un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hai Argentina!

17 Dec 2022  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

A fost un campionat bun până acum, cu meciuri interesante.

Au fost și destule surprize. Nu mă așteptam ca Germania să plece acasă din grupe sau Spania din optimi. Și Brazilia a fost o echipă foarte instabilă, cu meciuri bombă, dar și înfrângeri clare.

Cam multe meciuri decise la lovituri de departajare. La acest nivel, loviturile de departajare sunt o loterie, poate câștiga oricine.

Este interesant ca finaliștii de acum 4 ani, Franța și Croația, au ajuns în semifinale. Cu un pic de noroc la croați, am fi putut avea chiar o reeditare a finalei din 2018.

Chiar și așa, Croația in finala mică arată că performanta din 2018 nu a fost o întâmplare. Acolo s-a clădit un fotbal bun, au avut o strategie bine gândită pentru echipa națională. Mi-ar plăcea ca FRF să tragă niște învățăminte din performanțele Croației în domeniu, o țară mică, dar cu rezultate mari. Și ar putea lua și exemplul vecinilor noștri sârbi, care au fost prezenți la mondial în timp ce România nu mai știe nici ce este acela.

În finala mică țin cu Croația.

În finala mare, țin cu Argentina. Îmi place echipa Franței, dar vreau ca Messi să ia un titlu de campion mondial. Omul este un geniu al fotbalului și merită și trofeul mondial, mai ales că a jucat foarte bine în acest campionat. Am așa un presentiment că va câștiga Franța, dar sper să mă înșel și să fie Argentina.

Multe mulțumiri tuturor celor care au jucat Match Predictor în liga făcută de mine pentru blog. Am reușit să fiu pe locul 3 (parcă) după etapa grupelor, dar apoi s-a mai rupt firul, au fost niște rezultate neașteptate. Momentan top 5 în ligă arată ca mai jos:

Toți cei 5 au șanse să câștige liga, mai sunt două meciuri și se dau puncte celor care ghicesc corect scorul, ce formație deschide prima scorul și marcatorul primului gol. Câștigătorul la finalul campionatului este rugat să-mi dea un email cu un screenshot care să arate că el este pe primul loc. Are din partea mea un voucher cadou de 200 de lei la eMAG.

 

    33 comentarii

  1. Și eu as tine cu Argentina, dar după meciul cu Olanda nu mai am o părere bune despre ei.
    Cu Franța nu țin.
    Sa câștige cel mai bun :).

      (Citează)

  2. Nu e nici o loterie la loviturile de la 11 metri daca le executi prost.

      (Citează)

    • Păi asta e loteria. Oricare parte poate executa prost, deși la antrenamente probabil nu ratează nimic.

        (Citează)

    • Exact, loterie e cand faci acelasi lucru , la fel, iar rezultatul difera.
      La loviturile de departajare nici un jucator nu face acelasi lucru ca celalalt. Cand cumperi un bilet la loto sansele de castig nu sunt influentate de starea ta mentala :)

        (Citează)

    • S:
      Exact, loterie e cand faci acelasi lucru , la fel, iar rezultatul difera.

      Cum adica difera rezultatul cand faci acelasi lucru? Adica eu pun aceleasi numere ca tine, la aceeasi tragere, tu castigi si eu pierd?

        (Citează)

  3. Sper sa câștige Franța. Nu ca imi doresc sa câștige o echipă africană dar nu vreau sa câștige Argentina. Si asta pentru ca Medvedev (cocalarul pitic rus) a zis ca vrea sa câștige Argentina. Sper sa vedem penaltiuri si asta după un 2-2.

      (Citează)

  4. Mi-e sila de infumuratul ala de Messi, sper sa castige Franta.

      (Citează)

  5. Croația a fost dominata clar în semifinala, nu era suficient doar noroc sa învingă.

      (Citează)

    • Daca te-ai fi uitat pe statisticile meciului, ai fi vazut ca nu a fost dominata. Posesie mai buna etc. Dar ascultati prea mult la idiotii aia de comentatori.

        (Citează)

    • @Emil C, incearca din cand in cand sa te uiti si la meciuri, nu doar la statistici. Argentina a controlat partida, iar Croatia nu a aratat deloc ca ar putea sa castige.

        (Citează)

    • @Andrei G, cred ca tu ai ascultat doar comentariul (absolut execrabil tot turneul, de altfel). Pina la penalty-ul ala nu controla nimic Argentina. Cit despre dominare, nici vorba.

        (Citează)

    • @Emil C, am inteles. Comentatorii au gresit, cei care s-au uitat la meci gresesc, inclusiv scorul de 3-0 nu reprezinta nimic. Pur si simplu Croatia a dominat, desi a pierdut la scor de neprezentare.

        (Citează)

  6. Care au fost înfrângerile alea clare ale Braziliei? Poate am văzut eu alt mondial.

      (Citează)

  7. Brazilia, infrangeri clare? Tu intelegi fotbalul la care te uiti sau te bazezi ca ai un public la fel de habarnist? Brazilia a pierdut in grupe cu Camerun dupa ce a dominat tot meciul, categoric, si a primit gol in prelungiri. Apoi, eliminarea din competitie vine dupa un egal si penaty-uri. Sa stii ca e ok sa ai pareri subiective legate de chestiuni ce tin de gusturi, dar cand o iei pe aratura cu afirmati de genul…

      (Citează)

    • Ciudată exprimare ai ales. Vezi că, deși vorbim prin intermediul unui ecran, politețea ar trebui să rămână chiar și atunci un atribut esențial al unui om.

        (Citează)

  8. Parca ziceai ca nu te intereseaza. :)))

      (Citează)

  9. Legate de Croatia vs Romania, in Romania nu ai cum sa joci fotbal dacă ești copil și părinți tai nu au bani. Toate terenurile de fotbal/baschet/ etc sunt închise cu lacăt ca nu cumva copii sa între sa joaca fotbal. Dacă nu mă crezi uită-te la terenurile de la liceul Șincai de langa tine sau de la orice alta școală și vezi câte sunt ocupate.

      (Citează)

    • Un mare thumbs up pentru Hagi. Omul a stiut ce se va intampla inca de acum ani buni. Inca nu am ajuns la parter in materie de fotbal, mai avem inca de coborat, iar dupa vom vedea, poate urcam iarasi.

        (Citează)

  10. nwradu:
    Ciudată exprimare ai ales. Vezi că, deși vorbim prin intermediul unui ecran, politețea ar trebui să rămână chiar și atunci un atribut esențial al unui om.

    cata vreme sustii ca Brazilia a suferit infrangeri clare si asta e total eronat, nu e impolitete sa sugerez ca habar nu ai si ca fiind departe de adevar esti pe aratura. dar te poti simti lezat, pana la urma imi cer scuze ca nu ma abtin cand vad oameni cu expunere ca a ta care emit niste lucruri total pe langa realitate

      (Citează)

    • Eu zic sa fim mai intelegatori fata de Radu, ca aici e blogul lui si intr-un fel suntem la el acasa. Ca omul se pricepe la toate dar in general e cam habarnist in toate cele, asta e alta poveste. Nu e zi in care in care sa nu se faca de 2 lei in vreun articol.

        (Citează)

  11. nwradu:
    Păi asta e loteria. Oricare parte poate executa prost, deși la antrenamente probabil nu ratează nimic.

    Dar când in timpul meciului rămâne și singur cu portarul si da pe langa poartă? La antrenament cum e ?
    Nu e nici o loterie, e pur si simplu co densarea a ceea ce știi să executi in câteva secunde.

    CS Afumați vs Argentina, la 11m, crezi ca o sa câștige vreodată

      (Citează)

  12. Vai de capul meu, sa zici ceva de Messi, ce blasfemie, deja vad meme-uri gen chuck norris .
    Adica crezi ca dacă Alvarez mai poate replica faza din golul 2 de nenumarate ori, iar Modrici va face la fel, ca deh nu e loterie, iar daca se mai joaca încă odata tot 3-0 o sa fie.
    Loterie e sa nu ai control deloc, sau spre deloc. Nu sa pui cu mâna ta mingea acolo si tu sa sutezi.
    Mai degrabă glonțul din pușca cu lunetă la 2km e mai “loterie” decat 11m; control spre deloc, imprevizibil mediu.

    Dar ăsta e fotbalul, generează discuții interminabile, de aia are si asa mult succes :)

      (Citează)

  13. Eu as fi interesat de un subiect tabu, nu doar in fotbal ci in toate sporturile : influenta mafiei caselor de pariuri in trucarea rezultatelor, din ce imi aduc aminte, ziaristul Costin Stiucan a incercat timid sa dezvolte subiectul dar a renuntat … Ma uit la fotbal de cca 30 de ani ,dar parca niciodata rezultatele -si mai ales jocurile practicate – au fost cel putin ciudate : jocul cu sauditii al argentinienilor, al francezilor cu tunisienii, al spaniolilor, respectiv al portughezilor cu marocanii, jenanta infrangere a portughezilor cu sud-coreenii (ce a dus la eliminarea Uruguay-ului, brazilienilor nu le-ar fi convenit un meci cu Uruguay-ul, o veche rivalitate, in optimi) samd. As putea demonstra faza cu faza non-combatul spaniolilor, ratarea lui Pepe la ultima faza cu Marocul, toata poarta o avea “disponibila” si s-a putut observa cum a dirijat balonul taman in afara terenului, se stie ce goluri decisive cu capul a marcat la Real Madrid, chiar din careul mic…
    fifa este in top 5 a celor mai corupte organizatii mondiale, federatia din Danemarca si-a declarat intentia de a parasi “puroiul” si sper la o ancheta profunda in SUA a tuturor masinatiunilor coruptiei acestor borfasi… Jnapanul de Blatter se gaseste la “radacina” acestui “cancer” si ramane “curat ca lacrima”…
    https://www.amazon.com/Fix-Soccer-Organized-Crime/dp/077104139X
    Aparent fara legatura cu subiectul , foarte interesant este subiectul coruptiei din sahul mondial

      (Citează)

    • Astia sunt bogati , nu au nevoie de din astea.
      Iar spaniolii…cam ce i-ar fi recomandat sa bata Marocul? Nu mai e Spania de acum 10 ani.

        (Citează)

  14. finala este de infarct!

      (Citează)

  15. Un meci minunat și totodată o finală memorabilă. Finalul superb al unui mare jucător (Messi) și confirmarea noului mare jucător (Mbappe). Schimb de generații în ambele echipe, regretul fiind probabil că nu l-am văzut pe Benzema în cel mai bun sezon al său. Felicitări ambelor echipe pentru un spectacol pe care nu îl așteptam!

      (Citează)

  16. Mulțumesc Radu!

      (Citează)

  17. Andrei G:
    @Emil C, incearca din cand in cand sa te uiti si la meciuri, nu doar la statistici. Argentina a controlat partida, iar Croatia nu a aratat deloc ca ar putea sa castige.

    Posesia superioara nu inseamna nimic.

      (Citează)

  18. Mi-am prins urechile in liga aia dupa ce m-am inscris.
    Mai usor este pe Yepp, am facut cu colegii si am iesit pe 4 :(. M-au urcat mult “generalele” unde am pus de la inceput finala Argentina / Franta, jucatorul turneului Messi si golgheter Mbappe. N-a fost chiar greu :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus