un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 18 decembrie 2022

18 Dec 2022  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Filmele ar putea genera încasări de 29 miliarde de dolari în 2023, dar tot sub nivelurile pre-pandemie. În acest an, încasările trec de 25 miliarde de dolari.

Încă un articol despre cum marea epidemie de ciumă a început în 1338 în zona Kîrgîstanului de astăzi. A ținut 500 de ani și a făcut sute de milioane de morți.

Fotografii cu Luna, de la Apollo 17 la Artemis 1. Sper că ați citit articolul meu despre misiunea Apollo 17, în care acum 50 de ani s-a călcat ultima oară pe Lună.

Unul dintre revoluționarii de la Capitoliul american a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Durează și la ei atât de mult procesele încât vine Trump iar la putere și îi grațiază pe toți.

Acvariul din Berlin ar fi putut pocni de la temperaturi prea joase.

Grecii fac ceai din frunze de măslin. N-am băut niciodată, dar sunt curios să-i simt gustul.

43 de gadgeturi bune de dat cadou.

La vreo 8000 de shootings din USA ar fi contribuit și căldura excesivă 🥵. Sună a scenariul din Falling Down cu Michael Douglas, un clasic, doar că din 1993.

Cu toate acestea, legile americane anti-arme de asalt sunt pe cale să fie relaxate. Am citit un alt articol care spune că cel mai mare pericol pentru copiii americani acum sunt armele de foc.

Cum faci supă de pui bună:

Imagini behind the scenes de la Campionatul Mondial.

Westworld va fi scos de pe HBO Max. De ce scot seriale vechi din aplicație? Pentru a nu mai plăti comisioane actorilor și producătorilor.

    18 comentarii

  1. Se face mult tam tam cu filmele, incasarile slabe si efectele pandemiei/crizei. Sunt si astea printre cauze, impreuna cu scumpirea biletelor, 36 lei mai nou.
    Dar filmele? Cam care e nivelul filmelor in ultimii 3 ani? Parerea mea de om care merge lunar la cinema e ca sunt praf majoritatea. Actorii au fost inlocuiti de influenceri, filmele horror au aceleasi tehnici de la 1900 si cele cu buget imens sunt aceleasi retete fumate de minim 5 ani, serii cu aceeasi idee iar si iar (vezi fast and furios, 007 etc), supereroi ce au mai aparut in 10 filme si in genere nu stiu daca am vazut un film la cinema anul asta unde sa zic ca a fost cap coada bun. Nu stiu cum se face dar in trecut nimereau reteta, actori buni, scenariu bun, poveste faina. Nu la toate dar macar unul la cateva luni iesea.

    Stai ca a iesit avatar, asteptam plansetele ca au dat gherla, nu e ca si cum pare direct din trailer ca e slab.

      (Citează)

    • Asta este și părerea mea, în ultimii ani filmele sunt extraordinar de slabe, cel putin cele din seria Marvel/DC Comics au fost la început unele reușite, dar acum sunt pur și simplu niște aiureli. Eu mă mai uit la unele când nu am ce face, dar nu mai pot rezista la un film întreg, le văd ca pe un serial, adică astăzi 30 – 40 minute, peste câteva zile alte 30-40 de minute și tot așa până le termin.

      Am văzut că la DC Comics vor să se oprească și au spus că nu vor mai face Superman cu Henry Cavill, nu vor mai face alt Wonder Women, nici Aquaman și parcă au mai anulat vreo două continuări. Bine, la ei am înțeles că Black Adam a fost un dezastru, estimativ are 50 – 120 milioane dolari pierderi, depinde cum calculezi

      Pentru Marvel mi se pare cel mai complicat, pentru că filmele din seria cu super-eroi tot mai scot câte ceva profit deși este evident că sunt extrem de proaste, dar nici nu prea pot fi înlocuite cu alte filme.

      Am observat însă că s-au mai scos unele seriale bune – iar în seriale se investște destul de mult, astfel încât poți avea actori buni, decoruri bune și fiind serial îți permite să conturezi treptat personajele, acestea să evolueze.

        (Citează)

    • Bineinteles ca mai bine citesti o carte, e sanatos si pt minte.
      Iar daca chiar vrei filme, alea coreene sunt ok.

        (Citează)

    • Pe langa faptul ca filmele sunt mai proaste si repetitive (deh, de unde atatea idei noi), in ultimii ani a devenit mult mai accesibil sa vezi filme acasa, de cand televizoarele redau la o calitate f buna si ai la dispozitie o mare parte din filme pe plarformele de streaming, pt care oricum platesti. De banii pe care ii dai pe un bilet la cinema si un suc iti platesti abonamentul pe o luna intreaga la Dinsey+.

        (Citează)

  2. Asta cu scoaterea serialelor vechi din aplicatie pentru a nu mai plati comisioane, mi se pare o mare prostie.
    Daca un film este urmarit de abonati, de ce l-ai scoate de pe platforma? Asta nu ii determina pe unii sa renunte la abonamente?
    Sigur, nu renunti daca a disparut un serial. Dar dava pe parcursul a 1 an de zile continua sa dispara continut pe care ai vrea sa-l urmaresti, ce te mai determina sa platetsi pentru serviciul respectiv.

      (Citează)

  3. Stirea cu acvariul din Berlin zici ca-i scrisa de jurnalististii de la Cancan, nu de la BBC. In primul rand ca acvariul nu era din sticla, ci din acrilic. Nu se fac acvarii asa mari din sticla, e imposibil.

    In al doilea rand, pestii aia traiesc la 25 de grade iar in hotel sigur nu erau -6 grade, ca e un hotel, gen.
    Deci ideea ca a plesnit “sticla” de la temperaturile joase este o absurditate.

    A plesnit pentru ca “material fatique”.

      (Citează)

  4. Nu am băut nici eu ceai de frunze de măsline, dar am un unchi grec care îl lăuda, dând exemplu un unchi de-ai lui, care, la 75 ani, “încă e bărbat” :))))

      (Citează)

    • N-are treabă ”bărbăția” cu ceaiul de măsline. Una e să freci bărbunca toată viața, să nu faci efort fizic deloc și să stai 2-3 ore la taclale la o zeamă de cafea și alta să bei un ceai de frunze bun doar contra hipertensiunii arteriale…

        (Citează)

  5. Interesanta lista cu gadgeturi. Ceaiul de frunze de maslin nu are cum sa fie mai rau decat cel de frunze de roibos, care constituie completarea la ceaiurile “de plante” din supermarketuri

      (Citează)

  6. Se scot seriale “vechi” de pe HBO, deși Westworld e din 2016. Sunt bine mersi Deadwood și Sopranos care sunt mult mai vechi.
    Plus au scos mizeriile alea românești care erau doar de câțiva ani. Și emisiunea vieții a lui piticigratis cu care se tot lauda el. Aia era de 1-2 ani.

      (Citează)

    • Adica au scos alea proaste. Si Westworld e foarte prost pt hbo, in afara de primele 2 sezoane. E la nivel de netflix :)

        (Citează)

  7. Lui Cavill i s-a tras de la evreica aia de producator de la The Witcher, de la inceput au fost probleme pentru ca aia a vrut sa isi bata joc de serial. A bagat pe unde a putut personaje negre sau a schimbat culoarea unor personaje. Se vedea pe ea ca e disperata dupa atentie si dupa bagat in fata, de aia 90% din documentarul despre serial e cu ea si decolteul sclipicios.

      (Citează)

  8. Esti Ye-ul blogului :)

      (Citează)

  9. Reteta de supa este clasica si cred ca orice adult o stie (sau ar trebui). Noi folosim o oala sub presiune sa scurtam primul pas. Incape jumate de gaina, nu facem din mai mult de obicei.

    Dar nu ne-a trecut niciodata prin cap sa punem resturile la cuptor si sa facem stock, o sa incerc data viitoare. Merci pentru idee!

      (Citează)

  10. mie imi place ca supele sa nu aiba grasime asa ca in general le las peste noapte la frigider ca sunt mai usor de degresat – grasimea se solidifica la suprafata si se poate arunca mai usor. Iarasi in supa nu prea pun legumele taiate, le tai doar pt ciorba. La supa important e sa-si lase aroma. Legumele fierte le folosesc ulterior la o salata (gen salata de boeuf sau alt tip similar)

      (Citează)

  11. Ceai de frunze de maslin – anula cesta am aflat ca se face ceai din frunze de gutui. Asadar de ce nu? (Italienii fac ceai din spaghete :) )

      (Citează)

    • Adica eu am aruncat ani de zile apa de la spaghete fara sa stiu ca de fapt se poate bea sub forma de ceai?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus