un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine finanțează toate graffiti-urile politice de prin oraș?

26 Jul 2022  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Sunt curios cine finanțează toate graffiti-urile și stencil-urile cu caracter politic din oraș. Că eu nu cred că niște băieți au decis să picteze tot orașul cu mesaje patriotice pentru că nu aveau nimic mai bun de făcut noaptea. Dacă era așa, făceau și ei ca ceilalți copii cu spray-uri în mână, se semnau inutil pe toți pereții și atât.

Stencil = șablon. Un model găurit care se pune pe perete și se pictează peste el, imprimându-se astfel forma acestuia.

Eroii nu mor niciodată. Este plin orașul de așa ceva. Fotografiile acestea sunt din centru, dar este plin de exact același model și la mine în cartier, pe străduțe obscure. Cineva a luat-o metodic. De obicei este vopsea neagră, dar într-un loc am văzut chiar vopsea albă pentru că era pictată o ușă închisă la culoare. Cineva a venit pregătit.

Cine plătește pentru astea? Sau pentru Basarabia este românia? Sau pentru Jos cu șobolanii care ne conduc, marcat mereu cu același scris? Alea cu partide, “Cîțu salvează economia”, “Nicușor Dan” etc?

Nu știu. Probabil nu cercetează nimeni. Poliției nu-i pasă. Primăria nu șterge. Țara nimănui.

    13 comentarii

  1. Salutare, la capitolul ‘primaria nu sterge’ exista un baiat pe care l-am vazut pe Tiktok care are o campania prin care sterge tot ce este vopsit, hartie lipita de pe stalpi, carduri, semne de circulatie, statie STB ect. Face o treaba grozava.

      (Citează)

  2. Aur e agenția.

      (Citează)

  3. Aparent tipul acesta „finanțează” o parte din procesul de curățare : https://www.youtube.com/c/IulianCarp

      (Citează)

    • Super-tare ce face omul acela! I-am trimis și eu pe Revolut cât să ia un litru de Kimicar SVG (soluție pentru curățat vopseaua de pe pereți și indicatoare).
      Ar merita și o bere!

        (Citează)

    • Chiar face o super treaba, de care primariile de sector sau cea generala a lui Nicusor Dan nu par sa fie in stare.

        (Citează)

  4. Este un interes la fel ca ptr toate graffiti-urile, nu vor sa facă nimic în legătură cu ele.

      (Citează)

  5. Asta-i aia cu “sorosistii!” in reverse

      (Citează)

  6. Ai citit gresit “Jos cu șobolanii care ne conduc” este de fapt jos cu “satanistii care ne conduc” si da, am vazut-o prin tot bucurestiul.

      (Citează)

  7. “”Eroii nu mor niciodată “” sunt suporteri de fotbal. Cred ca inclusiv la gruparea uniti sub tricolor am vazut tricouri cu eroii nu mor niciodata

      (Citează)

    • Ghici ciuperca cine-i … Georgica Simian, golanasul unei foste galerii, mascarici platit in kopeici, ce isi face in curand nunta mileniului …

        (Citează)

    • Stiam ca stencilul ala cu eroii 89 se refera la revolutie. Asa era acum 15 ani

        (Citează)

  8. Aceste graffiti-uri le faci cu citeva tuburi de 15 lei bucata. Deci pentru o cheltuiala de 20 de euro ne punem problema cine da banu`?
    Bine ca pentru milioane de euro date pentru o zeama chiora, cu trafic de influenta si contract secretizat pentru 50 de ani nu ni se aprinde nici un beculet.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus