un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PSA: KFC este mult mai ieftin prin serviciul propriu de livrare decât prin Bolt/Tazz/Glovo

9 Aug 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Nu mai comandați KFC prin diversele platforme de livrare, ci direct de la serviciul lor de livrare. Prețurile sunt cu 20% mai mici prin KFC Delivery, care cred că acoperă cam tot Bucureștiul.

Zic asta după mai multe discuții cu oameni uimiți de cât de mult s-a scumpit KFC-ul în ultima vreme. S-a scumpit, dar grosul este adaosul pus de platformele de livrare, aici se vede cel mai bine ce prețuri bagă acolo, pe lângă faptul că de obicei plătești livrarea.

Meniu 8 crispy strips:

  • în restaurant: 37 lei
  • pe KFC Delivery: 40,5 lei
  • pe Bolt Food, Glovo, Tazz: 50 lei

Meniu 8 aripioare:

  • în restaurant: 29,5 lei
  • pe KFC Delivery: 33 lei
  • pe Bolt Food, Glovo, Tazz: 40,5 lei

Variety Bucket (4 bucăți kentucky, 6 crispy, 6 aripioare):

  • în restaurant: 53,5 lei
  • pe KFC Delivery: 53,5 lei
  • pe Bolt Food, Glovo, Tazz: 66,5 lei

Părerea mea este că impun prețuri mai mari pe platforme de livrare, că prea sunt identice între cele trei. Sau poate s-au vorbit platformele între ele, nu știu. Concluzia este aceeași, KFC Delivery este mai ieftin dacă acoperă zona voastră.

    22 comentarii

  1. Eu nu inteleg de ce e mai scump pe platforma lor de delivery fata de restaurant. Daca imi comand o ciorba la restaurantul din coltul strazii am acelasi pret si in locatie si pe meniul de pe site. Si toate au cost de livrare.
    Eu unul am hotarat sa nu mai las bacsis acolo unde platesc livrarea.

      (Citează)

    • pentru ca sunt costuri mai mari. nu e greu.

        (Citează)

    • @add, paul nu e greu, dar e cu marketing.
      Eu sunt de acord ca nu e sustenabil sa iti aduca curierul hamburgerul la botul calului cu 3.5 ron/livrare prin 40 de grade si sa manace si gura lui, si gura lui glovo si gura restaurantului ceva. La fel cum nu era sustenabil nici uberul la 8 lei din cartiere pana in centru cand s-a lansat. Incet, incet, dupa ce obtin monopol toate serviciile astea tre’ sa si monetizeze.

      Acu’ faza e urmatoarea, din pacate oamenii sunt prosti, asa ca daca in aplicatie ai 40 lei portia si 5 lei livrarea, o sa ai mult mai mult comenzi decat daca ai avea 30 de lei portia si 15 lei livrarea. Asa ca aplicatiile se ajusteaza dupa piata.

        (Citează)

    • @Paul T, sa nu indraznesti sa spui ca nu mai dai bacsis desi platesti livrarea. Acum incept sa-ti sara toti in cap si sa-ti explice ca de fapt tu platesti doar firma si ca livratorul trebuie sa primeasca bacsis indiferent de situatie.

      Cel putin asa patesc eu cand spun ca nu dau bacsis decat daca primesc comanda foarte repede sau in conditii bune (adica nu cu jumatate de limonada varsata in punga peste restul produselor).

        (Citează)

    • Nu sunt mai scumpe in KFC delivery. Doar ca Radu compara mere cu pere. In KFC delivery sunt doar meniuri mari si au fost comparate cu meniurile medii din restaurant.

        (Citează)

    • @thundermar, comparatia a fost facuta corect.
      Un meniu de 8 strips este 40,50 lei la delivery, iar in restaurant este 30,50 (mediu) sau 37,00 (mare).

        (Citează)

  2. In curand cred ca restaurantele se vor intoarce la livrari proprii pentru ca in ultima perioada preturile pe platformele de livrari mi se pare ca si-au luat zborul.

      (Citează)

  3. Toate bune si frumoase, problema e ca atunci cand am comandat prin serviciul lor, fara absolut nicio exagerare, mi-au gresit toate comenzile. TOATE. Nici macar o data nu s-a intampla sa nu fie ceva diferit sau lipsa.

    Am renuntat sa il mai folosesc atunci cand, dupa ce a durat mai mult de 2 ore livrarea, curierul m-a sunat sa cobor eu sa iau comanda, care era intr-o punga de hartie ce literalmente s-a dezintegrat cand a vrut sa mi-o dea. I-am zis ca nu accept asa ceva si am plecat.

      (Citează)

    • la fel e cu McDelivery.
      s-a enervat un prieten ca au gresit de N ori si se duce la ei. ii refac aia comanda si … gresita din nou, de fata cu el, manager etc. atat se poate.

        (Citează)

    • Am patit si eu sa imi greaseasca comanda. Adica mi-au adus comanda altuia. Am sunat, mi-au adus comanda corecta dupa vreo ora. Am avut dupa aia KFC o saptamana, ca prima comanda, aia gresita, continea mancare pentru 8 persoane. Sau probabil cat mananca Radu o data.

        (Citează)

  4. Kfc isi stabileste preturile pe platforme nu platformele stabilesc pretul.
    Probabil au crescut intenționat ca nu mai vor sa plătească comisionul platformelor si prefera sa livreze ei:)

      (Citează)

  5. De menționat ca la KFC delivery au și o taxa fixa de livrare, indiferent de cât comanzi, parca 8.9 lei. În alta ordine de ideei, am comandat duminica prin boltfood la chopstix, și, am plătit mai puțin decât dacă ma duceam pana în plaza și comandam la fata locului, fără nici o aplicatie( aveau ceva reducere de 30% prin boltfood) la toată comanda și 3.49 parca în plus la transport 🤔

      (Citează)

  6. Stau în Aviației și nu e disponibil la mine pe stradă… :(

      (Citează)

  7. Mai asteptam pana ajunge si la provincie ;)

      (Citează)

  8. Ma uit la preturi si ma ingrozesc. Nu mai valoreaza nimic leul romanesc :))

      (Citează)

  9. Radu, nu stiu daca ai observat, dar WuXing/Fooda a disparut din peisaj. Am vrut sa comand lu a trecuta si se pare ca au inchis definitiv. Erau mult peste Chopsticks sau Noodle Pack. Ai ceva info?

      (Citează)

  10. Greu tare să prăjești acasă niște aripioare în aluat condimentat…

      (Citează)

  11. marinel:
    Greu tare să prăjești acasă niște aripioare în aluat condimentat…

    Păi şi E-urile de unde le cumperi?

      (Citează)

  12. Sunt la 1 Km de KFC Gara de Nord dar nu sunt in aria de acoperire conform site-ului KFC Delivery…

      (Citează)

  13. Am pus comanda la KFC direct de 70 si cativa lei, mi-au adaugat si taxa de livrare 8.9 lei.

    Toate produsele sunt mai scumpe in Tazz, am verificat.

      (Citează)

  14. Boris:
    @add, paul nu e greu, dar e cu marketing.
    Eu sunt de acord ca nu e sustenabil sa iti aduca curierul hamburgerul la botul calului cu 3.5 ron/livrare prin 40 de grade si sa manace si gura lui, si gura lui glovo si gura restaurantului ceva. La fel cum nu era sustenabil nici uberul la 8 lei din cartiere pana in centru cand s-a lansat. Incet, incet, dupa ce obtin monopol toate serviciile astea tre’ sa si monetizeze.

    Acu’ faza e urmatoarea, din pacate oamenii sunt prosti, asa ca daca in aplicatie ai 40 lei portia si 5 lei livrarea, o sa ai mult mai mult comenzi decat daca ai avea 30 de lei portia si 15 lei livrarea. Asa ca aplicatiile se ajusteaza dupa piata.

    Prefer sa ii dau omului un pahar de apa rece sau o sticla la 0.5 daca vine pe 40 de grade, iar la vreme naspa aplicatia oricum iti pune taxa si pentru asta, chiar daca atunci 80% vin cu masina. Apare cate o taxa la orice. Tazz si’au facut mare reclama cu Genius unde nu plateai nimic livrare nici la o gogoasa de 5 lei. Acum au impus comanda minima de 50 lei. Nu mai zic ca ‘marile’ reduceri sunt niste minciuni. Serios, o shaorma medie 39 lei redusa se la 52? Cand vreodata …
    Nici nu sunt convins ca tips’ul din app merge 100% la curier si tot timpul am incercat sa ii dau cash la usa ca ii baga el in buzunar in fata mea, dar greu cu cashul mic uneori si 4×50 de bani imi e rusine sa ii dau.

      (Citează)

  15. daca e reclama -sa ti fie de bine-sa mananca si gura ta.
    DAR daca nu e, atunci esti intr o mare eroare si articolul e zero .Comanda la astia e gresita si mereu intarzie-cam 3 ore
    O rusine.Vine si se plange curierul ca nu sunt destui oameni la livrat. Distanta esta f mica. Rusine si mie ca trebuia sa ma duc , dar tot coada era si acolo. KFC Crangasi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus