un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viitorul Mini va fi un crossover electric futurist numit Aceman

28 Jul 2022  ·

AUTO  ·

11 comentarii

Surprize, surprize! Și marca Mini schimbă direcția de design, prezentând un viitor crossover numit Aceman.

Îmi place, arată bine. Vă miră forma? Nu este cazul, tocmai ce am văzut aceeași orientare și la brandul Smart și la Lotus. Asta cere piața.

În caz că nu v-ați prins din grila frontală plină a lui Mini Aceman, este un crossover electric. Este un concept pentru viitoarea mașină premium de mici dimensiuni a brandului, dar arată direcția în care o ia Mini în viitor.

Fiind un concept, nu s-au dat multe detalii tehnice. Mașina are 4,05 metri, jante de 20 de inci, spațiu pentru 4 adulți. Majoritatea detaliilor sunt despre design, câte un steag britanic subtil introdus, un sistem de senzori care detectează apropierea oamenilor de mașină și aprinde cumva luminile tot mai puternic spre aceștia, culminând cu semnale acustice și proiecții luminoase din portiere pe asfalt. Este un concept, așa că nu se știe câte din acestea vor rămâne pe modelul final. Mie mi se pare că, într-o mașină gândită ca un computer pe roți, poți face tot felul de efecte vizuale și auditive de acest tip. Vor fi ceva standard în curând.

Sistemul multimedia este bazat pe Android, dar nu Android Automotive, ci își face Mini propriul sistem bazat pe Android-ul open-source. Nu prea mă încântă ecranul OLED rotund din centrul mașinii. Mini-urile au avut mereu acolo un ceas de bord rotund și de dimensiuni mari, dar asta este în vremea ceasurilor analogice. În digital, un ecran rotund nu este foarte eficient. Vedem ce-o fi. Oricum, mie îmi place direcția în care se îndreaptă brandul.

    11 comentarii

  1. e putin amuzanta poza cu stopurile frana
    ca la noile modele de MINI, la semnalizarea pe spate : dai semnal stanga si iti apare o sageata indreptata spre dreapta

      (Citează)

  2. ASSMAN, varianta RGB! Nu eram eu mare fan Mini nici pana acum, dar chestia asta parca e downloadata din Fortnite…

      (Citează)

  3. Loganu e si el crossover ? Sau daca ai jante pe 20 e crossover ? Sasiu unibody are si golanu, spatiu destul , deci ?

      (Citează)

  4. Interior inspirat de la autobuze. Frumos…

      (Citează)

  5. Ce e aia frate au pus un pelete pe plafon? :)))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus