un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată că Mega Image poate monta și case self-service simple, fără cântar de verificare

13 Jan 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Mega Image și-a mai revenit. Magazinul din interiorul cartierului meu a fost renovat și au apărut trei case self-service, dar care nu mai au cântar de securitate integrat. Cum ar fi, din acelea care nu presupun că ai venit să furi pâine.

Și merge bine treaba. A rămas o singură casă cu casier. Aici în cartier este ciudată situația, majoritatea clienților am văzut că stau la acea casă cu casier, iar din cele self-service mereu este cel puțin una disponibilă. Practic, eu nu am mai stat niciodată la coadă la cumpărături. Trec pe lângă coada uzuală, mă duc la o casă self-service, îmi scanez produsele fără să fie nevoie să le pun tacticos pe vreun cântar, plătesc cu telefonul și la revedere!

GG Mega!

  20 comentarii

 1. Nu exista sa fac cumparaturi si sa nu fie probleme la casele self. Ba nu ia codul, ba trebuie sa vina cineva sa confirme ca am peste 18 ani, ba scanez si intra altceva. Le urasc! Plus adio niste joburi.

    (Citează)

 2. Clientela e variata in astfel de magazine. Eu nu vin sa fur, tu nu vii sa furi, dar, incredibil,chiar sunt unii care vin sa fure. Sau sunt unii care iau (cum am vazut eu la Cora) bagheta frantuzeasca de 4-5 lei si la casa o bifeaza pe aia de 2 lei. Sau iau merele cele mai scumpe si le bifeaza la casa pe alea mai ieftine. Etc, etc. Iau produse scumpe si le platesc pe alea asemanatoare, dar mai ieftine.
  Eu zic ca te iei degeaba de MegaImage. Isi protejeaza afacerea. Ai tu ceva cu ei :).

    (Citează)

  • Si cum poti preveni furtul la o casa self-service ce are cantar integrat in modul descris de tine (exemplul cu merele)?

     (Citează)

  • Din pacate nu prea poti preveni furtul din asta pt fructe/legume (am vazut si eu in alte magazine persoane ce isi luau fructe bio si le treceau ca fructe normale care erau la jumatate de pret)…
   Singura solutie e un paznic langa casele self care sa verifice bonul si ce ai in sacosa.

   La patiserie sunt gramaje diferite, acolo-i prevenibil cu cantarul.

     (Citează)

 3. Vezi cati din cei de la coada platesc cash, sau cumpara si tigari . P.s.Nu inteleg de ce nu imi pot lua singur si tigari, nu tine de faza cu 18 ani, ca nu te verifica nimeni la bautura.

    (Citează)

 4. Asa fac si eu: Trec pe lângă coada uzuală, mă duc la o casă self-service și la revedere!

    (Citează)

 5. la cea cu casiera poti plati bonul de pe mai multe carduri: o parte cu bonuri de masa, o parte cu card salariu. sau poate nu toti vor sa se complice asteptand la cea mai mica eroare sa vina supraveghetorul sa remedieze situatia. eu aleg in functie de cum am chef: daca nu e coada, ma duc si la cea cu casiera

    (Citează)

 6. inca n-am vazut o casa self service care sa functioneze reliable. la nici un comerciant.
  merg la ele daca am 2-3 produse ambalate si e coada mare la casele normale, altfel fuck them, dau cateva minute la schimb cu sanatatea mentala.

    (Citează)

  • Nu le-am folosit in Romania, dar pe aici majoritatea lanturilor au case self service si merg perfect. La AH (tata lu’ Mega) scanezi produsele cu telefonul. Cea mai buna chestie.

     (Citează)

  • Cele de la Careffour merg impecabil. Nu am avut niciodata probleme cu ele.

     (Citează)

  • +1 pentru Carrefour. Nu am avut niciodata probleme cu ele si le folosesc de cand au aparut.

     (Citează)

  • + pentru Carrefour. Mai ales combinat cu SelfScan.
   Cele de la Mega Image sau Kaufland sunt îngrozitoare cu acel cântar. Dacă pică o scamă pe cântar pentru 2 secunde, ai nevoie de intervenție umană.

     (Citează)

 7. Mega Scump

    (Citează)

 8. Cresterea saraciei se vede foaaarte usor pe produsele puse in cutii, unde se fura vezi ca se inmultesc cutiile astea.

  E un indicator mai bun decat casele de marcat self service.

    (Citează)

  • Despre ce cutii este vorba?

   Horror cu casele self-service este la Kaufland din cauza acelui cantar de verificare.

     (Citează)

 9. Ionut:
  Cele de la Careffour merg impecabil. Nu am avut niciodata probleme cu ele.

  Subscriu, cred ca sunt singurele ok

    (Citează)

 10. Cele mai proaste case de self-service sunt la Lidl/Kaufland
  Implementarea de la Carrefour este cea mai buna dar si cea mai usor de pacalit. De aceea ei au si pe cineva care se mai uita din cand in cand la persoanele care scaneaza.

  La Lidl nu are cine sa stea sa faca aceste verificari.

    (Citează)

 11. eu prefer sistemul cu cantar de securitate, la cele simple mi se intampla des sa ia un produs de doua ori

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus