un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oppo Find N2 Flip, un telefon pliabil de mici dimensiuni, a fost lansat în România

3 Mar 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am văzut ieri noul Oppo Find N2 Flip și mi se pare primul telefon pliabil care poate concura cu Samsung Z Flip4. Este chiar mai bun în multe privințe, dar asta nu miră pentru că Flip4 este pe piață de vreo jumătate de an.

În caz că nu știați, Flip4 este cel mai bine vândut telefonul pliabil. Este mic și devine și mai mic prin pliere, este elegant, are specificații bune. Până acum nu a avut concurență reală. Moto Razr este prea scump. Huawei P50 Pocket nu se pune.

Acest Oppo Find N2 Flip, însă, îi va stresa un pic pe cei de la Samsung. Telefonul arată bine, vine pe culoare neagră cu o ușoară textură sau pe un mov/liliac ce pare să concureze direct cu Bora Purple de la Samsung.

Pe exterior are un ecran mărișor și de calitate bună, dar în practică este folosit tot pentru câteva widget-uri și controlul camerei foto, nu pentru interfața Android clasică. Sunt două camere foto lângă el, principala de 50 megapixeli f/1,8 și una ultrawide de 8 megapixeli și f/2,2.

În interior are un ecran de 6,8 inci, FHD+, 120 Hz și foarte luminos cu 1200 nits normal și 1600 nits peak. O cameră este integrată și în el, pentru videoapeluri. Chipsetul este un Dimensity 9000+ construit în 4 nm, cu 8/12/16 GB RAM și 256 sau 512 GB stocare internă.

Bateria este mult mai mare decât pe Flip4, are 4.300 mAh față de 3.700 mAh și se încarcă la 45W.

Altfel spus, specificații foarte bune. Avantajul principal al telefonului este însă aspectul său. Arată bine, se închide perfect (și are o balama ce ar trebui să țină la vreo 400.000 de deschideri), are un raport de aspect bun și se potrivește în orice mână. Le-a ieșit foarte bine.

Culmea este că mie ecranul frontal prea mare mi s-a părut că-i strică un pic eleganța. Este prea mare și în mod inutil, că în practică vezi niște notificări pe el, meteo și poate îți faci fotografii mai bune cu camera principală. Putea fi însă la jumătate de dimensiuni și ar fi fost la fel de bun, dar ar fi dat telefonului un aspect simetric care mi-ar fi plăcut mai mult.

Costă 5.000 de lei la precomandă și include și earbuds Oppo și o husă în acest preț. Momentan l-a listat Altex. Samsung Flip4 costă acum în jur de 3.650 lei, așa că Oppo nu are chiar o misiune ușoară în piața.

    8 comentarii

  1. Pliabilele de genu astea sint niste porcarioare scumpe, semiutile si dedicate strict fetelor. Parerea mea.

      (Citează)

  2. Blackskull:
    Pliabilele de genu astea sint niste porcarioare scumpe, semiutile si dedicate strict fetelor. Parerea mea.

    Am Flip3 si la ultima cautare nu sunt fata..
    De ce trebuie sa ai comentarii idioate?

      (Citează)

    • Bosule asta ie parerea mea. Nu te am facut pa tine fata. Doar ca asa cum vezi pa strada baeti cu blugi schini, glezna goala, palariuta si esarfa rozulie si zici ca-s fete, asa imi inspira si mie telefonu ala. E strict parerea mea, n-o lua in seama.

        (Citează)

    • S-ar putea să ți se schimbe părerea când îi vezi avantajele zi de zi. Eu sper să apară un soi de Ultra pliabil, l-aș cumpăra imediat.

        (Citează)

  3. Cam piperate preturile, a ajuns un telefon sa fie mai scump decat un desktop sau chiar decat un laptop+consola

      (Citează)

    • N-a fost mai mereu așa? Țin minte că am luat HTC Desire acum vreo 12 ani cu 2.600 de lei, mai scump decât orice consolă sau laptop normal. Miniaturizarea costă, vezi ultrabook-uri performante apropo de laptopuri.

        (Citează)

  4. Telefoane pentru amante.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus