un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Idei de afaceri date gratis: camere de hotel închiriate ca să faci baie când nu ai apă caldă acasă

18 Oct 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

28 comentarii

Știți ce aș face eu în locul hotelurilor micuțe de prin cartiere? M-aș promova ca destinație unde să vii să faci un duș când RADET-ul închide apa caldă. Închiriezi o cameră pentru o oră sau două, face toată familia o baie fierbinte, pleci acasă fericit.

După 2-3 zile fără apă caldă, spălându-te doar cu ce poți încălzi într-o oală, ai plăti 30 de lei pe un duș fierbinte la un hotel apropiat, nu?

Din câte știam eu, în România nu este permis să închiriezi camere de hotel cu ora. Poate că este o măsură anti-prostituție. Poate că între timp s-a schimbat legea sau nu a fost niciodată așa.

Dacă în continuare nu ai voie să închiriezi cu ora o cameră de hotel, s-ar putea rezolva totul cu o aplicație de programare. Găsești vreo 5 oameni care să o închirieze o zi întreagă, apoi stabilești cu ei între ce ore are fiecare acces acolo pentru o baie bună.

    28 comentarii

  1. As zice sa deschizi hotelul in Ploiesti :)

      (Citează)

  2. Decât complicatii de genul mai bine iei un boiler sau un instant si faci dus.
    Intr-o vreme exista un instant geyser parca ii zicea si facea apa destula pentru un dus decent.
    O improvizatie cu un boiler de 20l cred ca dureaza un 30mins sa o faci si din nou ai apa de un dus super usor. Nu stiu car costa un mester sa traga 2 tevi la boiler si un cablu mai gros de la tabloul de sigurante, dar sigur e mai ieftin decat doua experiențe cu hoteluri pentru dus.

      (Citează)

  3. După 2-3 zile fără apă caldă, spălându-te doar cu ce poți încălzi într-o oală, ai plăti 30 de lei pe un duș fierbinte la un hotel apropiat, nu?

    As plati pe cineva sa imi monteze un boiler electric, sau un instant , wtf.

    s-ar putea rezolva totul cu o aplicație de programare. Găsești vreo 5 oameni care să o închirieze o zi întreagă, apoi stabilești cu ei între ce ore are fiecare acces acolo pentru o baie bună.

    Chiar si daca e o glumă tot e trist si dubios ce spui.

      (Citează)

  4. Nu știu de unde știi tu că nu au voie. Că eu știu cel puțin 3 care închiriază cu ora in București. Și există varianta să închiriezi 1 zi și stai cât ai nevoie.
    Iar ideea ta de business a fost pusă în aplicare în ultimele 2 ierni de cel puțin 1 din hotelurile ălea 3.

      (Citează)

  5. S-a facut deja anul trecut, inclusiv varianta la duba care vine, faci dus, pleaca.

      (Citează)

  6. Cu 2-300 de lei faci abonament la sala de cartier o luna, daca te duci zilnic iesi mult mai ieftin de 30 de lei.

      (Citează)

    • La asta ma gandeam si eu. Chiar apare in Better Call Saul un personaj care apeleaza la o astfel de varianta

        (Citează)

    • Varianta cu sala e folosita de multi care locuiesc in masini (campervans) sau merg in expeditii. Mai ales pentru lanturi cu sali in multe orase.

      Cu hotelul e complicat, trebuie sa faci curatenie dupa fiecare, nu vrei sa te duci sa faci dus unde au mai facut alte 3 familii inaintea ta in ultimele 6 ore :)

        (Citează)

  7. Toate ca toate. Dar stirile despre tehnologie? Fac f5 ca proasta de la ora 8.
    Am ajuns dependentă de ele.

      (Citează)

  8. din categoria: sa-si mute vecinu masina langa a mea =))

      (Citează)

  9. Eu credeam ca exista asa ceva. Adica macar cativa dintre voi din Bucuresti nu acolo va duceti, sau macar la o sala de sport ceva ?

      (Citează)

  10. Sau votăm iar cu cei care promiteau apă caldă imediat

      (Citează)

  11. Vor veni multe cupluri si vor face si altceva inainte de dus si vor trebui schimbate asternuturile.

      (Citează)

  12. Matilda:
    N-am efectiv loc unde sa pun un boiler. Nu zic, mai simplu decât centrala, dar tot îți ocupa o tona de loc, plus țevi, canal de cablu, distracție.

    nu exista asa ceva. Sigur ai loc. Daca nu in baie, in bucatarie si tragi teava de apa calda spre baie. E ilogic sa stai ani de zile cu perioade din astea. Te muti si gata ca ai unde. Nu inteleg dc blocurile comumiste nu sunt la jumatate de pret dat fiind conditiile.
    Ca sa nu incep cu articolul: Exista salile de fitness ca sa faci dus.

      (Citează)

  13. Matilda:
    N-am efectiv loc unde sa pun un boiler. Nu zic, mai simplu decât centrala, dar tot îți ocupa o tona de loc, plus țevi, canal de cablu, distracție.

    Loc exista. Se gasesc boilere pe toate dimensiunile si nu trebuie sa stea neaparat in baie/bucatarie. Chiar si deasupra wc-ului poti inghesui un ariston vertical la nevoie.

      (Citează)

    • Probabil se poate prinde si de tavan. Si nu cred ca ai nevoie de mai mult de 2 tevi si cablu de curent. Dar e mult mai simplu sa ne plangem, decat sa facem ceva. P.s. eu imj luam un apartament si ma mutam acolo, nu il bagam in chirie si eu sa ma spal la cratita.

        (Citează)

  14. Sa incasezi 150 lei pe zi pentru care faci curatenie de 5x, schimbi 5 seturi de prosoape si de ‘toilettries’ (poate si niste cearsafuri) e anti-business cand poti inchiria camera cu 3-400 lei/noapte.

    Mai asteptam idei noi de afaceri, d-astea! N-au treaba cu realitatea dar indulcesc ziua cu hazul lor (de necaz).

      (Citează)

  15. In schimb, primariile ar putea revitaliza/reinfiinta baile publice care pe vremea mea erau destul de populare si frecventate.

    Si asa, in loc sa iesi cu prietenii la Origo la o cafea fina, va vedeti la o baita si un ‘citceat’ la Mantuleasa (chiar era una in zona inainte de sistematizare).
    :-)

      (Citează)

    • Da, dar baile publice probabil se bazeaza tot pe Radet, nu?. Si daca sistemul nu poate asigura apa calda pentru locuinte, ce te face sa crezi ca va putea asigura pentru baia publica?

        (Citează)

    • Si eu ma gandeam la baile publice. Poate chiar alaturate unor spa-uri, bazine de inot.

        (Citează)

  16. Boilere sint de toate formele si dimensiunile. Merge si un instant. Nu face apa fierbinte, dar iti faci treaba cu el. Musai legat direct in tabloul electric pe siguranta proprie.
    Acum multi ani cand stateam prin alte parti, am montat un instant din asta singur. In prealabil am chemat electrician care a tras cablu de curent direct din tablou. Apoi luat instantu din dedeman si montat.

      (Citează)

  17. Andrei G:
    Da, dar baile publice probabil se bazeaza tot pe Radet, nu?. Si daca sistemul nu poate asigura apa calda pentru locuinte, ce te face sa crezi ca va putea asigura pentru baia publica?

    Nu sunt sigur cum e subsolul in zona Bucurestiului, insa daca lumea tot se inghesuie pe strada cu eco, regenerabile samd, de ce nu si pe partea de geotermal? Statul roman tine cu dintii de tot ce e in subsol (adica daca tu sapi in gradina si dai de petrol, statul vine si il da unui privat sa exploateze :D ) si in felul asta ar putea sa se erijeze in binefacator al locuitorilor orasului dand caldura la un pret rezonabil (costurile de intretinere pt retea nu vor putea fi taiate, doar producerea caldurii ar avea alt cost). Cred ca Oradea are ceva implementat deja.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus