un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un acvariu cu un milion de litri de apă s-a spart într-un hotel

16 Dec 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Oh wow. În 2007 scriam că în hotelul Radisson din Berlin s-a construit AquaDom, cel mai mare acvariu cilindric din lume. Stă în mijlocul hotelului, în holul său, înalt cât hotelul, și este plin de pești.

Hotelul Radisson SAS din Berlin are in interior un acvariu cilindric de 25 de metri inaltime, cativa metri in diametru, contine 2500 de pesti si are un lift transparent care merge prin centrul sau. Arata marfa si e cu siguranta o atractie a orasului acum. Ma intreb doar ce masuri au luat in caz ca se sparge… atatea tone de apa pot sa omoare o gramada de oameni in caz de accident.

Guess what? S-a spart.

S-a spart vineri dimineață, din motive necunoscute. Un milion de litri de apă au inundat zona. Mă întreb ce s-a întâmplat cu ea. Nu au fost victime decât în rândul peștilor. Oamenii dormeau în general la acea oră, altfel putea fi dezastru dacă ar fi fost mulți vizitatori în lobby. Noroc că am apucat și eu să-l văd o dată, dar așa, o privire aruncată rapid.

Mai multe: Gizmodo, Euronews.

    14 comentarii

  1. Calitate nemteasca

      (Citează)

  2. Am avut de cateva ori niste acvarii micuțe gen 30, 60, 120 litri dar am avut mereu frica de inundație mai ales ca stau la etajul 7. Astia cu un milion…

      (Citează)

    • Mi s-a spart mie acvariul de 60 de litri asta vara intr-o noapte. Nu a fost absolut deloc amuzant (parchet umflat, perete ud, sticla de la acvariu de inlocuit, populatia pesteasca supusa la stres maxim).
      La 1 mil de litri a fost apocalipsa pentru saracii pestisori. Bunurile probabil au fost asigurate

        (Citează)

    • Lasa ca merge si asa.

        (Citează)

  3. Wow.

      (Citează)

  4. La digi si pe un site nemtesc au zis ceva si de 2 persoane ranite..bine totusi ca nu a murit nimeni.

      (Citează)

  5. scafandrul ala din poza era in acvariu cand s-a spart? cred ca el e de vina….

      (Citează)

  6. Au foat răniți ușor dar nimic grav, ținând cont ca apa a ajuns și in strada. Nu e doar hotel sunt și spații de birouri etc. Se vehicula ca ar fi fost de la temperatura f joasa dar nu știu cum ca doar e înăuntru .

      (Citează)

  7. Au lăsat peștele ciocan înăuntru…

      (Citează)

  8. am fost acolo acu vreo 10 ani https://www.youtube.com/watch?v=7xRhnWhm-eo

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus