un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sondaj: de ce nu aveți telefon pliabil?

18 Mar 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

46 comentarii

Am eu în plan un articol despre ce ar trebui să se întâmple în lumea telefoanelor pliabile, dar înainte să-l public vreau să văd dacă nu cumva trăiesc singur în acest crez.

Prin urmare, vă rog să votați mai jos. Întrebarea este “de ce nu aveți un telefon pliabil în acest moment?” O să presupun că nu aveți. S-au vândut destule în România, dar nu este o bază instalată mare. Întrebarea se referă la ambele tipuri de pliabile, tip fold sau tip flip, cum au ajuns să fie în general numite.

Și apoi sunt diverse variante de răspunsuri gândite de mine. Dacă nu se potrivește niciuna, votați Altele, dar gândiți-vă de două ori dacă nu cumva una dintre variantele de mai sus este destul de apropiată de ce gândiți de fapt. Alegeți maxim 2 răspunsuri din cele de mai jos.

De ce nu aveți telefon pliabil?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    46 comentarii

  1. Cate puțin din fiecare.

      (Citează)

  2. Folosesc iPhone. Probabil as folosi un iPhone pliabil pentru munca, notițe, media, daca vor exista și la o valoare apropiată celei clasice.

      (Citează)

    • Da, la fel si eu. Am votat “alte motive”, motivul meu fiind ca nu exista un iPhone pliabil. Ma distrează cu Radu a uitat ca o jumătate de piață nu foloseste Android 🙂

        (Citează)

    • Jumatatea cu iphone nu intra in target, lor le trebuie cel mult o husa cu gaura sa se vada marul prin ea.

        (Citează)

  3. Pai nici tu nu ai Radu.Motivele tale sunt?Parca ai S23U din câte știu.

      (Citează)

    • Prea scumpe și autonomie mică, am votat. Urma să detaliez într-un articol viitor. Pe scurt, dacă apare un S23 Ultra pliabil, îl cumpăr mâine.

        (Citează)

    • Nu-i cinstit. Păi noi putem alege un singur motiv.

        (Citează)

    • am trecut de la s22 ultra la z fold 4, autonomia mi se pare usor mai buna (cel putin egala oricum), sunt extrem de multumit de el, probabil ca nu voi mai reveni la telefoane clasice. de curand a aparut si testele pe gsm arena (nu erau complete), la baterie sta foarte bine

        (Citează)

  4. Cel carte-style e prea mare. Un flagsip clamshell as lua in calcul.

    Motiv : Ultima schimbare de telefon la mine a fost de la un s9 la un s10 plus. Regret acum ca am trecut pe modelul mai mare. E mai incomod de carat in majoritatea situatiilor (rare sunt buzunarele de pantaloni in care incape).
    La urm schimbare revin la versiunea mai mica (oricare va fi ea), deci si clamshell ar fi in carti, daca va exista un flagship cu formatul asta.

      (Citează)

  5. Eu nu am pt ca nu face Apple si in egala masura as vrea sa vad testul timpului pentru tehnologia asta. Inca imi e teama ca raman cu 2 bucati de telefon in mana

      (Citează)

  6. Mie îmi plac așa la prima vedere (Fold), dar folosesc iPhone. In plus mi se par prea mari când sunt închise. Doar Oppo are un model mai compact.
    Am avut multe puncte la Orange și puteam sa iau și un Flip pentru soție, dar a preferat S22 pentru ca i s-a părut fragil cel pliabil.

      (Citează)

  7. OK, am uitat varianta “producătorul meu preferat nu face pliabile” pentru cei cu Apple și alte mărci care nu au. Sorry about that.

      (Citează)

  8. Pentru ca sunt fan Pixel, astept a doua generatie de Fold de la ei (cel putin) – de obicei cu primele cam dau chix. Vezi si Pixel Watch care e super, dar doar pentru femei si cu autonomie de 1 zi doar ca masoara ei ritmul cardiac la secunda – zici ca sunt autisti – lasa-ma frate pe mine sa aleg intervalul de masurare ca sa am baterie de 2 zile. Revenind la pliabile, ingrijorarea mare vine de la mecanismul de pliere, dar ar trebui sa fie mai ok in 2 ani. De asemenea, iau in calcul doar daca are cel putin aceleasi camere, altfel no way.

      (Citează)

    • Pixel 3a îmi satisface toate nevoile, nu am de ce sa îmi trebuiască altceva. Cu atât mai puțin unul pliabil. Daca mi-ar fi de mare ajutor in munca de zi cu zi, atunci as lua unul fara probleme, altfel nu vad de ce.

        (Citează)

    • Chiar nu înțeleg cum au reușit să facă așa Pixel Watch când dețin Fitbit și oricare dintre ceasurile lor e mai bun.

        (Citează)

  9. Scump, mai fragil decat unul clasic, dunga pe ecran, sta prost in buzunar.

      (Citează)

  10. Pentru mine telefonul standard reprezinta solutia optimă. O cutie cu ecran si spatiu interior ocupat de ceea ce este absolut necesar.
    Fold, flip vine cu complexitate mecanica mare care adaugă cu un risc major de defecatre și consumă din volumul limitat. Per ansamblu telefonul este mai fragil.
    Principalul efect este de a gâdila orgoliul utilizatorului, este usor de observat că are modelul cel mai scump.

      (Citează)

  11. Nu suport ecranele de plastic, toate telefoanele pliabile pe care le-am butonat se simt ca un telefon cu touch rezistiv de acum 15 ani. Plus că se zgârie ușor, plus dunga de pe mijloc, plus prețul, plus (mai degrabă minus) autonomia… Mai trebuie să continui cu dezavantajele?

    Prefer o cărămidă solidă care arată aproape ca nouă după 3-4 ani.

      (Citează)

  12. Imi plac foarte mult cele tip clamshell, dar sunt si scumpe si probabil am indoieli legate de rezistenta ecranului in zona de mijloc

      (Citează)

  13. Opțiunea care lipsește: nu mă interesează telefoanele “moderne”.
    Înainte mă ținea un telefon 4 ani, acum după 2 ani bateria e praf.

    Telefonul ideal pt mine e să mă țină 10 ani.

      (Citează)

    • Deci esti suparat acum ca nu te mai tine bateria la Nokia 208 ca la inceput?

        (Citează)

    • Nokia 9000 Communicator ai vrut sa spui, si acum plang dupa el. :)

        (Citează)

    • Fairphone e pentru tine.

      E facut sa il poti desface usor, toate compnentele se pot cumpara separat si inlocui folosind doar o surubelnita si compania mentine suportul hardware si software timp de minim 5 ani.

        (Citează)

    • Idem aici.
      Nu-mi doresc un pliabil d-asta pentru ca nu am ce face cu el, e inutil.
      Apropos de viata telefoanelor: am un S9+ de 5 ani si un S22+ de vreo 8 luni. Ghici pe care-l folosesc cu predilectie si care merge mai bine in ciuda varstei, a faptului ca a cazut intr-o piscina, ca a fost calcat din greseala cu bicla dupa ce mi-a cazut in mers si ca bateria nu prea mai tine?
      Exact!

        (Citează)

  14. Mai trebuia pusă și opțiunea: pentru că rulează Android.

    Nu vreau să sune arogant, dar îmi plac mult ca și construcție și funcționalitate și aștept să scoată Apple unul. Am și Mac și integrarea între Mac, iPhone și iPad este foarte bună. E una din chestiile ce mi-ar lipsi dacă aș trece pe Android.

      (Citează)

  15. Sunt scumpe și mari.

      (Citează)

  16. Daca te uiti in recenzii la flip-uri prin magazinele online iti cam iei gandul. Multi au raportat probleme grave cu ecranul din primele luni, iar sansele ca dupa cei 2 ani garantie sa se strice sunt foarte mari.

      (Citează)

  17. Trebuia o optiune “Toate cele de mai sus”.

    Sunt mari, urate, urasc cuta din ecran, bateria relativ mica pt. un telefon foarte mare si faptul ca ecranul pliabil trebuie sa fie dintr-un material relativ moale, asa ca e foarte usor de zgariat.

    SI toate astea pentru o functionalitate care mie mi se pare complet inutila. Nu ma ajuta cu absolut nimic un ecran mai mare dar intr-un aspect ratio idiot si toate astea la un pret foarte mare.

      (Citează)

  18. Alin:
    Pixel 3a îmi satisface toate nevoile, nu am de ce sa îmi trebuiască altceva.

    Eu folosesc telefonul doar pe post de telefon.

      (Citează)

  19. nwradu:
    Prea scumpe și autonomie mică, am votat. Urma să detaliez într-un articol viitor. Pe scurt, dacă apare un S23 Ultra pliabil, îl cumpăr mâine.

    Pe lamga ca sunt scumpe-nu e iPhone si este prea mare ca dimensiuni. Nu mi plac nici cele pe Android asa mari. Am iPhone mini si nu stiu ce voi face pe viitor. As lua un pliabil ca sa nu mai cumpar tableta(dar, mi se pare utila una, tot mini de max 8 inch) .

      (Citează)

  20. Mult prea scump, iar șansele să se strice mi se par mult prea mari. În plus, o dungă pe ecran mi-ar strica zenul, la fel ca o zgârietură pe un ecran prea ușor de deteriorat pentru acel preț.
    Pentru mine telefonul este o unealtă care mă ajută să-mi câștig banii. Folosesc de mult timp (cred ca peste 4 ani, dacă țin bine minte) un Huawei P20 Lite, i-am spart în ultimul timp de 2 ori ecranul (în ultimul timp nu mai i-am pus folie), cu câte 200 lei este ca nou. :)
    Cât mai ține, o să-l folosesc, după asta mă gândesc să încerc un Iphone de la Flip.ro, dacă nu mă răzgândesc.

      (Citează)

  21. Prea scumpe iar camerele foto mai slabe decât echivalentul flagship din același an. Ma interesează performanța foto.

      (Citează)

  22. Prea mic ecranul extern si prea gros pe total

      (Citează)

  23. Am votat cuta, dar merge mână în mână cu faptul că sunt prea scumpe. Dacă n-ar fi cuta aia poate că aș lua în calcul un telefon pliabil, dar așa… nu dau 4000+ lei pe unul și să-mi lucească cuta aia în ochi.

    Aparte de asta, mi se par geniale telefoanele pliabile. Mai ales cele de tipul lui Samsung Flip, unde nu mă deranjează că sunt mai groase când, în schimb, scap de filtrat blugii după dimensiunea buzunarelor.

      (Citează)

  24. 80% cuta e problema din punctul meu de vedere, plus că ecranul nu are un aspect ratio acceptabil. Ideea e că telefoanele pliabile sunt încă un pas către rezultatul final ideal: ecran maxim cu dimensiuni minime. Probabil că într-un viitor nu prea îndepărtat o să iau și eu unul. Bine, asta dacă o să facă Apple sau dacă firma ne va permite să cumpărăm și telefoane bune.

      (Citează)

  25. Nu exista nici un iPhone pliabil. Cand, si daca, o sa fie nu o sa il folosesc in special din cauza greutatii(prea mult ecran, baterie) care ar trebui sa o car dupa mine. Telefonul mobil inseamna, asa cum o zice numele, mobilitate. Pt acasa am tableta, laptopuri, etc. Telefoanele mobile pliabile le vad precum masinile decapotabile; au segmentul si rolul lor dar nu sunt pentru oricine; sunt pentru cei care sunt dispusi sa accepte inconvinete in pofida practicalitatii pentru a face senzatie.

      (Citează)

  26. Scumpe si se strica usor. Daca se fac groase cand se pliaza, solutia este buzunare mai mari.

      (Citează)

  27. Nu sunt iPhone pliabile. Gaelex ai legatura.

      (Citează)

  28. 1. nu e iPhone
    2. nu am incredere intr-un ecran care se pliaza.
    Ce s-a intamplat cu articolul cu linkurile interesante de duminica?

      (Citează)

  29. Ca inca nu-i timpul sa mi-l schimb. Cand o sa fie, ma documentez.

      (Citează)

  30. Cătălin Tănase

    20/03/2023 la 11:41 AM

    Pentru că în momentele în care am nevoie de ecran mai mare folosesc o tabletă sau PC.

    În rest îmi place ideea de clamshel stil Galaxy Flip, dar nu m-aș putea obișnui să dau mereu cu degetul peste cuta aia de pe ecran.

      (Citează)

  31. Cele pliabile pe lungime: nu imi plac si mi se par ca forma mica e inutila pentru nevoile de azi.

    Cele pliabile pe latime : Am votat cuta de pe ecran si alt motiv, unde alt motiv ar fii dimensiunea pe latime si greutatea , practic nu mai e usor sa il porti in buzunarul din fara fara curea si fara sa se vada super ciudat, practic ai 2 telefoane unul peste altul.

    Ideal din punctul meu de vedere ar fii ca o parte sa fie doar ecran de dimensiuni minime pe latime care sa iti ofere mai mult spatiu cand ai nevoie, realist vorbind nu ai nevoie de il desfaci decat pentru video sau poate sa citesti vre-un document mai mare, altfel nu vad de ce l-ai desface.

    S10 mi se parea ideal ca marime pentru a putea sa il folosesti cu o mana, s21pro mi se parea mare dar m-am obisnuit , s22/23 mi se par ca sunt prea mari sa le mai poti folosii cu o mana, obigatioriu doua maini. Stiu ca memoria musculara se schimba si te obisnuiesti da asta nu il face mai usor de folosit.

    Cum zici tu sa ai 2xs23 in buzunar mi se pare overkill deja

      (Citează)

  32. cred ca mai buna ar fi o solutie tehnica de genul
    oppo x 2021

      (Citează)

  33. Sunt posesor de Iphone si ei nu cred ca vor scoate asa ceva in viitorul apropiat.
    Apoi nu`mi place cuta de pe mijloc, sunt prea groase cand se pliaza si imi plac formele existente deja + nu sunt niciun fan al telefoanelor foarte mari.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus