un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hero11 și Hero11 Mini au fost lansate oficial

15 Sep 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

GoPro a lansat ieri camera Hero11, care pe scurt este un update la zi pentru Hero10. O noutate mai importantă ar fi și lansarea lui Hero11 Mini, care readuce la zi camerele Session din trecut: modele mai mici, fără ecran, mai ieftine, dar tot cu o calitate foarte bună a imaginii și a stabilizării.

HERO11

De remarcat că GoPro îi spune în continuare Hero11 Black, deși n-au mai lansat de ceva vreme și modele Silver. Poate că au intenția să facă din nou asta.

Hero11 are aceleași dimensiuni ca și Hero10, deci toate accesoriile vor fi compatibile. Noua cameră este însă livrată cu baterii Enduro, despre care scriam acum câteva săptămâni că au fost lansate de GoPro, deci autonomie un pic mai mare și rezistență mai bună la condiții extreme de temperatură.

Senzorul de pe Hero11 este un pic mai mare. Filmarea se face tot la 5,3K în 60 fps, dar GoPro spune că imaginile vor avea calitate mai bună, iar rata de bit maximă crește de la 100 Mbps la 120 Mbps. Stabilizarea a fost și ea îmbunătățită, acum se numește HyperSmooth 5.0 și poate face boost automat în situațiile prea shaky.

Mai sunt și alte îmbunătățiri minore. Rezoluția foto urcă de la 23 la 27 MP, unghiul lentilei este un pic mai larg, software-ul îți face automat niște highlights din clipurile din cameră șamd.

Per total, concluzia așa la o primă vedere ar fi că este un upgrade bun de la modele mai vechi. Să zicem de la Hero8 și mai vechi, poate și de la Hero9, dacă folosiți des camera. Diferențele față de Hero10 sunt prea mici.\

Același preț la lansare, 450 de euro cu tot cu abonamentul de 1 an la GoPro Subscription.

Există și un Hero11 Black Creator Edition, care pare să includă accesoriul Volta (pe care l-am cumpărat și eu acum vreo lună și l-am folosit în Bulgaria cu succes), un MediaMod și o micuță lampă. Costă 660 de euro pachetul și este util pentru vlogging, călătorii, genul de activități când aveți nevoie să filmați 5 ore.

HERO11 MINI

Mini costă 350 de euro. Nu are ecran, iar bateria nu este detașabilă, dar primești tot filmare 5,3K la 60 fps de pe ceea ce pare a fi același senzor ca la Hero11, plus aceeași stabilizare HyperSmooth 5.0 cu Autoboost și Horizon Lock.

Lipsa ecranului nu mi se pare problematică. Unghiul de filmare este atât de mare încât oricum surprinzi toată acțiunea doar îndreptând camera în direcția generală dorită.

Lipsa unei baterii detașabile este cam singurul compromis real pe care camera te invită să-l faci. Este o cameră pentru filmat anumite momente de acțiune, nu în continuu. Sau în continuu, dacă o alimentezi extern.

Hero11 Mini pare să compenseze însă printr-un design bun. Are o carcasă rezistentă. Ce-mi place mie mai mult este că include două perechi de “fingers”, două prinderi, una în partea de jos È™i alta pe spate.

Prinderea de pe spate este foarte utilă în multe situaÈ›ii. Camera va fi mult mai stabilă când o pui pe piept sau pe un parbriz sau “lipită” de ceva. Am avut uneori probleme cu faptul că prinderea de jos face camera să se dea pe spate la È™ocuri prea puternice, având în vedere că este o limită la cât poÈ›i strânge cu degetele È™urubul ei de prindere.

Acest model va fi disponibil tocmai pe 25 octombrie.

    1 comentariu

  1. Asteptam BF pe gopro.com ca sa luam la pret f bun GoPro10 :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus