un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tech Demo cu Unreal Engine 5.2 și cum generează singur niveluri de jocuri

28 Mar 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Îmi aduc aminte când a fost lansat primul joc Unreal în 1998. A fost excepțional pentru acele vremuri, cu niveluri mari și grafică excelentă, lumini colorate, camere ample, inamici bine făcuți. A fost un salt în față pentru întreaga lume a jocurilor.

Apoi a apărut primul Unreal Tournament și a fost excelent. Avea arene multiplayer bine gândite și un sistem bun de boți, dacă nu aveai chef să joci în LAN, plus moduri mișto dincolo de clasicul deathmatch.

Ambele au folosit Unreal Engine 1. Epic Games a dezvoltat în continuare engine-ul Unreal și astăzi nu doar că este folosit în foarte multe jocuri de top, dar inclusiv în industria auto. Sunt mașini care folosesc engine-ul Unreal pentru grafica și animațiile de la bord.

Ultima versiune este Unreal Engine 5, lansat în 2022. Zilele trecute, cei de la Epic au prezentat câteva noutăți ce vor fi implementate în varianta 5.2. Este uimitor cât de departe s-ajuns. Am mai zis asta și în trecut. În 2019 eram uimit de videorealismul din Unreal Engine 4 folosind texturile fotorealiste de la Quixel. În 2020 vedeam un preview al UE5 și mă uimea.

Știți ce m-a uimit acum la tech demos cu UE 5.2? Partea de generare procedurală a unui întreg nivel de joc. Engine-ul plasează singur obiecte, texturi, mediu înconjurător. Dezvoltatorii pot să lucreze minuțios la acele zone speciale sau arene de luptă, dar zonele de umplutură dintre ele pot fi astfel generate și asta economisește foarte mult timp.

Un modul numit MetaHuman scanează fețe umane folosind un iPhone! Apoi le transpune digital și le poate anima pentru tot segmentul de emoții și gesturi și vorbe.

Și iată și un tech demo pentru viitorul Lords of the Fallen, care arată tot mai bine:

    5 comentarii

  1. Treaba cu Rig-ul iphone a fost impresionanta, dar ceva imi spune ca nu a fost doar telefonul standard pus pe un stativ…

      (Citează)

  2. Asa, si cand le putem juca? Ca demo-uri video am tot vazut…

      (Citează)

    • Pai e la moda, nu mai joci “jocuri” ci bench-uri etc. Ca sa te lauzi cat scoti in nush ce 3dmark cu un 4090 pe care il folosesti la Fortnite in rest

        (Citează)

    • Vrei jocuri grăbite pe piață? Lasă să le coacă mult. Degeaba au nivelurile create ușor dacă nu au poveste sau gameplay sau personaje bine reglate.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus