un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată noul OnePlus 11, care va fi lansat internațional pe 7 februarie

6 Jan 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

28 comentarii

Acesta este noul OnePlus 11, noul flagship al companiei. Se pare că nu va exista o variantă Pro. S-a lansat deja în China, iar în Europa urmează să vină pe 7 februarie.

Nu știu care va fi situația în România. OnePlus din România s-a închis anul trecut. Distribuția telefoanelor cred că a fost preluată de Oppo România, care este firma mamă a brandului. Dacă apar și pe la noi și am ocazia, voi testa unul. Am zis de multe ori că, dacă nu ar mai exista Samsung, probabil m-aș reorienta spre un OnePlus, mi-au plăcut telefoanele lor din ultimii ani.

Nu are Pro în nume, dar OnePlus 11 este un flagship cu de toate. Chipsetul este noul Snapdragon 8 Gen 2, despre care primele informații sunt că este foarte performant. Întrebarea este dacă, precum pe generația anterioară, throttlingul apare după câteva secunde de utilizare intensă și-l transformă într-unul mult mai slab. Vom vedea în teste.

Există variante cu 12 sau 16 GB memorie RAM, iar stocarea internă începe de la 256 GB tip UFS 4.0. Bateria este de 5.000 mAh și se încarcă la maxim 100 wați, deși este posibil ca varianta internațională să folosească o încărcare mai lentă. Ecranul este un LTPO de 6,7 inci, cu refresh între 1 și 120 Hz și rezoluție maximă 1440p. Pare a fi altul față de cel de acum un an, dar specificațiile sunt la fel, cu un peak brightness de 1.300 nits.

Camera principală pare a fi cea de pe OnePlus 10T, adică un senzor de 50 megapixeli, 1/1,56, cu stabilizare optică. Există o cameră ultrawide de 48 megapixeli și una telephoto de 32 megapixeli, dar cu zoom optic doar 2x și care pare mai degrabă gândită pentru portrete artistice. Colaborarea cu Hasselblad este în continuare prezentă în telefon. Pe partea din față este o cameră selfie punch-hole.

Telefonul are la bord toate celelalte funcții la care te aștepți de la un flagship: Wi-Fi 6, senzor de amprentă sub ecran, GPS L1+L5, filmare 8K la 24 fps etc. Păstrează și pe această generația butonul fizic tip slider de pe lateral, care comută sunetul pe mute. Versiunea internațională mai vine și cu OxygenOS, interfața clasică de OnePlus, pe când cea vânduta în China folosește ColorOS, interfață lui Oppo. Atenție deci de unde vă cumpărați telefonul. OxygenOS este o interfață foarte bine gândită, pe când modelul chinezesc probabil vine cu o mulțime de aplicații preinstalate și alte surprize.

OnePlus este însă printre puținele telefoane unde de obicei se discută și aspectul său, în general telefoanele fiind arătoase și îndrăznețe în aspect. În acest an au continuat design-ul cu un camera bump care curge fluid din lateralul telefonului spre spate, dar camerele sunt suplimentar înconjurate de un cerc. Parcă nu s-au decis, au pornit din lateral cu o formă de pătrat și s-a transformat într-una rotundă.

Mi se pare că arată în continuare bine. Telefonul va fi lansat în două culori, negru și verde. Plita camerelor este mereu neagră. Un design serios, dar care îmi place.

Personal cred că succesul său va fi decis de prețul de lansare pe piața noastră (prețurile din China chiar nu sunt relevante). OnePlus a avut succes mare de câte ori s-a poziționat ca o alternativă mai ieftină la flagship-uri clasice, un telefon no-bullshit care-ți aduce exact funcțiile de care ai nevoie. În ultimii ani, însă, prețurile au crescut și chiar au întrecut nivelul unui Samsung S2x Plus comparabil, ceea ce mi s-a părut în detrimentul OnePlus pe termen lung. Să vedem ce va fi în România.

    28 comentarii

  1. Azi e rândul celor de la fashiondays.ro să nu permită aplicarea discountului Genius afișat la produse. Interacțiune telefonică, mai umană și sper cu mai mult folos pentru ambele părți.
    Operatorul nr. 5 din chat-ul eMag nu a mai revenit nici după 6 zile..

      (Citează)

    • Probabil e scris undeva mic cu steluta, ca discountul genius de 10% se aplica pentru cumparaturi mai mari de X lei

        (Citează)

    • Oferta zilei de azi 6 ianuarie 2023 e cu discount valabil până în 4 ianuarie 2023.
      S-a rezolvat prin telefon cu discount manual.
      Apreciez.

        (Citează)

  2. no wireless charging, no water resistant, zoom doar 2x, nu cred ca va fi ieftin, inca o tanara speranta care asa va ramane, sa vedem…

      (Citează)

    • Macar e cat o masuta de pat. Stii cum e, dai un ban, dar iei mai mult.

        (Citează)

    • Macar varianta de baza vine direct cu 256 GB stocare. Nu ca flagship-urile de la Samsung si Apple care considera ca 128 GB sunt in continuare suficienti pentru majoritatea.

      PS: probabil urmeaza vreo 2-3 fani Apple sa explice cum nu ai nevoie de spatiu de stocare mare, pentru ca salvezi totul in cloud.

        (Citează)

    • @Andrei G
      128 GB sunt la limita, 256 GB sunt OK, 512 GB sunt cam multi.
      Cand am luat eu un Sumsang cadou pentru Craciun n-am gasit de 256 GB in stoc la Orange. Si nici macar nu are card. Magari. Dupa ce am transferat ce era pe vechiul telefon mai are liber sub 20 GB.
      Eu raman cu hoasca mea, iPhone mai vechi, cu 256 GB.

        (Citează)

    • Stocare de 128 GB la un flagship de 6000 de lei nu este la limita, este insuficienta. Pana si tu spui ca ti-au ramas doar 20 GB liberi, spatiu care se ocupa in 2-3 luni daca esti genul de persoana care face multe poze si mai faci si cate un clip video din cand in cand.

        (Citează)

    • Pt Apple 128gb sunt suficienți…la limita dar suficienți pt un utilizator care nu filmează ProRAW (nici nu e disponibil pe 128). Pt cei care filmează și fac poze multe, posibil sa nu fie suficienți pt ca nu îți ajunge pana sa scoți conținutul sau sa îl urci in Cloud. Când dai 6000lei pe tel sigur vei plăti și iCloud. Deci nu se pune problema sa se încarce memoria telefonului așa cum pretind mulți. Memoria telefonului trebuie sa îți ajungă pana ajungi la un WiFi.

        (Citează)

  3.   (Citează)

  4. alunelu: “Ei” fiind firma care se ocupa de Social Media pentru ei.

    Toți, da’ toți folosesc un iPhone, de la CEO-ul OnePlus, Xiaomi până la Huawei, care a și declarat că iPhone-ul este cel mai bun smartphone — ai toate informațiile pe Google.

      (Citează)

    • Din nou. Asa, si?
      Asta e singura rotita care ti se invarte in creier? Ultimii penibili sunteti astia de apareti la un articol in care nu se spune ABSOLUT NIMIC despre Apple si aruncati dejectii de astea. La fel si invers, cand e vorba de iphone vin androizii la atac.

      Fiecare isi cumpara ce vrea si ce poate. Ce-i cu autoflagelarea asta mintala? Hehe ceo-ul xiaomi foloseste iphone, sarakilor, hehe.

      Postat de pe iPhone 14 pro max-ul meu, ca sa stii ca nu-s sarac.

        (Citează)

  5. Andrei G:
    Stocare de 128 GB la un flagship de 6000 de lei nu este la limita, este insuficienta. Pana si tu spui ca ti-au ramas doar 20 GB liberi, spatiu care se ocupa in 2-3 luni daca esti genul de persoana care face multe poze si mai faci si cate un clip video din cand in cand.

    Nu imi dau seama cate poze faceti voi (si cu ce setari) sau cat filmati, ca nu va ajung pentru o utilizare normala 128gb. Nu va transferati pozele in calculator? Stati cu zeci de mii de poze pe device riscand sa le pierdeti pt totdeauna in caz de necaz?

      (Citează)

    • Eh, nu stii tu cum sta treaba, sunt oameni grei, au crypto, bursa, schemele de la Tesla 4…

        (Citează)

    • Eu am 127k poze in iCloud. Photos îmi ocupa mai puțin de 5GB pe telefon(le tine pe ultimele și care știe el ca sunt necesare). Am 108GB din 128GB ocupați si iPhone îmi zice ca mai îmi eliberează 26GB dacă fac offload la unused apps(da am multe care nu le folosesc pt ca nu mi-a pasat niciodată sa fac curat). As avea probleme probabil cu spațiu dacă as vrea sa filmez de exemplu un meci de fotbal sau un eveniment mai lung, dar nu am astfel de activități așa ca sunt mulțumit. Următorul iPhone o sa fie de 256 pt liniștea mea…

        (Citează)

  6. Am fost mare fan OP, am avut 5T si 8T (numai variante T, celelalte erau cu ecran curbat la margini, chestie pe care nu o suport). Mi-au placut designul si OS-ul super aerisit, fluid si bine gandit. De la 9 incolo, insa, OP au inceput mixarea cu Oppo si Color OS. Chiar daca international vine cu Oxygen OS, nu mai e acelasi OS bun si simplu, e o struto-camila Color OS cu aspect de Oxygen OS (vedeti review la Oxygen OS cu Android 13 de pe GSMArena). Au mai avut si sughițurile cu Hasselblad, care nu au ținut la toate modelele. Designul nu a fost nici el ceva care sa ma atraga, 10 arata cat de cat OK, 11 de mai sus e teribil, zgarie ochiul (sigur, tine de gust, ii pui carcasa, etc).

    Pacat, erau o varianta misto si sigura de recomandat. In prezent cred ca variante mai bune non-Samsung sunt Asus Zenfone 9 si Motorola Edge ultimul model.

      (Citează)

    • Google Pixel nu e alternativa?

        (Citează)

    • Eu traiesc linistit doar cu Sony pe Android.

        (Citează)

    • @alunelu:

      Pixel-urile o sa fie alternativa cand o sa suporte VoWiFi, VoLTE si 5G in Romania fara root. Hai ca 5g poate nu e dealbreaker, dar celelalte doua sunt foarte utile cand ai probleme cu semnalul (ceea ce la Pixel se intampla, din pacate). Exista si cativa unicorni la care le merge bine Pixel-ul, dar majoritatea au de comentat la semnal.

        (Citează)

    • Pixel owner here, zero probleme la semnal până acum.

        (Citează)

    • Dupa cum am zis, exista si exceptii.

      Eu n-am putut folosi 6a ca telefon personal, semnalul e groaznic. Si pe softpedia e plin de oameni cu probleme, nu mai zic de reddit. E cam hit or miss, depinde de noroc.

        (Citează)

    • La fel, am admirat mereu OnePlus, am și avut un OnePlus 6T care a primit update la Android 11, apoi încă vreo două update-uri minore după care a ieșit din perioada de suport și așa l-au lăsat.

      Așa cum? Păi cu probleme la cameră (de la o vreme nu mai pornește și trebuie să dai restart telefonului) iar adeseori pocket mode nu funcționează corespunzător. Înțeleg că a ieșit din faza de suport, dar trebuie să îți asumi un pic responsabilitatea față de ceea ce lași în urmă. Apple, spre exemplu, scosese în 2022 un update de securitate la iPhone 5s, care deja avea 9 ani de la lansare.

      Am trecut la Pixel 6a și sigur n-o să mă mai întorc vreodată la OnePlus.

        (Citează)

  7. Plita camerelor este mereu neagră.

    Ce e mereu neagră?

      (Citează)

  8. Andrei G:
    Macar varianta de baza vine direct cu 256 GB stocare. Nu ca flagship-urile de la Samsung si Apple care considera ca 128 GB sunt in continuare suficienti pentru majoritatea.

    PS: probabil urmeaza vreo 2-3 fani Apple sa explice cum nu ai nevoie de spatiu de stocare mare, pentru ca salvezi totul in cloud.

    Și Samsung Galaxy S23 va veni cu 256 GB de bază. Și la OnePlus e primul model cu 256GB stocare de bază.
    Și iQOO 11 la fel. Poate are legătură cu faptul că toate aceste modele au stocare UFS 4.0. Poate nu au produs suficiente module de 128 GB până acum.🤷‍♂️

      (Citează)

    • Nu neaparat, sunt destui pe care nu ii deranjeaza ca au toate pozele in cloud si tot ce au depinde de un singur serviciu. Sau n-au fost pusi niciodata intr-o situatie in care sa vrea sa vada pozele si sa nu aiba semnal. Nu vad nicio problema cu asta, si ei sunt multumiti, si Apple/Samsung fac bani recurent din abonamente cloud vs bani dati initial pe telefon cu stocare mai mare.

      Pentru restul, exista transfer de poze, microSD etc.

        (Citează)

  9. O PARNAIE DE telefon
    Vezi ca a luat premiul BUST OF THE YEAR de la MKBHD pentru 2022 so…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus