un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 1 noiembrie 2022

1 Nov 2022  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

 

Comparație iPad Pro M1 vs M2:

    10 comentarii

  1. Lol ce idioțenie de articol, ăla cu biletul digital.

    De fapt ce au făcut a fost să adauge trenul de aeroport pe o functionalitate existenta de vreo doi ani.

    Și aplaud cum se feresc toți, de la primărie la “jurnaliști”, să menționeze metroul. Până la urmă trenul de aeroport va reduce traficul din oraș, nu acest transport de nișă care e metroul.

    Deci nu e “primul”, că exista deja, nu e “bilet”, e abonament de la o lună în sus (călătoria unică lipsește, evident, pentru că motive), nu e integrat că nu are și metrou.

    Sper că și-au introdus biletul ăla unde merită.

      (Citează)

    • Stii ce mi se pare o idiotenie si mai mare? De la metrorex iti poti cumpara abonament integrat metrou+stb doar daca ai card de la metrorex. De la STB iti poti cumpara abonament integrat metrou+stb doar daca ai card de la STB. De asta nu ne mai facem bine ma… E pur si simplu absurd.. sau doar mie mi se pare?…

        (Citează)

    • Screen-shotul de la articol arată foarte clar buton de călătorie și unul separat de abonament.

      Iar bilete comune STB/Metrorex există deja de vreun an, 5 lei/90 de minute.

        (Citează)

  2. Black friday la Finestore. Azi e marti. Dar altex e de vina ca a stricat sarbatoarea :))

      (Citează)

  3. Cand trebuie sa ajung undeva cu autobuzul folosesc aplicatia 24pay, mi se pare mai simplu decat sa stau la coada la chiosc, si pe urma sa ma intind prin autobuz ca sa ajung la un validator, da eroare, repeta din nou.

    Dar saptamana trecuta am avut surprinza sa ma urc in autobuz, apas butonul de cumparare, eroare, din nou, eroare, nici cum nu vroia sa ia plata, desi am incercat 2 carduri diferite, pana la urma am ajuns la sms(ah si instructiunile de plata prin sms lipsa, a trebuit sa caut pe internet ce mesaj si unde trebuie sa trimit), noroc ca nu m-am trezit cu control peste mine, ca degeaba le explicam ca ma chinui de 5 minute sa cumpar un bilet si ma faceam cu un “abonament de o zi”

      (Citează)

    • Eu am observat ca foarte multe autobuze(daca nu toate) au de ceva timp optiunea de plata cu cardul, direct pe validator. Asa e cel mai simplu.

        (Citează)

    • Si cum arati controlorului ca ai platit calatoria? Platesti cu cardul si primesti bilet printat?

        (Citează)

    • Daca apropii din nou cardul bancar/telefonul de validator, iti va da mesaj ca ai deja o calatorie achitata. Exact ca la cardul STB.
      In schim nu stiu/nu am testat ce se intampla daca schimbi autobuzul. Cardul de STB probabil are o inregistrare ca ai o calatorie activa, dar cardul bancar nu are de unde sa stie asta, si nici validatoarele nu cred ca primesc informatia online in timp real. Deci s-ar putea sa te taxeze a doua oara.

        (Citează)

    • Foarte misto implementarea. Am cautat acum pe site-ul STB si am gasit informatia aceasta:
      “La solicitarea agenților de control, călătorii trebuie să apropie cardul bancar de echipamentul la care acesta a fost validat, în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid, iar în tramvaiele liniilor de noapte (1 și 10) și în cele de pe linia 41, călătorii trebuie să comunice agenților de control ultimele 4 cifre ale cardului, astfel încât aceștia să poată verifica dacă plata călătoriei a fost efectuată. ”

      Asadar probabil si atunci cand schimbi linia pe care circuli, poti sa comunici controlorului ultimele 4 cifre ale cardului si se verifica plata calatoriei.

        (Citează)

    • Em:
      Screen-shotul de la articol arată foarte clar buton de călătorie și unul separat de abonament.

      Iar bilete comune STB/Metrorex există deja de vreun an, 5 lei/90 de minute.

      Măcar ai fost finuț și nu m-ai făcut prost.

      Anyway, ce zici tu nu e corect. Biletul ăla de se vede în screenshot nu e și de tren, sau cel puțin nu scrie pe el.

      Iar bilet comun o fi existând de mult, dar nu online, deci nu face obiectul discuției.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus