un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat Izmir Boom și Lavash Doner la noul Donerboom

25 Jul 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

30 comentarii

Donerboom este un fasf-food nou de kebab-uri deschis pe Barbu Văcărescu. Poate ați remarcat că în articolul de duminică am pus un link la fotografii cu mâncarea lor. Oamenii de acolo ar trebui să-l plătească extra pe Food of Bucharest, acele fotografii mi-au făcut poftă și am trecut chiar în weekend pe acolo, după niște treabă în Herăstrău. Dacă nu urmăriți Food of Bucharest, ar trebui să o faceți, am aflat de multe localuri bune de acolo.

Anyway, Donerboom. Întâi o să spun că mi-a plăcut mult localul în sine. Are un aspect modern, curat, o tematică de culori în alb și portocaliu, touchscreen de comandă cu plata cu cardul și apoi doar îți ridicai comanda de la tejghea șamd. Se vede mâna de designer de interior. Prea multe shaormării de la noi arată rău în interior, este prea cald, pare grăsime depusă peste tot șamd. Donerboom mi-a adus aminte de Condimental, alt lanț care s-a dus la fel de bine pe design și atmosferă plăcută, chit că stai acolo puține minute.

Localul acesta este pe Barbu Văcărescu 102, la parterul unor clădiri rezidențiale noi numite The Address. Mi-a plăcut și că pe afară au o terasă în jurul său, cu umbrele și verdeață, așa că este un loc plăcut de mâncat un doner. Îmi place să văd localuri românești care arată chiar mai bine decât fast-food-urile internaționale cu buget mare.

Ce nu mi-a plăcut este că am fost forțat să comand la întâmplare. Adică în meniu sunt vreo 5-6 tipuri de doner cu pui sau vițel, dar au denumiri precum Izmir Boom, Tombik Doner, Antep Boom șamd. Pe touchscreen-ul de comandă nu erau scrise ingredientele din fiecare. Pe marile monitoare de deasupra tejghelei, unde este repetat meniul, nu sunt scrise ingredientele. Am dat comanda pe baza fotografiei thumbnail din meniu la ceea ce părea un doner cu roșii și ceapă, o combinație clasică.

Sigur că aș fi putut întreba poate un angajat, dar scopul unei case self-service este să micșoreze interacțiunile. Nu mi-a păsat așa mult oricum. Am văzut acum că pe site sunt trecute. Am luat un Izmir Boom cu vițel (25 lei simplu, 37 lei meniu cu cartofi și suc 0,5 litri la sticlă). Câteva cunoștințe despre mâncarea turcească din perioada când aveam kebab cu numele meu la Calif m-au ajutat să identific că Lavash înseamnă ceea ce noi știm drept shaorma, așa că am luat și  un lavash de pui (29 lei).

Alt lucru care nu mi-a plăcut a fost că nu am putut alege să nu-mi pună cartofi în lipie (lavash înseamnă lipie). Eu sunt foarte anti-cartofi-în-lipie. Touchscreenul de comandă îmi permitea să aleg doar fără pătrunjel și fără ceapă. Așa că am avut și cartofi în lipie.

După câteva minute am primit comanda și aia a fost.

Mâncarea a fost bună. Acel Izmir Boom de vițel a fost gustos. Lipia a fost bună și a rezistat fără a se rupe, carnea a fost foarte moale și în cantitate mare, roșiile și ceapa au fost proaspete. Aș mânca din nou? Da, a fost bun.

Per total, însă, pentru mine n-a fost mai bun decât doner-ul de la Circus Doner. Acolo fac lipia în fața ta, o vezi ieșind pufoasă din cuptor, și este mai gustoasă. Parcă și carnea este mai bună. De fapt, secretul Circus Doner cred ca stă în condimentele folosite, mai multe, mai bine reglate. Așa că, dacă aș avea de ales, aș comanda de la Circus. Sunt sigur că unii vor spune fix opusul pentru că și Donerboom este suficient de bun încât să intrăm deja în zona de subiectivism.

Lavash-ul de pui a fost bun și el, în ciuda cartofilor din lipie. Multe legume și toate proaspete, așa cum îmi place mie, și mai puțină carne, un raport care mie îmi place mai mult. Mă enervează shaormăriile care, dacă le ceri să nu pună cartofi în lipie, compensează asta punând mai multă carne. Dude, las-o așa cum este, doar fără cartofi.

Am luat meniu la Izmir. Cartofii prăjiți (care costă 10 lei altfel) au fost buni. Mi s-au părut foarte asemănători cu cei de la Dristor Doner, au aceeași culoare și consistență. Sucul ales de mine a fost un Sprite la sticlă.

Donerboom se găsește pe Barbu Văcărescu 102, la parterul unei clădiri rezidențiale. Orarul este ceva de genul 10-23 de luni până duminică. Se poate și comanda prin platformele uzuale.

    30 comentarii

  1. Intotdeauna mi s-a parut ca ceva din ingredientele de la Donerboom face kebab-ul sa fie foarte gretos. Au scapat de chestia asta?

      (Citează)

    • Update: Am fost acum la prânz (apropos de articolul cu influenta). Chestia grețoasă e chiar carnea. E prăjită in ulei sau ceva.

      Never again.

        (Citează)

    • Chestia gretoasa e carnea 😂 tare. Lavashul pe care l-am mâncat nu prea a avut carne, poate de asta a fost ok.

        (Citează)

    • @Matilda: Da, mă așteptam să fie vreun sos dar m-am dus chitit sa aflu noutățile și am analizat.

      Imi iau shaormele foarte in serios, iar faptul că nu au rotisor deja e un punct imens in minus :))

        (Citează)

  2. Lavas cred ca e lipia turceasca care e mult mai moale, exact cum o dadea calif, se gaseste la mega image/auchan “Lavas – Lipie turceasca, 500 g”

    lipia libaneza clasica de shaorma, e mai scortoasa, o prefer pe prima, se apropie de lipia mexicana.

    +1 pt Circus pub, dupa ce s-a inchis La Haleala si am incercat tot ce era de incercat sa se apropie ca gust/calitate, doar Circus se ridica la nivel, cu toate ca nu e o shaorma.

    Apropo de La haleala, pt ca banuiesc ca sunt fani pe aici, s-a “redeschis” undercover, sunt aceleasi sosuri, aceeasi carne(VITA+BERBECUT!!!), unii dintre angajati, Mihai Bravu nr 120 la intersectia cu Pache Protopopescu, (MASTER DONER fostul Cronos kebap, ceva de genul).

      (Citează)

  3. Lavas este lipia aia turceasca, e foarte buna pentru shaorma facuta acasa. Cele “libaneze” sunt mai gumate.

      (Citează)

  4. Arata foarte bine si localul si donner-ul! Oare nu vine niciunul din localurile astea si la Cluj? La Cluj nu ai unde sa mananci un donner regulamentar…

      (Citează)

  5. Au ingredientele, tre sa mai dai un click pe poza sau prin zona. Am luat si eu zilele astea si prima impresie a fost ca are fffffff putina carne.

      (Citează)

    • Si mie mi se pare ca au destul de putina carne in general. Dar aici mai depinde si de gusturile fiecaruia. Radu de exemplu a spus ca lui asa ii place, sa aiba mai multe legume. Eu unul nu suport cartofii in shaorma/doner fiindca se inmoaie de la sosuri si devin un fel de pasta.

        (Citează)

  6. I-am cautat in Tazz de curiozitate, nu i-am gasit pe Donerboom.

    Si in plus, conform Tazz, Circus Doner este inchis si el.

      (Citează)

    • Tazz suge p**a. Azi e maine nu mai e. Am comandar de 3 ori de pe de la ei de pe Tazz. Prima oara Donnerboom A, a doaua oara eram in afara ariei de acoperire si am luat de la Doberboom B a treia oara nu a mai mers B am luat de la A. A 4-a oara nu a mai mers nici unul. Zici Tazz si tragi apa in afara de Mc si Kfc la restul partenerilor e cu ghici daca poti sa comanzi sa nu.

        (Citează)

    • Circus Doner e pe Bolt Food si mai mereu cu 30% discount.

        (Citează)

    • @SirNeo, nu cred ca este vina aplicatiei aici. Restaurantele au un termen maxim in care trebuie sa pregateasca o comanda, asa ca atunci cand sunt foarte aglomerati la locatie inchid comenzile prin Tazz/Bolt/etc.

        (Citează)

  7. “Donerboom este un fasf-food nou de kebab-uri deschis pe Barbu Văcărescu.”

    Poate locatia de pe Barbu Vacarescu e noua dar Donerboom nu e nou deloc :)

      (Citează)

  8. +1 pentru aia cu cartofii in lipie, mi se pare o tampenie. Dar un doner fara optiune de oaie, pentru mine e no-no.

      (Citează)

  9. Incercati si Fendi Kebap, foarte gustos

      (Citează)

  10. Tano:
    Interesant. Tot Răzvan e patronul?

    Nu pare să fie el sau nu oficial(dar a recomandat locația :) ) faceți o vizită, merita, curățenie, full de sosuri, legume..iar carnea e wow.

      (Citează)

  11. Salut. Am vazut articolul la tine si am zis sa comand pentru pranzul de la birou.

    Mi-a placut. Pare mai interesant decat o shaormerie de cartier. Carnea e ok, la fel si sosurile.

    Totusi, nu imi place mai mult decat Circus. Nu zic ca nu e bun, zic doar ca Circus e mai deosebit.

      (Citează)

  12. Andrei G:
    @SirNeo, nu cred ca este vina aplicatiei aici. Restaurantele au un termen maxim in care trebuie sa pregateasca o comanda, asa ca atunci cand sunt foarte aglomerati la locatie inchid comenzile prin Tazz/Bolt/etc.

    Am sunat o data la circus sa ii intreb dacă au închise app de livrări, au spus că NU ci că nu au lucrători destui aplicațiile și din cauza asta apare livrare indisponibila în aplicație.

      (Citează)

  13. Andrei G:
    @sorin, poti sa incerci la Genin, langa stadionul Stefan cel Mare. Asta daca poti sa treci peste igiena destul de precara din local.

    Am mâncat 10 ani La Haleala, treceam peste. Genin e overpriced rău de tot plus că nu se simte berbecuțul.

      (Citează)

  14. ipo:
    din pacate nu, cel mai apropiat e la Istanbul sau Berlin.

    Cand ajung la Istanbul, prima oprire o fac la Şehzade Caǧ kebab, 2 Durumuri.

      (Citează)

  15. Eu am vazut articolul tau si m-a convis sa trec pe acolo si sa comand un Zurna Doner .
    Mi-a placut – carne, legume si sos intr-o lipie subtire .
    Aproape as zice ca esti un influencer :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus