un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 19 martie 2023

19 Mar 2023  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Nicu Covaci nu a fost admis în Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Cică nu se pricepe bine la muzică, a luat doar 7,6 la examen și trebuie minim 8.

Un bărbat care a scăpat acum 6 ani de virusul HIB este oficial considerat vindecat. Un transplant de celule stem a dus la dispariția virusului din organism.

21 de membri ai parlamentului statuluI Carolina de Sud vor pedeapsa cu moartea pentru femeile care fac avort. Este o propunere de lege care spune că pedeapsa pentru avort ar putea merge până la cea capitală.

16.221 de copii ucraineni ar fi fost duși cu forța de ruși în Rusia. Numărul în sine este uriaș. Cred că decenii întregi se va vorbi despre crimele de război ale rușilor. Istoria se repetă periodic.

Greutatea animalelor sălbatice din lume este de 10 ori mai mică decât a oamenilor de pe planetă. Este mult? Este puțin? Este doar un fun fact?

Nike lansează o colecție împreună cu Sabrina Ionescu. Au încălțăminte și îmbrăcăminte în Sabrina Ionescu x Nike Sabrina 1. Ionescu este o jucătoare de baschet de la echipa New York Liberty.

Buffalo Wings este dat în judecată pentru că aripioarele dezosate erau făcute din piept de pui. Bine că nu erau din aripioare de porc.

Clădirea superbă a unei foste gări, abandonate acum, a fost transformată în hotel de lux. Ce gări au alții.

Boeing susține că victimele prăbușirii celor două 737 MAX au murit prea repede și n-au simțit durere, deci compania ar trebui să plătească despăgubiri mai mici.

25 de rețete tradiționale irlandeze. Poate vreți să resărbătoriți St Patrick.

FDA aprobă că vaccinul dual Pfizer poate fi folosit ca booster pentru copii de la 6 ani în sus. Erau niște situații ciudate în care copiii puteau fi vaccinați cu vaccin pentru o singură tulpină de virus, dar nu și cu cel ce protejează direct împotriva a două tulpini.

Aurora boreală surprinsă prin fereastra unui avion.

Idei pentru amenajarea dulapurilor ca să încapă mai multe haine.

15% reducere la Finestore cu codul MAR15. Puteți lua la reducere acest Chateau Petrus.

Formula 1 în Arabia Saudită la ora 19. Alonso pleacă de pe locul 2. Verstappen pleacă de pe 15 după o problemă cu monopostul în calificări. Ar putea fi o lupta între Perez, Leclerc, Russell și Sainz la vârf.

    16 comentarii

  1. La cum merge Verstappen o sa termine pe primul loc cu peste 20 secunde in fata locului 2.

      (Citează)

  2. Radu tocmai a inventat virusul HIB

      (Citează)

  3. Mai degraba faci afacere mai buna cu 15% din asta.

      (Citează)

  4. Ce virus este HIB?

    Boeing nu sustine nimic, avocatii lor sustin.

    Nicu Covaci, e un jeg.

      (Citează)

  5. Iar la articolul cu masa animalelor salbatice este vorba despre mamiferele de uscat, nu despre toate animalele.

      (Citează)

  6. Stie cineva ce beneficii ai daca esti membru UCMR? Adica de ce ar vrea cineva precum Covaci sa dea un examen de admitere la 75 de ani?

      (Citează)

  7. Cu riscul sa fiu banat incepem sa avem in Romania o alternativa la toate “netflixărerile” rahaturilor americane , recte “kumite” in falcile mascariciului Vin Diesel si a majoritatii gunoaielor universului Marvel, filme mai accesibile decat cele de pe Mubi :
    https://www.hdsatelit.com/2023/03/platforma-gratuita-de-streaming-tv5.html

    Pana la posibila lansare a exceptionalului grup Canal + si la noi, francezii au venit acum cu o superba selectie de filme premiate, in toata tara, la acest festival :
    https://www.orange.ro/festivals/festivalul-filmului-francez/

      (Citează)

  8. Nicu Covaci vrea in UCMR ca sa primeasca pensie, a spus public chestia asta.

      (Citează)

    • Deci discutam de o pensie speciala, iar actualul Ministru al Culturii se plange pe Facebook ca regulile pentru astfel de pensii ar trebui sa fie mai relaxate.
      Atat Covaci, cat si Zamfir au castigat o multime de bani pe care i-au cheltuit si acum vin sa cerseasca de la Statul Roman.

      Pe Covaci l-as mai accepta, dar japita de Zamfir a plecat din tara cand era pe val si a revenit cu cersit de bani dupa ce nu si-a platit taxele in Franta si i-a fost confiscata averea. Si dupa ce s-au facut strageri de fonduri pentru el, are tupeul sa critice sistemul romanesc si sa ridice in slavi sistemul din Franta.

        (Citează)

  9. Cătălin Tănase

    20/03/2023 la 11:46 AM

    “21 de membri ai parlamentului statuluI Carolina de Sud vor pedeapsa cu moartea pentru femeile care fac avort”

    Cei care sunt împotriva avortului spun că sunt PRO viață, dar propun pedeapsa capitală pentru avort. Ceva fin ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus