un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În acest weekend are loc un festival de mâncare turcească în Parcul Tineretului

23 Jul 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Ieri o plimbam pe Alice prin Parcul Tineretului când am descoperit că se instalau corturi pentru Anatolian Food Fest, un festival cu mâncare turcească.

Am filmat clipul de mai jos:

Cred că vom mai trece și noi o dată pe acolo. Am cumpărat niște suberek și au fost bune, am mai luat niște baclava pentru acasă. Sunt câțiva care fac adana kebab și alte asemenea preparate, un singur cort cu shaorma, în rest diverse dulciuri și produse de patiserie. Toți vânzătorii chiar păreau turci. Spre deosebire de târgul de la 1 mai, acum nu prea o aveau cu plata cu cardul, deci veniți cu cash.

    19 comentarii

  1. In acest weekend vom avea 40 respectiv 39 grade maxim . Au ales un moment nefericit

      (Citează)

  2. Nu plata cu cardul = evaziune. Wallet closed si daca nu aveam program de altceva.

      (Citează)

    • Asa si? Esti de la anaf? Ma distreaza toti astia care se stramba la evaziunea mica. Tot o sa cumpere la magazin ceva cu banii aia si se strange TVA, apoi impozite si contributii platite de aia. Stati calmi.

        (Citează)

    • Traiesti in era POS pe telefonul mobil, plata cu cash nu mai este ceva acceptabil.

        (Citează)

    • S – atata timp cât eu respect legea, ma aștept sa o respecte și ceilalți. Problema în România e ca toți vor sa tragă câte ceva pe spuza lor și închid ochii când fac și alții la fel.

      Astea fiind spuse, exists fiscalizare și fără pos. Într-adevăr, trebuie sa ceri bon.

        (Citează)

    • PartidulSpecialiiRomânia

      24/07/2022 la 2:44 PM

      Nu sunt eu poliție sau organ al statului să verific eu dacă respectă ăla legea. Mă interesează doar dacă e bun subereku’ sau dacă merita ăia 10 lei sau cât cere pe el.

      Dacă sunt doua standuri cu suberek identic și unul dă bon, iar altul nu, mă duc la ăla care dă bon. Dar dacă la standul care nu dă bon, subereku’ e mai bun decât la celălalt, atunci mă duc la primul. Oricum nu beneficiez de nimic de pe urma taxelor în plus pe care le plătește celălalt.

        (Citează)

    • Păi dacă nu se strâng bani la buget, normal că nu ai de unde să beneficiezi. În mod normal ar trebui să fii interesat de plata taxelor, mai ales dacă tu le plătești pe ale tale.

        (Citează)

    • Eu am zis că nu poți plăti cu cardul, nu că nu-ți dau bon fiscal.

        (Citează)

    • In mod normal te intereseaza daca ceilalti isi platesc taxele. Dar cand vezi ca autoritatile nu fac niciodata verificari, parca te cam saturi sa le faci tu in locul lor.
      Eu de exemplu cer bon de fiecare data, dar este irelevat in conditiile in care 90% nu fac asta, Am cerut candva bon de la o covrigarie unde este intotdeauna coada si la ora 11:00 am primit bonul cu numarul 3.

        (Citează)

  3. Au fost in Iasi de curand.

    Am luat niste Adana kebab, placinte (gozleme) si suberek.

    Toate au fost sub asteptari, desi sunt facute pe loc. Ingredientele sau condimentele nu sunt cele care trebuie.

    Tinta e clar cei care nu stiu ce e aia mancare turceasca…

      (Citează)

  4. Circ urban

      (Citează)

  5. moama ce si o iau in freza astia cu o tejghea si o umbreluta cu mancaruri pt mancai pardon gurmanzi cum se numesc mai elevat.

    astea sunt servicii de la care cumperi o data, iti iei seama, nu mai te intorci vreodata.
    nu e un model de business prea sanatos
    nu aud pe nimeni cu loializarea clientului, sa il faci fidel, sa zica si peste o sapt moama boss am luat de la turcu ala are un magazin acolo doar de la el cumpar pe viitor.
    0
    zero
    nada
    null

      (Citează)

    • Restaurantele turcești din București par să fie în același loc de mulți ani, deci ceva fac bun. Am mâncat mereu bine pe la ei.

        (Citează)

  6. Suberek e 10 lei și nu merită, foarte uleios, marginile uscate și tari, mărimea mică.

      (Citează)

  7. A fost si la pitesti acu vreo luna si ceva. Circoteca la suprapret.

      (Citează)

  8. Oare pana la ce ora țin deschis asta-seara? As ajunge dar pot doar în jur de ora 19

      (Citează)

  9. E ok, cash-ul in mana si bonul fiscal mai tarziu. E incredibil cum unii sunt ok cu ‘mica evaziune’ pe motiv ca banii ajung la un moment dat in economia reala. asa o fi dar pana una alta, eu platesc +50% pe taxele la stat si pe mine nu ma pasuieste nimeni. si eu tot in romania as fi cheltuit banii daca mi-ar fi ramas. ca sunt nationalist asa cum sunt si turcii de la festival. oh wait….

      (Citează)

  10. Matilda:
    S – atata timp cât eu respect legea, ma aștept sa o respecte și ceilalți. Problema în România e ca toți vor sa tragă câte ceva pe spuza lor și închid ochii când fac și alții la fel.

    Astea fiind spuse, exists fiscalizare și fără pos. Într-adevăr, trebuie sa ceri bon.

    Cum am zis, banii raman in economie si in final statul ia o parte. Daca e o lege proasta, ma bucur cand e incalcata. Nu am cum sa fiu de acord cu tot ce se voteaza lege. Eu nu sunt de acord cu sistemul fiscal actual.

      (Citează)

  11. Problema cu faptul ca nu iti dau bon este ca este acelasi pret si daca ceri bon. Adica, ei au un avantaj, iar tu esti “om” cu ei, nu se impart “beneficiile”….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus