un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Update de măsea: zâna măseluță pare să fi luat durerea odată cu dintele extras

29 Nov 2022  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Am fost ieri la scos firele din cicatricea rămasă după extracția măselei de minte. Totul bine acolo, se vindecă așa cum trebuie. Firele se lărgiseră singure (de fapt, probabil s-a micșorat gingia după inflamația originală), așa că o singură tăietură și o tragere cu penseta au fost suficiente.

Am făcut și un detartraj, dacă tot eram acolo.

Partea interesantă este că durerile de la dinții de sus au dispărut în ultimele zile, deși am scos măseaua din partea de jos. După cum am zis prima oară, eu am mers la stomatolog pentru o durere destul de difuză în partea de sus a gurii. Stomatologul a bocănit câțiva dinți cu un ciocănel și nu simțeam nici o durere. A spus că este posibil ca durerea să vină de la molarul de minte (care nu m-a deranjat niciodată, dar este un început pentru orice) și să-l scoatem întâi pe acela, că oricum doar îmi înghesuie dinții în gură.

Dacă de acolo se va fi dovedit că apărea durerea, bine. Dacă nu, umblăm atunci la măselele de sus, care erau în stare bună.

Și după extracție tot m-a durut în partea de sus. Cred că primele două zile am luat de două ori pe zi câte un Advil, apoi încă două zile câte unul pe zi. Era o durere care părea să revină la 24 de ore, de obicei seara. Era însă tot mai slabă, așa că într-o seară am zis că o să o suport și a trecut singură după o vreme. De atunci n-am mai luat calmante.

Momentan parcă simt uneori o mică senzația de jenă în partea de sus. Nu i-aș spune durere, este mai mult o senzația că acel dinte există. Mi-a spus însă stomatologul care mi-a scos firele că cel mai probabil durerea era de la măseaua de minte și că aceasta putea produce inflamații sau durere în jurul ei pentru o perioadă lungă de timp după extracție. Momentan cele mai mari șanse sunt ca măseaua extrasă să-mi fi produs durerea din partea superioară. Unde dai și unde crapă, nu?

Semantic vorbind, măseaua este un dinte? Sau dinții sunt diferiți de măsele, dincolo de diferențele fizice?

    12 comentarii

  1. Mi se pare cam neobisnuit sa treaca durerea de pe mandibula pe maxilar, sunt 2 oase destul de diferite, nervii si vasele de sange banui ca sunt separate si ele.

    Dinti sunt toti, masele sunt doar cele din spate, asa cred ca e imparteala.

      (Citează)

    • Nervul trigemen transmite impulsurile dinspre ambele maxilare, de aia durerea poate iradia de sus în jos și invers, sunt ramuri ale trigemenului în ambele. Doar de pe stânga de dreapta nu se transmit ca acolo sunt nervi diferiți

        (Citează)

  2. Dacă ai dureri în continuare la partea de sus în cazul contactului cu apa calda sau lichide calde sau fierbinți sau seara când pui capul pe perna poate fi semn de necroza pulpara la dintele acela cu plomba mare.
    Sa ții sub observație zona de sus și în caz de recurenta a simptomelor sa revii la dentist

      (Citează)

  3. Am vrut sa scriu la primul articol al tau care a fost despre dintii tai, dar am zis doar ca fost un articol al tau din plictiseala, dar vad ca iara scrii acelasi boring despre dintii tai. Cine de pe blogul asta il intereseaza ce probleme ai la dinti si ce te mai doare in gura? Acuma pe bune, poti face un chestionar cu intrebarea daca sa mai postezi despre asemenea lucruri si ai sa vezi ca 90% din ce care te urmaresc , te urmaresc pentru stiri si informatii despre tehnologie si lucruri asemanatoare, nu orice idiotenie de pe lumea asta sau ce basina ai tras tu noaptea trecuta…

      (Citează)

    • Salut Alexandru, eu sunt Ciprian, managereul lui Radu. O sa discut cu el despre aceasta problema. Iti multumim pentru feedback. O singur observatie am, sa stii ca nu a intrat taxa lunara de cititor VIP de la tine.

      Are Radu vreo obligatie contractuala fata de noi cititorii lui? Il platim noi sa scrie? Tu esti perfect pe lumea asta? Faci doar ce le convine celor din jurul tau?

      Explica-mi si mie ce a fost in capul tau cand ai scris mesajul de mai sus? Cum te-ai simtit?

        (Citează)

    • Andrei Tornea

      30/11/2022 la 7:24 PM

      De ce nu ne-ar interesa, e un blog, nu e zonait aici, eu unul personal doar ce am fost la control si trebuie sa scot 4 masele de minte, informatia a fost bine primita. E o altfel de informatie fata de cele spuse de medic.

        (Citează)

  4. maseaua este un dinte, cel mai dur, si are rol in masticatie

      (Citează)

  5. Ciprian:
    Salut Alexandru, eu sunt Ciprian, managereul lui Radu. O sa discut cu el despre aceasta problema. Iti multumim pentru feedback. O singur observatie am, sa stii ca nu a intrat taxa lunara de cititor VIP de la tine.

    Are Radu vreo obligatie contractuala fata de noi cititorii lui? Il platim noi sa scrie? Tu esti perfect pe lumea asta? Faci doar ce le convine celor din jurul tau?

    Explica-mi si mie ce a fost in capul tau cand ai scris mesajul de mai sus? Cum te-ai simtit?

    Salut, nu are nici o obligatie fata de mine sau de tine dar atunci cand iti atragi o anumita categorie de cititori pe blogul tau trebuie macar sa te straduiesti si postezi articole bune si nu orice balarie iti trece prin cap, ca altfel iti pierzi urmaritorii. Si noi prin vizualizarile noastre isi castiga si el partea lui. Ca nimic pe lumea asta nu este gratis.

    Mai bine gandeste-te ce a fost in capul tau cand mi-ai dat replica. Tu esti printre putinii de pe blogul asta care iti plac bazaconiile.

      (Citează)

    • Aveti amandoi dreptate insa faza cu basina este absolut impardonabila.

      Imi place sa cred ca nu asta e nivelul la care ne exprimam pe acest blog; asemenea abominatii vezi pe siturile generaliste aka loc de dat cu capul.

        (Citează)

    • @Alexandru omul are copil, se simte asta pe blog. Dupa cum vezi mai pune un repost, mai multe articole despre viata lui personala. Cred ca merita un pic de sustinere din partea noastra in periaoda asta, nu sa ii dam in cap aiurea.

      Mi-as dori sa nu te etichetez ca persoana sub 30 de ani care a trait in perioada asta plina de pace si unicorni roz si crede ca totul i se cuvine. Mi-as dori sa vad mai multa decenta in jurul meu, inclusiv pe internet (dar acolo este o cauza pierduta). Mai mult respect. Internetul ne-a dat mai mult decat putem duce. Ne-a sters din creier optiunea “nu ai nimic mai bun de spus asa ca mai bine taci”.

        (Citează)

  6. Ciprian:
    Are Radu vreo obligatie contractuala fata de noi cititorii lui? Il platim noi sa scrie? Tu esti perfect pe lumea asta? Faci doar ce le convine celor din jurul tau?

    @ciprian: Alexandru are tot dreptul să-și spună părerea că de aia există comentarii pe blog, ele sînt 100%despre păreri. De reținut că el nu dorește să citească despre experientele medicale ale lui Radu.

    Tot ca feedback, eu DORESC să citesc despre experientele medicale ale lui Radu si am citit si despre nașterea Matildei si operatia pe cord a tatălui lui Radu cu destul de mare interes. Asta pt că mă interesează ce se mai face concret în medicina românească și ce mă pot aștepta eu ca pacient dacă am nevoie. Experiente reale, cu toate detaliile, inclusiv cum e mîncarea în spital, nu reclamele celor de la centrul medical X.

    Personal, mă interesează mult mai mult acele articole, decît cele despre burgeri, pe care nu le citesc, pt că burgerul ca fel de mîncare la restaurant, adus pe farfurie, mi se pare o prostie. Bugerul este ceva gîndit să se mănînce din mînă, mușcînd direct din el, în ideea că are și dimensiuni rezonabile pt asta, orice extensie ar tb vîndută ca “friptură”, cu pîinea și garnitura separat, lîngă friptură, așa cum e normal.

      (Citează)

    • Toti putem orice, nu inseamna ca si trebuie sau ca trebuie sa o facem intr-un mod atat de agresiv. Chiar nu mai exista nici un pic de empatie si intelegere pe internet? Suntem doar niste maimute care refuleaza intr-o tastatura?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus