un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Top 30 grupuri auto după vânzări în 2021

29 Jul 2022  ·

AUTO  ·

6 comentarii

Mai jos este un grafic cu vânzările auto socotite după grupurile auto, la comun toate brandurile respectivului grup. Nu mai știu sursa, l-am salvat de multă vreme de undeva:

Hyundai a băgat tare. Și Stellantis (Fiat, Jeep, Dodge, Alfa Romeo, Opel, Peugeot, Citroen etc) stă bine, nu știam că este al patrulea mare producător auto din lume.

Ce mi se pare uimitor acolo este că BMW și Mercedes, care produc mașini premium, răsuflă în ceafa Renault, care are mașini de super-volum sub brandul propriu și sub brandul Dacia. Mașinile premium se vând totuși foarte bine, după cum se vede. Țin minte niște ani când Mercedes și BMW raportau un pic peste un milion de unități vândute.

Din spate vin chinezii. Nici nu trebuie să se extindă peste hotare, deși fac și asta în unele țări. Piața lor le poate asigura volume suficiente pentru ca, în câțiva ani, să fie mult mai sus în top.

Sursa.

    6 comentarii

  1. Cred ca Mercedes și BMW câștigă bine și cu statele și firmele private. Am văzut recent si cu vizita lui Putin în Iran ca si aia au Mercedes, deși din câte știu și ei au sancțiuni deci ce sa mai vorbim de restul de state.

      (Citează)

  2. Sursa este pagina de IG: carindustryanalysis.

      (Citează)

  3. Grupul Hyundai rupe cu doar 3 marci, din care una e de nisa (Genesis). Impresionant ca bate Stellantis care are mai bine de 10 marci.

      (Citează)

  4. Ai mai folosit aceeași poză la un articol recent. Am crezut că e același :))

      (Citează)

  5. Pe locul 3 este Renault Nissan Mitsubishi Alliance nu Hyundai daca tot vorbim de grupuri nu de marci. Asta este clasamentul corect:
    https://www.carexpert.com.au/car-news/who-won-the-automotive-global-sales-race-in-2021

      (Citează)

  6. Informațiile sunt din 2021.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus