un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am găsit fotografii cu iernile de acum 15 ani și o să le păstrez pentru Alice

13 Jan 2023  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Făceam ordine prin fotografii vechi și am găsit unele foarte vechi cu iernile de altă dată.

2010

Acestea sunt făcute cu HTC Hero, primul meu telefon cu Android. Exif-ul zice că unele sunt din 8-9 februarie 2010, altele din 18 decembrie 2010. Tot Exif-ul lor zice că rulam Android 1.5 🫢

Țin minte iarna 2009-2010 pentru că lucram la un proiect foarte amplu și plecam aproape în fiecare dimineață pe la 6:30 și reveneam seara târziu acasă. A nins atât de mult încât aproape în fiecare zi îmi deszăpezeam un loc de parcare. Unde găseam unul, că pe vremea aceea nu erau alocate de primărie și fiecare parca pe unde putea în jurul blocului.

Ajungeam seara acasă, scoteam lopata din portbagaj, mutam un morman de zăpadă în altă parte și parcam eu în locul respectivului morman. Fun 🙄

2008

Unele dintre cele de mai jos sunt făcute cu un K750i de la Sony, un telefon simplu care avea cameră de 2 megapixeli, foarte bună pe vremea ei. Alte fotografii sunt făcute cu K800. Toate sunt din 3 ianuarie 2008. Niște ani mai târziu, pe 3 ianuarie 2023 au fost 16 grade în București.

Oricum, pare să fi fost dură și iarna 2008. Aici este tata, care mă ajuta la deszăpezire:

Și acesta este stratul depus într-o singură noapte pe mașina pe care o foloseam atunci. Țin minte și apoi drumul prin oraș, abia ieșeau pluguri pe traseu, se mergea pe o bandă printre nămeți mari, derapaje, balans, din astea.

2022

Am venit pe 28 decembrie de la Galați la București și era soare, cald, senin, iar câmpurile înverziseră. Ieri la știri a spus că prin Dobrogea au înflorit deja copacii.

    20 comentarii

  1. Ehe, ce vremuri cand era inca zapada de 30cm si trebuia sa pun bocanci / galosi / cizme si trebuia sa fim primii care facem poteca, iar zapada tot intra pe sub pantalon si ma uda la ciorapi.

      (Citează)

  2. Imi lipseste zapada :(

      (Citează)

  3. acum 15 ani nu mai erau iernile ca acum 38 ani !

      (Citează)

  4. Păstrez articolul pentru boții care ma condamna ca folosesc cauciucuri all season in București.

      (Citează)

    • Nu stiu pe ce se bazeaza cei care te critica.
      Testele facute in ultimii ani arata ca anvelopele all season sunt mai bune decat cele de iarna pentru situatiile in care circuli preponderent in oras. Anvelopele de iarna castiga doar in conditiile in care te deplasezi pe strat de cativa cm de zapada.

        (Citează)

  5. Ce poze bune facea HTC Hero! Cred ca pe vremea aia aveam un Nokia 5310, care era oricum un telefon state of the art (player MP3, slot de card si butoane dedicate pentru player!) dar facea niste poze neinteligibile chiar si pe vreme buna.

      (Citează)

  6. In Dobrogea s-a înregistrat mai mult de 20 de grade in Ianuarie. Sunt curios care o sa fie media pe Ianuarie la CT…estimez peste 12 grade

      (Citează)

  7. Fie in Decembrie 2008 sau Februarie 2009 la 6 dimineata am luat un microbuz din Brasov spre – Otopeni pentru ca urma imbarcarea intr-un un zbor din Otopeni.

    Ajuns in autogara erau afara (minus) -32C, microbuzul abia ajunsese, tin minte ca avea termometru cu ecran mare in interior. Am plecat la drum si dupa vreo 2h arata temperatura exterioara undeva la -15 -20C. Ajuns la destinatie in Torino, colegii de acolo se plangeau de frig (-5C). S-au potolit cand le-am arata pozele de pe Balckberry cu temperaturile de unde venisem.

      (Citează)

  8. Oribile imagini, sper sa nu se mai intoarca niciodata zapezile astea. Tin minte ca dupa ninsoarea din 2008 s-a format un strat de gheata sub zapada de in spatele blocurilor in zona mea de nici in aprilie nu se topise si au venit de la ADP cu instrumente de spart asfaltul ca sa sparga blocurile de gheata. Scarbos oricum, toata zloata si mizeria care se formeaza cand se topeste zapada, absolut oribil.

      (Citează)

    • Ești un trist! Mi-aș dori sa fie măcar 8luni din an așa și cred ca nici așa nu m-aș satura de sporturile de iarna. Și restul sa fie max 20grade. URĂSC vara și caldura. Ador sunetul de zăpada provocat de bocanci atunci când afara sunt -10 grade.

        (Citează)

  9. aia e zapada? :)): sub 50cm prin maramures se cheama floc in fata …. (stiti voi zicala)

      (Citează)

  10. In 2008 eram in anul 1 la facultate, îmi aduc aminte că luam Politehnica la picior prin nămeții de 100-150Cm de zăpadă.

    Atunci aveam un telefon Nokia 8600 Luna si laptop Dell Inspiron 1525 dotat cu CPU T8600, 4 GB DDR2 și 250 GB HDD pe care îmi notăm cursurile și mai jucam WoW și LoL 😆

    Cele 2 erau cadourile primite de la părinți.

      (Citează)

  11. V-as trimite o poza din iarna 1992-1993, in timpul executiei Hotelului Sofitel. E scanat de pe film, dar trebuie sa ma ajute Radu.

      (Citează)

  12. Mulțumesc @Radu pentru pozele din 2010. Am stat și eu pe Viorele 1 an, cam 2009-2010. A fost o adevărată aventură. Până ajungeai la metrou, zici că băgai sală 2 ore. Fără pauză..😂
    Hai că ușor facem din planeta asta o piatră.. 🙄

      (Citează)

  13. Urasc zapada,ma bucur ca dispare.

      (Citează)

  14. Tin minte ca te bateam la cap sa iesim sa dam zapada din fata blocului, ca suntem tineri si intr-o zi era un vecin in varsta dand-o la o parte. Intr-o perioada cand ieseai cu lopata la masina, dadeam si pe scari/ alee la bloc. Mi-ai facut si o poza cu gentuta mea portocalie noua, aranjata sa iesim, lopatand in fata blocului :D That was fun!

      (Citează)

  15. Bine ca am scapat de iernile alea. Pana cand erupe un vulcan .mai maricel si here we go again (ca Pinatubo in anii’90)

      (Citează)

  16. sincer sper sa nu mai vad zapada in Bucuresti niciodata!

      (Citează)

  17. Dan:
    Ești un trist! Mi-aș dori sa fie măcar 8luni din an așa și cred ca nici așa nu m-aș satura de sporturile de iarna. Și restul sa fie max 20grade. URĂSC vara și caldura. Ador sunetul de zăpada provocat de bocanci atunci când afara sunt -10 grade.

    Dacă nu-ți împărtășește preferințele e un trist? Ce să zic…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus