un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cafea de specialitate Brewzeus la jumătate de preț în Freshful Save Me

2 Feb 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Vedeți că Freshful are în acest moment mai multe pungi de cafea Brewzeus în ofertă Save Me, adică la jumătate de preț. Este un preț foarte bun pentru cafea de specialitate de calitate foarte bună, prăjită de Origo. Brewzeus este un brand făcut special pentru Freshful.

Am băut mult Brewzeus anul trecut, chiar este gustoasă. I-am pus pe lista mea de cafele și cafenele 2022. Dacă nu le mai vedeți în Freshful, înseamnă că le-au luat alții între timp.

  17 comentarii

 1. Confirm, cea de Costa Rica e foarte buna, tare, aromata, parfumata… tot ce trebuie.

    (Citează)

 2. O cafea veche practic. Faci mega-afacere. Mai bine cumperi una “comercială” ca muritorii de rand da, na’, la cafea e ca la parfumuri, mașini, femei…. Tine de gustibus.

    (Citează)

 3. de ce expira cafeaua si ce se poate intampla daca bei expirata?

    (Citează)

  • Foarte pe scurt: nu ți se întâmplă nimic, dar cu cât trece timpul cu atât pierde din gust.

   Foarte pe lung: caută pe YouTube “James Hoffman 1970”

     (Citează)

  • De aceea se recomandă cafea boabe și o bagi în automatul cu rîșniță care macină doar ”pe loc”.
   Am consumat iarna asta 2 kg de cafea etiopiană (Mazaj), foooarte bună.
   Aia sud-americană are multă robusta și trucată la arome. Chiar și multlăudata Juan Valdez e sub asta.

     (Citează)

  • Cafeaua trebuie băută in primele 2 luni de la prăjire pentru a beneficia de toate beneficiile antioxidante ale acesteia, altfel se pierd uleiurile si alte substante volatile benefice si responsabile pentru rafinamentul cafelei.
   Ceea ce se găsește la raft in supermarket de multe ori este o cafea de proasta calitate, chiar daca e 100% arabica, iar data de prăjire nu e obligatoriu pentru toți producătorii să o afișeze pe punga pentru că consumatorul sa se informeze asupra a ceea ce cumpără.

     (Citează)

  • interesant:) multumesc pentru raspuns!

     (Citează)

 4. iulian c:
  de ce expira cafeaua si ce se poate intampla daca bei expirata?

  In cazul cafelei de specialitate, isi pierde gustul ala de cafea scumpa si devine ca orice sarakie de cafea.

    (Citează)

 5. Kaspian: In cazul cafelei de specialitate, isi pierde gustul ala de cafea scumpa si devine ca orice sarakie de cafea.

  Asta e un răspuns cel puțin ignorant

    (Citează)

 6. S-a cumparat toata, voiam si eu.

    (Citează)

 7. De ce este atât de scumpă? Fata de lavazza sau davidoff sau altele care au preț de pana in 100 lei kg fără sa fie spre expirare/promoție.

    (Citează)

  • Davidoff e un c a k@t
   am luat Luni seara din Carrefour pe aia oriental style- o arunc.
   Era la Origo sedinta dupa 20:00 cand ma duc eu.
   Asa ca oricare din astea sunt pamant, chiar mai proaste ca si pamantul de flori de la 5to go .

   Davidoff ala auriu era singurul care merita cam 5 lei punga Maxim.
   Cafeaua instant bate toate brandyrile astea la pungi sigilate din Crrefour, etc

     (Citează)

  • Pe scurt cafeaua nu expira asa ușor, doar își pierde din aroma. Cafelele pe care le-ai menționat au data de expirare, dar nu îți spun și când a fost prăjită (îți garantez ca nu acum o lună). Tipul asta explica frumos cum sa alegi o cafea bună https://youtu.be/O9YnLFrM7Fs

     (Citează)

 8. nu mai recomanda cafea veche. cafeaua de specialitate nu e ca si nechezolul din supermarket.

  https://sca.coffee/sca-news/podcast/81/the-science-of-coffee-freshness-samo-smrke-expo-lectures-2019

  “A lot of volatile compounds that escape from coffee after roasting is about 1000 compounds identified in coffee and out of those, 50 compounds are important for the aroma of coffee.
  […]
  So, when we look after one month some of the compounds like this one Methanethiol ends up at less than 10% of what we had in the fresh coffee, but also others they behave very differently. This is means that the relative composition of the coffee changes with time. ”

  in caz ca ai rabdare sa citesti. ce faci tu e sa iei cafea la fel de slaba precum cea de supermarket, dar la cost marit.

    (Citează)

  • Am luat de 3x pana acum cafea din asta “expirata” cum ii ziceti voi specialistii si a fost foarte buna, cea mai apropiata de originalul Costa Rica de la Whittard.

   Iar intre cafea de Costa Rica si sex in fiecare zi, as alege cafea de Costa Rica in fiecare zi.

     (Citează)

  • Gaelex, din fericire nu esti nevoit sa faci alegerea asta.

     (Citează)

  • eu nu combat ca mai are arome bune, ci doar sustin ca s-au dus aproape in totalitate. poti cat vrei sa bei vin la 20 de lei si bere la pet (o mai facem toti din cand in cand), ce nu e ok e sa ai pretentii ca sunt mai mult de atat.

   am dat mura in gura de ce e asa, trebuie doar sa citesti.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus