un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Merge bine livrarea de mașini scumpe în București

3 May 2023  ·

AUTO  ·

21 comentarii

Am dus Jeep-ul la service pentru o verificare la sistemul electric, că pare a fi un curent de repaus mai mare decât ar fi cazul pe baterie. Vedem dacă găsesc ei ceva.

Tot la DAB Auto Serv acolo pe Splai este și punctul de livrare Tesla. Și de data aceasta erau zeci de mașini noi în parcare, gata de livrare, și câte 5 proprietari uitându-se la ale lor și inspectându-le pe toate părțile.

Majoritatea mi s-au părut oameni tineri, poate chiar mai tineri decât mine. Cred că Tesla este un brand care la noi are succes în rândul celor tech-savvy, nu tradiționaliști.

 

Zilele trecute am văzut un BMW seria 7 pe străzi. Vorbesc de noul model, cel abia lansat. Era lăsat pe banda 1 în față la shaorma Dristor de la Șincai, deși locuri de parcare libere erau destule chiar în fața shaormăriei. O fi greu de parcat, este destul de lung.

Arăta și cam rău. Caroseria era albă, dar grila BMW de mari dimensiuni și multe elemente din jurul ei erau negre, ceea ce făcea un contrast nepotrivit. Fiecare cu preferințele sale, însă, dar eu nu l-aș lua pe alb.

 

Mai interesant, însă, este că am văzut dintr-o dată foarte multe BMW iX în București, SUV-ul lor mare și electric. Asta este o mașină care oficial începe de la 80.000 de euro. Am văzut însă inclusiv varianta M60 a lui iX în trafic, care începe de la 132.000 de euro.

 

În altă zi am văzut un BMW XM. Mă uitam la mașină și nu știam ce mă triggeruiește. Era accentul acela auriu de pe lateral și de pe grila BMW, de unde mi-am adus aminte că este vorba de noul XM. Începe de la 170.000 de euro, zice site-ul BMW.

 

De săptămâna viitoare cred că voi căuta și eu să merg la un test-drive cu modelele la care mă gândesc eu, adică Ford Mach-E, VW ID4 sau Tesla Model Y. Cred că este timpul să fac o listă clară cu ce aș cumpăra, ca să am un țel de bani, credite, câștigat la loto și timpi de livrare.

    21 comentarii

  1. Vezi ca la Tesla customer service e oribil spre inexistent. Ca sa stii la ce te bagi. Cred ca mai degraba gasesti pe cineva cu un Y sa iti arate una/alta.

      (Citează)

  2. De curiozitate, Ioniq 5 de ce nu intra in optiunile tale? :)

      (Citează)

    • La fiecare articol despre masini electrice tu intrebi de ce nu il intereseaza Ioniq 5, dar comentezi cu useri diferiti.
      Esti dealer Hyundai sau de unde pasiunea asta?

        (Citează)

    • Lol nu, știu ca mai întrebase cineva dar nu văzusem un răspuns și eram curios. Cât despre comentatul cu useri diferiți, nu e cazul, dar ești liber să crezi ce vrei. Mașina e pe lista scurtă în opțiunile mele în viitorul apropiat și eram curios de ce nu a intrat în alegerile lui. Fiecare poate avea o perspectivă diferită și ar putea evidenția minusuri la care nu te-ai fi gândit inițial.

        (Citează)

  3. Pentru mine Tesla e stearsa de pe lista si mai am de testat cateva, dar pana acum cele mai bune ar fi:

    SUV: Ariya sau XC40
    Sedan: Polestar 2 (modelul 2024 e si mai competent) sau i4 eDrive40
    Stationwagon: nimic ffs

    Decizia e destul de grea ca sunt mult mai multi parametri in joc decat la ICE-uri.

      (Citează)

    • In zona de EV in acest moment cele mai interesante masini sunt din zona Hyundai-Kia. Preturile sunt bune raportat la ceea ce ofera plus ca masinile au design dragut.
      Tesla in schimb inteleg ca e problematica pe partea de servicii dupa ce detii masina.

        (Citează)

    • Design-ul interior la EV6 e oribil, masina e misto in rest.

      Ioniq 5 nu-mi place deloc, mi se pare ca sunt intr-o sufragerie. Si Ariya e cam la fel, dar consola aia reglabila parca mai estompeaza senzatia.

      Ioniq 6 e misto la interior cu cateva exceptii (comenzile geamurilor pe consola centrala, wtf), dar portbagajul e meschin.

        (Citează)

    • MG are station wagon cu range decent chiar

        (Citează)

    • Din configurator:

      MG5 Luxury Long Range – WLTP electric range 380km, rapid charging max 87kW

      XC40 Recharge Single Motor Extended Range – WLTP electric range 572km – 553km , rapid charging max 205kW

      Polestar-ul din 2024 are 650km range.

        (Citează)

  4. Tot lauda unii Hyundai si Kia, cred ca nu s-au urcat in viata lor intr-un Volvo sau ceva similar. Pur si simplu Hyundai si Kia au cel mai nenorocit plastic posibil in interior, pana si Duster e mai bine facut. Ok, sunt ieftine, dar in afara de asta sunt naspa rau. Nu zic sa aiba piele pe bord si alte fineturi, dar nici plastic din ala dur.

      (Citează)

    • Când e ultima data când te-ai urcat intr-o KIA/Hyundai? Sau mai degrabă dacă te-ai urcat din ce an era modelul?

        (Citează)

    • Kia Sportage 2023 acum o luna, configuratie 4×4 Business Line care iesea pe la 40.000 eur si livrare peste un an.

        (Citează)

    • EV6 sambata, piano black peste tot, interiorul e cel mai nasol din cate am vazut pana acum (inclusiv BZ4X). Ioniq 5 si 6 sunt mult peste ca si calitate a materialelor.

        (Citează)

    • @MihaiDB: Cred ca tu nu te-ai suit intr-un kia din 2018 incoace. Eu am Ceed 3 si nu e plastic tare nicaieri, intr-adevar nu e cel mai rezistent interior, dar nici nu e la nivel de Duster. Volanul si schimbatorul sunt din piele iar peste tot e plastic moale cu aspect de piele (cusaturi si altele).

        (Citează)

    • La 40 de mii ai Mazda CX5 versiunea de top, cu piele napa. Despre ce vorbim?

        (Citează)

  5. Numa la ieftinaturi se uita lumea pe aici, nimeni la Taycan sau un EQS?

      (Citează)

  6. Concluzia mea este ca sunt foarte multe BMW-uri scumpe, probabil atat stie romanul parvenit care a dat peste niste bani.

      (Citează)

  7. 1. Bmw, blocand o banda, in fata unei saormerii = imaginea clasica ptr bemveisti.
    Ar merge o reclama in genu asta. Tzanca, opreste bemveu in fata saormeriei, pune avariile, se da jos in claxoanele alorlalti, priveste spre camera si spune : fii si tu cool!
    2. Fui la balcic zilele astea. Fix cand am ajuns, taman ce dadeam bagajele jos, langa mine trage o tesla de buc: aveti idee daca au la hotel ‘carcatoare? Ii zic ca sint ‘carcatoare pe la intrare in balcic, parca vazusem, cica nu merg. Era pe panica rau omu. I-au dat aia de la hotel voie sa se bage in priza la sala de fitness. Nujtu ce rata de incarcare avea, da a stat in priza pana a doua zi seara. Evident asta era un caz izolat, nu generalizez, electricele sint faine.

      (Citează)

  8. Andrei:
    De aia e bine sa ai un generator mic pe benzina in portbagaj.

    Lol

      (Citează)

  9. in Romania, de departe cel mai bun business este cel cu tichii de margaritar.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus