un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rolls-Royce prezintă primul model electric al mărcii, numit Spectre

18 Oct 2022  ·

AUTO  ·

16 comentarii

Ah, Spectre, precum organizația teroristă din James Bond. Lăsând asta la o parte, este primul model electric al unei mărci destul de conservatoare în dezvoltarea de automobile, așa că este un pas important în dezvoltarea automobilelor.

Arată ca mai jos:

Mi se pare că menține perfect design-ul clasic Rolls-Royce, dar vine și cu destule idei noi de design pentru a sări în evidență. Capota este un pic rotunjită, nu dreaptă ca la Phantom și Cullinan, iar partea din față mie îmi transmite și ideea de modernizare a brandului. Roțile au jante de 23 de inci, apropo.

Partea din spate este simplă, destul de asemănătoare cu Bentley Continental GT, dar Rolls-Royce și ea până la capăt.

Ca performanță, se zice de 520 km autonomie WLTP și suta la oră în 4,5 secunde. Prețul n-a fost precizat, ci s-a zis că va fi între Phantom și Cullinan, deci vreo 300.000 de euro? Livrările încep peste un an, în trimestrul 4 din 2023.

Spectacolul este în interior. Mii de LED-uri asigură ambianță în portiere și pe tavan, materiale premium peste tot, spațiu foarte mare (are 5,4 metri lungime, apropo), tot felul de opțiuni, umbrele în portiere șamd.

Se va cumpăra? Cu siguranță, inclusiv în România. De exemplu, statisticile de înmatriculări în România la final de 2021 spun că avem în țară:

  • 23 de modele Phantom
  • 20 de SUV-uri Cullinan, inclusiv 3 modele din seria limitată și mai scumpă Black Badge. Ar putea fi mai multe, depinde cum au fost scrise în statistici, cu sau fără numele seriei.

So, yeah. Nice.

    16 comentarii

  1. Pai cum facem, ca la Lidl nu mai e incarcarea gratuita?

      (Citează)

  2. Deci un Wraith electric.

      (Citează)

  3. eu vreau sa stiu ce parere are gelex

      (Citează)

  4. mi se pare genial sa-ti iei masina electrica in vremurile astea

    nu ma refer la RR, ci la cele mid-range si low cost

    o idee splendida, va spun!

      (Citează)

    • Ia zi-ne tu, expertul în mașini electrice, care ar fi problema? Înșiră toate aberațiile alea de pe Facebook..

        (Citează)

    • Sunt oameni cu panouri, altii cu tarif foarte bun (fie in general, fie de noapte). Unii isi doresc sa polueze mai putin, altii prefera o masina silentioasa. Daca pentru tine contextul nu e potrivit, nu inseamna ca pentru ceilalti nu este.

        (Citează)

  5. O idee si mai splendida ar fi sa aiba acces si Anaf la evidenta detinatorilor celor 43 de exemplare RR din RO.
    Ca tot se plang ca n-au din ce mari salariile parlamentarilor si pensiile ‘specialilor’. Poate dau de niste depozite nedescoperite de cash.

    In rest, mai interesanta ar fi prezentarea generatiei actuale de boilere disponibile in comert.
    Cu iarna care se apropie, inflatia care musca adanc, reteaua de termoficare a lu’ Firea si garantia inlaturarii oricaror riscuri in aprovizionarea cu gaz si energie electrica printr-o planificare mestesugita, specifica romanilor de la geto-daci incoace, cred ca imaginatia conationalilor este populata de cu totul altfel de Spectre.

      (Citează)

  6. Rolls Royce de 5,4 metri lungime care are doar 2 usi? Nu se presupunea ca masinile astea sunt facute sa stai in spate si sa ai sofer care conduce pentru tine?
    De exemplu de Becali radea toata lumea acum cativa ani cand isi conducea singur Maybach-ul.

      (Citează)

  7. Cine-si are bani de d-asta nu-si mai pune problema ca s-a scumpit curentu.

      (Citează)

  8. Cipper:
    Ia zi-ne tu, expertul în mașini electrice, care ar fi problema? Înșiră toate aberațiile alea de pe Facebook..

    nu este nici o problema cu masinile electrice, ci cu costul energiei din vremurile astea

    si nu trebuie sa fii mare expert sa-ti dai seama ca un consumator in plus te-ar baga in faliment

    dar sigur, poate fi tentant sa te dai smardoi din spatele tastaturii, felicitari!

      (Citează)

    • Până la 5 lei per kwh e mai ieftin să mergi cu o electrică decât cu o mașină pe benzină. Plus că nu e important consumul decât pentru ăia care de fapt nu-și permit electrice..
      Am prieten care caută electrică pentru că are panouri mai nou și nu livrează nimeni mai devreme de 1 an minim.

        (Citează)

  9. Ce „frumos” arată radiatorul ăla din față, bine că nu are și țeavă de eșapament decorativă.

      (Citează)

  10. Cipper:
    Până la 5 lei per kwh e mai ieftin să mergi cu o electrică decât cu o mașină pe benzină. Plus că nu e important consumul decât pentru ăia care de fapt nu-și permit electrice..
    Am prieten care caută electrică pentru că are panouri mai nou și nu livrează nimeni mai devreme de 1 an minim.

    desigur, toti avem vile cu panouri fotovoltaice, statii de incarcare proprii, Tesla, Polestar si Taycan in garaj, e la mintea cocosului doar.

    problema este ca masina va deveni un lux, si sunt fffff multi oameni pentru care masina chiar reprezinta o necesitate, si spre socul tau, ce sa vezi, nu au toti panouri sau munti de bani sa le alimenteze.

    dar cui ii pasa?
    “lasa-i pe toti sa crape, noua sa ne fie bine! ce sa le faci daca nu s-au adaptat? ” – cam asta-i mentalitatea

      (Citează)

    • Eu nu am spus nicăieri ca e soluția pentru oricine. Doar am combătut ce spuneai tu sarcastic. Pentru unii chiar e o variantă foarte bună, pentru mulți e doar bârfă de 2 bani

        (Citează)

  11. Cipper:
    Eu nu am spus nicăieri ca e soluția pentru oricine. Doar am combătut ce spuneai tu sarcastic. Pentru unii chiar e o variantă foarte bună, pentru mulți e doar bârfă de 2 bani

    tu esti pe sistemul “cine n-are paine sa manance cozonac”
    ai o logica de fier!

    omule cine are bani, nu are nici o treaba cu nici o criza. Ori faci pe prostu’ ori iti place sa te auzi vorbind, cintindu-ti propriile comentarii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus