viitorul Samsung Flip5 (prin august) va renunța la ecranul cover de mici dimensiuni și va veni cu o soluție asemănătoare.

Ecranul este și de 144 Hz pe afară, ceea ce mă surprinde plăcut. Ecranul interior, cel pliabil, are în total 6,9 inci în diagonală, rezoluție Full HD+ și refresh la 165 Hz, ceea ce pare overkill pentru un pliabil.

Mai ciudat este că ambele ecrane sunt descrise ca fiind de tip pOLED. Este o variantă a tehnologiei OLED pe care nu am mai văzut-o de multă vreme pe telefoanele mobile. Dezavantajele ei acum câtiva ani erau o remanență ce apărea în timp și un soi de graining, de “zgomot” pe imagine. Poate că între timp au fost însă rezolvate astfel de probleme.

Razr 40 Ultra pare să aibă și hardware suficient de bun sub capotă. Vorbim de Snapdragon 8+ Gen 1 cu 8 GB RAM, cel mai performant chipset al anului trecut, și 256 GB stocare internă, plus o baterie de 3800 mAh cu încărcare la 33W pe fir și 5W wireless. Cu 100 mAh mai mare decât Flip4, dar mult sub Oppo Find N2 Flip, care are 4300 mAh.

Cele două camere sunt de 12 Mpx cu f/1,5 și stabilizare optică, și ultrawide de 13 Mpx f/2,2. Mi se pare amuzant că cea ultrawide are mai mulți megapixeli, însă tot cea normală are senzor mai mare și mai bun.

Acesta este telefonul. Poate un pic exagerat numele “Ultra”, că îți crează așteptarea că este top de top și face și popcorn cu un astfel de nume, dar na… what’s in a name? Aștept și eu review-uri ca să văd autonomia reală și cum sunt camerele foto, că în vremurile acestea cam asta mai contează de analizat dincolo de specs. Problema este și prețul, zvonurile spun că va fi 1.200 de euro, deci vreo 6.000 de lei la lansare. Asta înseamnă cam același preț ca Oppo Find N2 Flip, caz în care Motorola vine în avantaj cu un Android curat și un chipset Snapdragon față de Mediatek-ul din Oppo.

Samsung Flip4, însă, poate fi luat cu 3.800 de lei. Sigur, are 8 luni pe piață, însă hardware aproape identic, dar cu cover screen mai mic. De asta însă Samsung câștigă constant lupta pe pliabile, este greu de bătut o astfel de ofertă.

surse: The Verge și GSMarena.

    3 comentarii

  1. Vezi că la ce urmărești tu : ,,Modă, pe bune ?,, mie îmi dă ceva cu virgulă.
    Dacă așa trebuie să fie, îmi cer scuze.

      (Citează)

    • Eu i-am spus de mult de acest site, dar se pare că Radu ori m-a ignorat, ori nu prea citește comentariile. :)
      Am vrut să iau eu acel domeniu, îl urmăresc de când l-am descoperit la Radu pe blog și l-am văzut în ce stare era, dar nu am reușit să-l prind. :)

        (Citează)

  2. ce parere ai despre Motorola Edge 40 Pro?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus