un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 8 ianuarie 2023

8 Jan 2023  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Doar 2% din oameni au ochi verzi. Iar ochii albaștri au apărut ca o eroare genetică ce a rămas în ADN.

Lupte de amploare în Mexic după arestarea unui mafiot. 29 de morți, un aeroport închis din cauza atacurilor cu mitraliere de .50, lupte stradale.

Damar Hamlin, jucător de fotbal american, strângea fonduri pentru a cumpăra jucării la copii. A strâns 2.500 de dolari în 2 ani. Luni s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci, în stoc cardiac, și acum rămâne internat în spital în stare gravă. Între timp, oamenii au donat peste 8 milioane de dolari pentru inițiativa sa.

James Patterson lucrează în același timp la 31 de cărți. Muncește de la 5:30 la 18, cu pauze, la 75 de ani. Singura mea întrebare ar fi “de ce?”. De ce nu joacă golf mai mult timp? De ce nu se bucură de câștigurile de până acum și atât?

20 de insule grecești de vizitat. Inspirație pentru concediu.

La două zile după un mass shooting într-un supermarket, un alt american făcea shopping având pe el armură, patru pistoale, un AR-15 și un shotgun. Oamenii s-au speriat, poliția l-a arestat imediat. Și culmea este că nu încălca nici o lege, iar după multe luni cazul său a devenit doar unul cu acuzații simple de neglijență în regimul armelor. Este SUA în care nici polițiștii nu mai știu dacă un om înarmat până în dinți se duce să facă un mass shooting sau doar să-și ia bere.

Mai recent, un elev de 6 ani din Virginia și-a împușcat intenționat învățătoarea. Astfel de lucruri nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă profesorii ar căra permanent arme la ei, cum voia Trump.

Suspectul crimelor din Idaho a fost arestat. Poate țineți minte un alt link de aici din decembrie. Patru studenți au fost omorâți într-o noaptea în casa în care locuiau. Alți doi studenți, care dormeau și ei în aceeași casă, nici n-au știut că se întâmplă așa ceva în restul camerelor.

Cum funcționează mai bine o glumă de TikTok. Cum să zbori alături de un păsăroi.

Vreau să fac rețeta asta de butter chicken indian. Am luat deja caju crud pentru ea:

Oamenii mai mici de înălțime ar putea supraviețui mai bine pe termen lung.

Un medicament de diabet ar putea fi aprobat pentru scăderea greutății. În acest caz, va deveni cel mai bine vândut medicament din lume, cu estimări de vânzări de peste 48 de miliarde de dolari.

Rick Singer a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare. Este cel care aranja admiterea la universități pentru studenți cu bani, inclusiv copiii unor vedete din America. Este un documentar bun despre asta pe Netflix.

Mega-tunelul dintre Germania și Danemarca:

Andretti și General Motors vor să intre în Formula 1 în 2026. Echipa s-ar putea numit Cadillac F1.

    28 comentarii

  1. “Astfel de lucruri nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă profesorii ar căra permanent arme la ei, cum voia Trump.”.
    Zici tu că profesorul nu ar fi fost împuscat dacă avea armă? Man, proful ăla își va reduce șansele de a fi împușcat prin a-și ține arma pe catedră? Sau ar avea un abțibild pe el “BE AWARE, I HAVE I GUN”?

      (Citează)

    • Daca ar fi avut arma la ea, profesoara respectiva ar fi putut sa-l impuste ea prima pe copil – probabil asta are Radu in minte.
      /s

      (Relax, Radu nu citeste articolele pe care le pune aici, ci doar titlurile, deci probabil o fi inteles ceva pe dos)

        (Citează)

    • Cred ca autorul era ironic.

        (Citează)

    • Era ironic, dar si cu fenta… gen, republicanii sunt de vina ca sustin armele, in loc sa le interzica. Si de asta se intampla impuscaciunile…

      Mai bine da-le direct, Radule, ca-ti confuzezi cititorii ocupati cu salvarea planetei.

        (Citează)

    • E bine, de data asta s-au prins mai mulți de sarcasm. Cred totuși că până la urmă chiar va trebui să-l marchez clar…

        (Citează)

    • Eu chiar am marcat sarcasmul dar tot nu v-ati prins. :-)

        (Citează)

  2. A 4-a zi consecutivă în care contractul Genius nu poate fi onorat în aplicație ci doar prin telefon la suport clienți, cu costuri suplimentare și durată de 2 ore.
    Fashiondays.ro evident, la emag.ro nu ai cum prin chat.

      (Citează)

  3. “Doar 2% din oameni au ochi verzi” mereu am fost plăcut de fete și invidiat de băieți :)

    “Este un documentar bun despre asta pe Netflix” efectiv ăștia fac așa zise documentare despre orice rahat.

      (Citează)

  4. Van Gogh suferea cumplit si niciun tratament nu dadea rezultate. Doar cand picta se simtea mai bine. De aia a si pictat enorm de mult. Asa si nenea care scrie aproape non stop, il chinuie talentul. Daca ar sta la soare, pe marginea piscinei, probabil l ar apuca depresia.

      (Citează)

    • O fi. Dacă pentru el distracția supremă este să scrie cărți, probabil că alte activități nu i-ar da aceeași împlinire.

      Eu însă cred într-o viață cât mai variată.

        (Citează)

    • Din același motiv pt care marii milionari/miliardari nu vând tot și se stabilesc pe o insulă alaturi de 40 virgine.

      Statul degeaba nu ii face fericiți. Și eu daca merg in ORICE concediu, după 6-7 zile mă plictisesc de mor, desi am testat o groaza de destinații diverse.

        (Citează)

    • Nu doar asta. Nu ne putem pune noi în pielea lor. Mă întreba un amic de ce mai cîntă depeche mode / rolling stones / abba / (insert any band here) în concerte, de ce nu stau în insula lor privată. Păi știi tu ce îi face fericiți? sîntem noi în pielea lor, după ce au fumat toate drogurile, au facut sex pînă s-au saturat… Le-a mai rămas doar legacy-ul, că nu sînt sigur ca o fac doar pentru bani. Ideea e că oameni diferiți, experiențe de viață diferite, moduri de a privi viața și viitorul complet diferite.

        (Citează)

  5. Nu stiu de ce toate retetele indiene mi se par mizerabile. Toate sosurile alea dubioase intinse pe oale, curry la orice mancare, fierturi… totul da impresia de insalubru. Nici nu ma pot uita la retete indiene pe Youtube. Cu exceptia japonezilor si (partial) a coreenilor, restul asiaticilor gatesc fara sa le pese prea tare de igiena.

      (Citează)

    • E sos de roșii cu nuci caju, de unde culoarea aia bej roșiatică. Nici nu știu dacă are curry în ea rețeta asta, nu mai țin minte.

        (Citează)

  6. Armele sunt bune, chiar dacă pot provoca tragedii în unele cazuri.
    Pe de alta parte dacă cei din Ucraina ar fii avut arme în mâinile civililor, rușii nu ar mai fii putut face atâtea masacre, deci la finalul zilei mi se pare mai sigur ce fac americanii decât ce au făcut ucrainienii

      (Citează)

    • Cu toate armele pe care le au americanii si tot au ajuns la un numar record de mass shootings in 2022: https://www.insider.com/america-mass-shootings-2022-gun-violence-2022-11
      De ce am impresia ca si mai multe arme nu sunt solutia?

        (Citează)

    • @Andrei nu iti mai bate capul. Oamenii refuza sa inteleaga cati dementi ar ajunge in posesia unei arme automate.

        (Citează)

    • Andrei I, tocmai ca situatiile nu sunt comparabile. In caz de razboi e util sa ai populatie inarmata, ca armata/statul nu mai poate garanta situatia fiecaruia in parte ca pe timp de pace. Si asta e si fix motivul istoric pentru care americanii au arme, ca, in trecut, nu putea sa ii protejeze guvernul federal de toate salbaticiunile de pe acolo (“indieni”, animale, etc). Sigur ca posesia de arme duce si la mass shootings, jafuri armate, rafueli care se lasa cu sange, etc in conditii de pace.
      Problema in US e ca si azi ai zone extrem de remote, unde primul gabor e la multe mile distanta, si unde eventual ai un gabor pe zeci de mile patrate. In conditiile astea, parca vrei sa ai ceva shotgun, cand stii ca sunatul la 911 nu prea are cum sa te ajute. La fel cum nici la noi 112 nu prea te ajuta, si sunt multe locuri prin care parca ar fi mai bine sa ai o arma de foc sa dai penele jos de pe orice zburatoare cu care te poti intalni.

        (Citează)

    • invata sa scrii corect si apoi comenteaza aici.

        (Citează)

  7. Jucator de fotbal american, atac de cord… oare cati steroizi baga in el?

    Mancarea indiana este o mizerie, baga toate gunoaiele alea de condimente ca sa nu simta cat de imputita e carnea putrezita.

    As fi curios sa stiu de ce a impuscat-o pe invatatoare, dar articolul parca e scris de digi24.

      (Citează)

    • La fel de mult ca haldan sau ca danezul ala, sau stii tu ca simonica. La NFL problema e ca in afara de quarterbacks, aia de se dau cap in cap de 100 de ori pe meci, au totieziuni pe creier incompatibile cu viata normala la batranete.

        (Citează)

    • @gelex – da, ca toti oamenii care fac atacuri de cord baga steroizi. inclusiv maricica din judetul bistrita nasaud.

      mai schimba placa cu carnea putrezita ca mereu o bagi cand vine vorba de mancare indiana, devii obositor. deci daca radu vrea sa gateasca indian, trebuie sa foloseasca carne putrezita? altfel nu iese reteta?

        (Citează)

  8. Are Netflix subiecte pentru serii nelimitate de Narcos fără să inventeze sau înflorească nimic :)

      (Citează)

  9. Dan.S:
    Cred ca autorul era ironic.

    Crezi?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus