un blog de Radu Dumitru

laptop msi la oferta buna
laptop msi la oferta buna

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Unreal Engine 5 arată ce potențial extraordinar au jocurile viitorului

14 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Mai jos vedeți un demo tehnic făcut cu engine-ul Unreal Engine 5, rulând pe o consolă Playstation 5. Nu-i vreun joc anume, chiar dacă seamănă cu Tomb Raider, ci doar ceva programat pentru demonstrație.

O să spun ceea ce am zis la fiecare demo tehnic al unei generații de Unreal Engine: arată extraordinar!

Fotorealismul acesta dus la extrem și felul în care sunt simulate atât de natural luminile și acele mici pietre care cad de pe stânci erau altădată posibile doar în scene pre-randate, adică unele prelucrate în timp mult mai lung, cadru cu cadru.

Cele de mai sus sunt randate în timp real. Cei care au făcut clipul chiar demonstrează asta activând și dezactivând tot felul de opțiuni sau schimbând unghiul din care bate soarele. Faptul că poți ajunge la scene și efecte speciale de nivelul filmelor de cinematograf, dar cu randare în timp real pe PC sau consolă, este excelent. Când mă gândesc cum arătau jocurile din copilăria mea, un Gunship 2000 sau un Doom 2, îmi vine să pufnesc în râs.

Engine-ul UE5 va fi lansat pe la jumătatea anului viitor, deci primele jocuri pentru PS5 și Xbox Series X nu vor folosi acest engine, dar în viitor ne așteaptă lucruri bune. Demonstrația lor arată mai bine decât filmul Star Wars.

  9 comentarii

 1. La sfarsit era fain sa zica: si noi, astia doi de la inceput, suntem de fapt creati tot cu Unreal 5.

    (Citează)

 2. Frumos, dar până vom avea content la acest nivel, vor mai trece 4-5 linistit.

    (Citează)

 3. Alex Presecan

  14/05/2020 la 2:27 PM

  …si apoi te uiti ce apreciaza copii: minecraft! zeci de ani de investitii in detalii la firul ierbii ca sa descopri succesul in fete patrate:))))

    (Citează)

 4. si la noi tanti Lenuta de la Faurei se teme ca vine Bill si ii implanteaza un cip ca sa o controleze prin 5G, fix pe ea.
  e impresionant la ce au ajuns cu tehnologia

    (Citează)

 5. No ray-tracing :(
  Even Minecraft has ray-tracing!

    (Citează)

 6. Am văzut și eu filmul și am fost impresionat.
  În timpul ăsta, sute de milioane oameni (mai ales copii) se joacă Minecraft, poate ați auzit de jocul ăsta.
  Și Roblox, care arată și mai simplist.

    (Citează)

 7. Pe măsură ce cresc detaliile simulării începi să realizezi că și noi trăim într-o realitate simulată.

    (Citează)

 8. Da…e DOAR frumos.
  Evolueaza jocurile la fel cum evolueaza si filmele. Sa incante ochii si cam atat. Apel minim la materia cenusie ca sa nu doara.
  Pentru mine industria jocurilor pe calculator s-a oprit undeva prin 2010-2011, cu indulgenta.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus