un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Cum arată noul sediu Google de la Piața Unirii

2 Nov 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Google a avut recent o conferință de presă spre activitatea lor în România. Am aflat o chestie interesantă de acolo, anume că Google are mai multe birouri și hub-uri în România (9 hub-uri în 5 centre universitare), inclusiv marele centru de cercetare din Piața Victoriei, fost Fitbit, care este cel mai mare centru de dezvoltare din toată zona EMEA.

Aș spune, de fapt, că poate ar fi momentul să aducă atunci în România oficial telefoanele Pixel și ceasul Pixel Watch și restul dispozitivelor. Mă gândesc însă că nu vor face asta până când nu vor oferi întâi serviciile pe care aceste telefoane excelează, precum Google Assistant în română. Am vorbit cu cineva de la Google și despre asta și spunea că strategia lor nu este doar ca Assistant să înțeleagă limba română, asta deja face binișor de mulți ani. Trebuie însă și interconectat cu alte aplicații, de exemplu să poți comanda vocal o pizza sau un Uber, iar oricum totul necesită un suport tehnic de amploare. Dacă nu mă înșel, extinderea s-a oprit pe la Polonia recent, o piață mare și pentru care s-a muncit mulți ani.

În rest s-a mai zis despre cum Google susține educația și afacerile prin diversele lor academii și programe, dar asta știați deja.

Google și-a mutat HQ-ul într-o clădire din zona Unirii, se cheamă chiar Unirii View clădirea, un pic mai sus de vechea hală Unirii. Au o priveliște bună de acolo asupra întregului oraș. N-aș numi-o musai și “priveliște frumoasă” pentru că acolo se vede cel mai bine cât de haotic s-a dezvoltat Bucureștiul în zona Unirii, cu clădiri înalte pe loturi de teren de diverse forme și orientări, printre case vechi. Este haos acolo și așa va rămâne pe vecie, acum că a mai apărut câte o clădire nouă pe unde s-a putut.

Plus acoperișuri vechi, rugină, beton mult etc:

În interior, birourile Google arată mai bine în fotografiile lor oficiale decât în ce-am fotografiat eu. Mi-a plăcut că sunt pline de culoare, exact ca logo-ul lor. Mi-a plăcut și că au o bucătărie complet echipată acolo, cu tot cu bucătar, plus multă lumină naturală de la ferestrele uriașe, plus un balcon de mari dimensiuni acolo la etajul 13. Nu mi-a plăcut pentru că pare a fi tot un sediu micuț, cu unele culoare chiar înguste. Dar na, nu sunt în pericol să lucrez acolo.

Sălile de ședințe sunt numite după personalități românești, am văzut Aurel Vlaicu și Nadia Comăneci. Semnele au și puncte în Braille sau cum se numește corect treaba asta, deși mă întreb cum ar ști un nevăzător unde anume pe perete este acel semn. Au tot felul de motive românești în decorațiuni, un perete arată ca un nai, din astea. Într-o zonă au înrămate desenele unor copii, un fel de concurs de făcut Google Doodles. Bineînțeles că nu lipsesc clasicele săli de conferințe, săli de muncă solo, au materiale fonoabsorbante între birouri în zonele open space, canapele la geamuri și în general un design modern.

 

asus s5507

    11 comentarii

  1. Foarte fain. Felicitari pt munca depusa de cei de la Google. Si pe urma vine seful lor si da un mesaj public de pe iPhone.

      (Citează)

  2. Mi se pare mie sau acela este ditamai smogul de la poluare?

      (Citează)

  3. Pixel Pro 7. Primele 2 săptămâni nu a fost posibil sa conectez Android Auto că nu erau “compatibile”.
    Deci chestia aia cu o sa facem când o să fie integrare totala e o fata morgana.

      (Citează)

  4. Google, nesimtitii care dezvolta in Romania produse si servicii care nu sunt disponibile pentru Romania.

    Google, teroristii care te hartuiesc cu reclamele pentru a te face sa cedezi psihic si sa iei youtube premium.

      (Citează)

  5. interioarele arata ca niste camere de copii de la Ikea

    plus a se nota lipsa de imaginatie a celor care au amenajat in ce priveste tematica:
    – e google, dar hai sa-l adaptam la specific
    – ce am putea pune ca sa fie specific romanesc???
    – a, stiu! motive populare de pe ii si itari, plus Nadia Comaneci & co!
    – you’re so smart!
    – extra puncte pentru cine vine cu un nume pentru cafenea!
    – “cafe papanaș” dar scris cu sh
    – divin!

    so boring

      (Citează)

  6. The evil lair

      (Citează)

  7. Marean:
    sunt sigur ca in sediul central al Google peretii sunt decorati cu stelute si dungi iar salile de intalniri au nume de presedinti americani :-)

    In Franta sunt mici turnuri Eiffel pe pereti iar salile cu nume de scriitori

    actually they do https://studios.imgix.net/img/gallery-images/assets/uploads/GOOGLE_HALF_2.jpg?q=85

      (Citează)

  8. Arata dragut si instagramabil in poze, dar mi se pare over-designed pentru un spatiu de lucru. Prea multe culori, prea multe decoratiuni. Merge pentru o cafenea in care petreci 2 ore, dar pare obositor pentru un loc unde te duci sa petreci 8-10 ore pe zi (presupunand ca mai face cineva asta).
    Arata cam ca strategia Google pentru clienti de chat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus