un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 29 iulie 2022

29 Jul 2022  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

F1: Vettel se va retrage după acest sezon.

George R.R. Martin are covid.

    9 comentarii

  1. Romania a angajat de-abia prin luna mai oamenii care sa faca echipa pentru digitalizare, cloud guvernamental. Intreaba prin bula ta, daca au fost la interviu cum li s-a parut.

      (Citează)

  2. In articolul cu stirile de ieri ai spus la stirea cu redeschiderea aeroportului Baneasa “Oribil”. Au intrebat mai multi pe acolo ce e atat de oribil ca se redeschid un aeroport in conditiile in care situatia pe Otopeni nu e chiar cea mai buna din punct de vedere al aglomeratiei, dar nu ai mai revenit cu nicio opinie asupra acelei stiri.

    Cred ca cititorii tai vor sa stie si parerea ta(din moment ce au intrebat in commenturi), de ce este oribila aceasta redeschidere.

      (Citează)

    • Aeroportul nu a fost inchis niciodata. Nu au fost efectuate curse de linie de multi ani, dar zboruri au fost. Un director demisionar a declarat lucruri nefondata si toata lumea a luat de bun ce a zis ala. Daca crezi ca aeroportul Otopeni e prost, la baneasa daca vin 2 avioane pline simultan se blocheaza tot, cred ca limita e de 300 de pasageri ora(sosiri/plecari).

        (Citează)

    • @lrpx, ar fi fost frumos din partea lui Radu sa-si bage in seama cititorii si sa le raspunda la intrebare.

        (Citează)

  3. Tarom care de un an si ceva imparte doar apa catre tot avionul din acelasi bidon de 2 litri si cheltuie cam 15 lei/zbor pentru catering. Companie de linie my ass. Macar la alea low cost am optiunea sa cumpar un sandwich daca mor de foame.

      (Citează)

    • Dar de ce ai avea nevoie de un partener pentru vanzarea de produse alimentare si nealimentare? Chiar atat de greu este sa cumpere cineva din cadrul companiei niste baxuri de apa/sucuri/bauturi alcoolice si sa le urce in avion?
      Adica oricum vanzarea efectiva va fi facuta de stewardese, asa ca nu vad scopul partenerului. Poate sa caute un furnizor, dar atat.

        (Citează)

  4. TAROM caută partener pentru vânzarea de produse la bordul aeronavelor.
    Suna a incompetanta crasa si neimplicare a TAROM, deci a angajatilor, ca e mai usor sa subcontractezi (mai putina munca pt unii, ceva % drept comision, risc zero in a fi de vina in caz de ceva).

    Ma astept ca pentru vanzarea efectiva sa aduca in fiecare avion cel putin inca 1 persoana, care sa vanda efectiv produsele si sa incaseze banii, ca personalul actual de bord nu are in fisa tehnica “vanzator/incasator la altitudine”.

    Departament de achizitii sigur are TAROM-ul. Daca se duc la Coca Cola si zic vrem PETuri + apa minerala/plata + stoc in custodie zic ca rezolva usor.
    Bauturi alcoolice pot sa nu ofere.
    La snacks-uri, pot discuta cu Alka/Croco/etc care pot oferi ambalaje mici rezolva situatia.

      (Citează)

    • Boss prea multa munca si prea puțin comision din contract. Dar da si eu la asta ma gândesc ca wtf nu pot sa faca fost de marfa ca apoi sa o vândă trebuie sa subcontracteze si asta

        (Citează)

    • Asta-i boală veche românească, de cînd vidma ceea batrână ce-ar fi trebuit de mult să avanseze-n putrefacție implementa „democrația originală”. Dacă nu te duce capul să vii cu o soluție originală (sau, de cele mai multe ori, nu merită, întrucât problema a fost rezolvată foarte eficient de alții), implementează naibii un model verificat și gata, în loc să te îngropi în amânări, justificări și hârțoage. Că doar nu vrea TAROM să deschidă primul restaurant fly-by din lume.

      Doar să-ți imaginezi cum ar fi arătat țara dacă-n loc de munți de pdf-uri, studii de prefezabilitate și semnări de acorduri de principiu pentru inițierea cercetărilor privind potențialele desfășurări de proiecte se luau modele de afară, se adaptau și se puneau în aplicare. Bani, har domnului, sunt de spart pe toți neaveniții cu privilegii, sau se pot accesa, doar să-ți faci treaba și să nu-i prăduiești (sau măcar să faci ambele). Doar acest exercițiu de imaginație și poți să dai în icter de ciudă.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus