un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 16 aprilie 2023

16 Apr 2023  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Rihanna a cumpărat un apartament cu 21 de milioane de dolari în LA. Practic s-a mutat în aceeași clădire, dar la etajele superioare. Interesantă este piața de acolo. Apartamentul a fost listat în 2019 cu 35 de milioane de dolari, dar s-a vândut cu 21M în 2021. Listat apoi cu 28M, nu s-a vândut nici așa până acum.

Cele mai influente cărți SF ale ultimilor 10 ani. Este clar o listă de cărți foarte bune. Seriile Imperial Radch, Ninefox Gambit, Murderbot și A Memory Called Empire sunt foarte bune. Murderbot, în special, sunt cărți de acțiune cu mult umor, cu un personaj inedit; vi le recomand fără nici o reținere.

Cea mai mare navă port-container este MSC Irina. Proaspăt lansată, poate transporta peste 24.000 de containere. 24.346 de containere! Mie și 1.000 de containere mi se pare că ocupă un volum imens. Este mai lungă decât Empire State Building.

Vaccinurile mRNA arată rezultate promițătoare împotriva mai multor forme de cancer. Peste un deceniu s-ar putea să avem mai multe vaccinuri funcționale împotriva cancerului.

Imagini din metroul New Yorkez din 1977. Nu este mai curat nici în zilele noastre.

Super Heavy și Starship au primit aprobarea autorităților pentru decolare. Prima fereastră de lansare va fi pe 17 aprilie pe la ora 14 a României. Am scris aici despre racheta mai înaltă decât orice clădire din România.

Funny story. “Sponsorul” judecătorului american de la Curtea Supremă colecționează obiecte cu și de-ale lui Hitler. Are inclusiv o copie semnată a cărții acestuia, plus două tablouri, iar în casă folosește cearșafuri cu svastică. Același miliardar a cumpărat și o casă și terenuri de la judecătorul Thomas. Așa se ia mită cu acte.

Povestea cursei de F1 din Singapore din 2009. Piquet Jr a făcut special un accident pentru ca doar Alonso să poată intra la pit stop și să avanseze astfel în cursă. Treaba asta i-a costat însă pe cei de la Ferrari titlul mondial la final de sezon. Abia după o vreme s-a aflat că accidentul a fost un plan bine pus la punct de Renault.

Încă un mass shooting la americani transmis live de atacator pe Internet. Devine și asta o modă. Atacatorul a cumpărat un AR-15 cu 6 zile înainte să-și omoare colegii de muncă.

Tupperware ar putea da faliment. La noi n-a ajuns niciodată brandul acesta, iar să produci containere de mâncare este simplu. Chiar și americanii probabil cumpără acum ce găsesc pe oxo.com sau la IKEA.

Localnicii din Bali s-au săturat de vizitatori indecenți și de scandal. De asemenea, 5% dintre turiștii din prezent sunt ruși, dar nu mă miră asta, cred că așa erau și când am fost noi în 2018.

Un televizor mișto de gaming, cu tot cu console atașate.

De ce italienii nu beau cappuccino după 11. Este o teorie a lui Hoffman, dar se leagă cu discuțiile despre intoleranța la lactoză de săptămâna trecută. Posibil să fie adevărată, mai ales că un cappuccino italian oricum conține mai puțin lapte decât altele, probabil tot o adaptare naturală la plăcerea clientului.

Puteți să-l urmăriți pe Mircea Meșter călătorind cu o electrică până în Lisabona. Pare tot mai simplu traseul, având în vedere că a încărcat o singură dată până la ieșirea din România, și asta în timpul unei pauze scurte de prânz.

Un câine este un pic mai mare decât o bancnotă.

National Park Service are glume în program. Postul despre urși este foarte amuzant.

Coachella poate fi urmărit live pe YouTube.

O femeie a petrecut 500 de zile singură într-o peșteră. Și nu s-a spălat deloc.

Fotografii de la Nature’s Colors.

Cocktailuri cu tequila. Poate vreți un Avion bun.

Un meniu de degustare la Mirazur, cel mai bun restaurant din lume în 2019. Eleven Madison Park, unde am fost noi în 2019, a fost nr 1 mondial în 2017.

    24 comentarii

  1. Empire State Building e inalt, nava e lunga.

      (Citează)

  2. Tupperware e big in Romania. E un fel de MLM gen are f multi agenti care vand si evenimente de prezentare etc. Si sunt fff bune produsele :) Asta ca ai zis ca nu a ajuns la noi …

      (Citează)

    • Tupperware este asa de vechi ca apare ca subiect prin filme si seriale americane deja vechi cand le-am vazut la noi… dar nu stiam ca au ajuns produsele si in Romania.

      Stiu ca se faceau un fel de Tupperware party, in care se prezentau ce minunate sunt. Acum parca m-as indoi ca sunt in continuare mai bune decat recipientele diverse de la IKEA.

        (Citează)

  3. Deci imobiliarele de lux sunt la plesneala. Fiecare pune ce pret il taie capul si daca pica fraierul…

      (Citează)

  4. Cursa aia din SIngapore e secretul lui Polichinelle, adică a fost clar din timpul cursei ce se întâmplă. Dar asta era mafia lui Bernie. Acu’ e altă mafie.

      (Citează)

  5. Starship are 120m…nu e mai inalta decat orice cladire din Romania

      (Citează)

  6. Tupperware nu a ajuns la Radu, dar a ajuns la cicitorii lui.

    Chiar ma intrebam de unde am sticlele Tupperware daca nu din Romania :)

      (Citează)

  7. Acum 111 ani, in noaptea de intre 14 si 15 aprilie nava RMS Titanic s-a ciocnit de un ghetar, ulterior scufundandu-se.

    Tragedia navala, ce se putea evita daca nu ar fi facut intentionat greseli dupa greseli, a dus la schimbarea multor proceduri si introducerea unora complet noi.

    Ai fi crezut ca 111 ani de la un eveniment atat de celebru ar fi remarcat pe undeva, dar nu, istoria se uita, si dupa aceea se repeta.

      (Citează)

  8. Cafea cu lapte, brrr

      (Citează)

  9. In live-ul de la coachella e o bună ocazie să urmărească lumea show-ul HOLO al lui Eric Prydz. E, probabil, cel mai elaborar spectacol vizual al momentului.

      (Citează)

  10. Și vaccinurile alea rMNA vor fi tot așa, cu ” a făcut cancer, dar mai ușor, s-a curățat în 8 luni, nu în 6″?
    Eu înțeleg ca ai acțiuni pe la o companie de asta, cu vaccinuri, dar mai bine cumpără acțiuni la Pepsi și îndeamnă la consumat de cola, e mai cinstit.

      (Citează)

  11. EGO:
    Și vaccinurile alea rMNA vor fi tot așa, cu ” a făcut cancer, dar mai ușor, s-a curățat în 8 luni, nu în 6″?
    Eu înțeleg ca ai acțiuni pe la o companie de asta, cu vaccinuri, dar mai bine cumpără acțiuni la Pepsi și îndeamnă la consumat de cola, e mai cinstit.

    Wtf, dude?

      (Citează)

    • @Marius: ce nu înțelegi? Radu: “Moderna a intrat pe profit la mine. Moderna este o companie în care cred pentru viitor. Vaccinul lor pentru covid a fost doar începutul, tehnologia mRNA are atâtea posibile aplicații încât cred că pionierilor din domeniu le va merge foarte bine.”

        (Citează)

    • Asa ca Radu isi indeamna cititorii sa cumpere si ei Moderna? :)))
      O sa creasca cu 150%+ de la cei 2 cititori care ar urma sa faca asta, dupa logica ta.

      Bravo, nu sesizezi ridicolul.

        (Citează)

    • @Pyro. Ba sesizez, am fost răutăcios în partea a doua a comentariului, trebuia să mă rezum la prima fraza. My bad.

        (Citează)

  12. La o tranzacție imobiliară în LA la cele 21 de milioane se adăugă peste 1 milion taxe după adoptarea “Measure ULA”.

      (Citează)

  13. Faza cu Bali e o bula care urmeaza sa se sparga cat de curand. S-a desumflat cu pandemia, dar se umfla din nou acum, mai rapid.

      (Citează)

    • Poate incepe vulcanul ăla sa erupa puțin, sa o ia si maimutoii pe poteca venetienilor (cu “nu mai vrem turiști” iar foamea din pandemie i-a lamurit repede).

        (Citează)

  14. Andrei I:
    Proști italienii ăștia…

    Unii, da.

      (Citează)

  15. Daca esti interesat de nave de transport containere iti sugerez o vizita pe o astfel de nava daca vei avea si posibilitatea :D. Lucrand in domeniu (Logistica – Export) am avut ocazia sa vizitam in portul Constanta o nava cu o capacitate de 9200 TEUs (Twenty Foot Equivalent Unit – 20 de picioare). A fost foarte tare experienta :).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus