un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 24 iulie 2022

24 Jul 2022  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Boala de a fi mereu ocupat. Una dintre problemele moderne, sunt de acord. “Since the 1950s, we have had so many new technological innovations that we thought (or were promised) would make our lives easier, faster, simpler. Yet, we have no more “free” or leisurely time today than we did decades ago. For some of us, the “privileged” ones, the lines between work and home have become blurred. We are on our devices. All. The. Freaking. Time.

O persoană în scaun cu rotile n-a fost lăsată în autobuz, iar un al doilea șofer STB a și înjurat-o. Poate face BCR o campanie despre asta. Nu vreau să știu cum te simți, în condițiile în care deplasarea îți este puternic limitată de un oraș în care trotuarele nu sunt libere, când nici autobuzul nu vrea să te ia.

Afganistan se luptă cu dependența de droguri. Fotografiile din articol sunt șocante, sunt zone întregi cu drogați căzuți jos. Până și câinii sunt dependenți de heroină.

6 luni cu Hyundai Ioniq 5. Mircea Meșter povestește cum s-a descurcat jumătate de an cu această mașină electrică.

Singurătatea nu este un plan de vacanță. “Mama Maria a dus o viață grea. Nu a fost niciodată la munte și a văzut prima dată marea într-o excursie cu Niciodată Singur, la 81 de ani.  ‘M-am uitat la ea, am lăcrimat și am spus: mare dragă, te iubesc!’Aș fi cea mai fericită să mai merg, așa mai văd lumea, cu dumneavoastră. Altfel… unde să mă duc? Oriunde pentru mine e binevenit, și până la Băneasa dacă merg cu asociația e plăcut, că n-am mai fost de ani și ani pe acolo.‘” Bine că există astfel de asociații.

Pastilele ucigașe. În 1982, în SUA, mai mulți oameni au murit din cauză că cineva pusese cianură în borcane de medicamente banale. Toate indiciile arată cine a fost criminalul, dar acesta nu a putut fi condamnat. În link este povestea detaliată a cazului.

Economia Rusiei este în cădere. 9 mituri despre cum de fapt rușii se descurcă sunt analizate în acest articol.

Prețuri la mâncare în Vama Veche. Ieftin, scump, vouă cum vi se par și de ce?

FBI investighează diversele metode prin care China ar putea folosi Huawei pentru a spiona în SUA. “Among the most alarming things the FBI uncovered pertains to Chinese-made Huawei equipment atop cell towers near US military bases in the rural Midwest. According to multiple sources familiar with the matter, the FBI determined the equipment was capable of capturing and disrupting highly restricted Defense Department communications, including those used by US Strategic Command, which oversees the country’s nuclear weapons.” Și mai amuzante sunt paragrafele despre pagoda care se construia lângă Capitoliu, cu materiale aduse de chinezi în valiză diplomatică.

Un american a împins o alună cu nasul la deal pe Pikes Peak. Unii fac raliuri de viteză acolo. Alții împing alune. A devenit astfel a patra persoană care reușește să-și ducă aluna în vârf, dovadă că e nevoie să fie doar un nebun undeva și se găsesc alții să-l imite.

Cercetătorii au descoperit cauza lupusului.

Peste 2.000 de persoane au murit în Spania și Portugalia din cauza căldurii. Și Marea Britanie a avut cele mai ridicate temperaturi din istorie. Italia trece printr-o secetă de amploare. Dar hei, încălzirea globală nu există!

Despre pistrui: ce le cauzează și de ce.

Diverse lanțuri fast-food și magazine se luptă în semne într-un mic orășel.

Americanii estimează că pentru fiecare caz de covid raportat, alte 7 nu sunt raportate în SUA. SUA are oficial peste 100.000 de cazuri în fiecare zi și peste 300 de decese. Varianta BA.5 este foarte infecțioasă și infecțiile anterioare nu te protejează de îmbolnăvire. Iată ce se știe despre ea până acum.

Lumea bea spicy rose. Pui felii de ardei iute în vin rose.

Tipuri de tequila. A apărut ceva numit cristalino tequila, care este filtrată pentru a elimina taninii.

    34 comentarii

  1. Ce ziceam eu? A, da. Ca pentru fiecare caz raportat oficial, intre 5 si 10 cazuri de covid nu sunt gasite.

    Ce imi place mai mult decat sa am dreptate este sa vina cu statistici si articole care sa dovedeasca asta.

      (Citează)

    • Gaelex oare suntem frații aia gemeni nedescoperiti?
      Și eu ziceam de un factor de 10x, bine ca avem oameni de știință plătiți pt asta.

      E trist ca se ignora subiectul complet, în loc ca mesajul public sa fie “ba boss vezi totuși ca covid umbla liber pe străzi, dacă nu ai chef de el poate vrei sa porți masca.”
      M a mirat sa vad la un lidl zilele trecute câteva persoane cu masca, bv lor.

        (Citează)

    • Fratii idiotii utili….

      Acum pe bune – exista vre-un articol / subiect la care sa nu va gasiti voi sa latrati cu dintii scrasniti? Veniti aici doar pt portia zilnica de vena umflata pe cap?

      Ne-am prins deja, le stiti pe toate si aveti dreptate ca orice taximetrist ce se respecta.

        (Citează)

    • Nimeni: nimic.
      Gaelex: am avut dreptate cand vorbeam singur si am zis nu stiu ce chestie!

      Fiecare comentariu al tau e trist, oare csnd o sa realizezi asta?

        (Citează)

    • Eu ma uit la metrou, unde sunt cele mai mari sanse sa te infectezi cu orice pentru ca aerul este recirculat fara sa fie improspatat, si e din ce in ce mai putina lume cu masca.

      Cred ca voi trece permanent la FFP2 cand am de mers cu metroul, sper sa fie pe bune certificarea si sa ma ajute eliminand din germenii si patogenii din aerul pe care-l respir.

        (Citează)

    • Nu te poți aștepta ca oamenii să poarte mască pe căldura asta, în lipsa unei reglementări oficiale în acest sens.

      Dacă oamenii ar face din proprie inițiativă direct ce este bine pentru binele lor și al celor din jur, ar fi o lume perfectă și n-am mai avea nevoie de legi și de Poliție. Realitatea arată contrariul.

        (Citează)

    • Am reusit sa il iau si pe asta nou (fara precomanda). De ieri dupa miaza, febra, jena in gat, durere de cap, de spate, frisoane. E cam la jumate din intensitatea aluia original, pe care l-am avut in 2020. Sunt vaccinata cu doua doze de Moderna.

        (Citează)

    • E stupid sa mai fie numita covid boala, nu mai are mare legatura cu covid-ul provocat de variantele pana la omicron. Mortalitatea e minuscula (da, si la nevaccinati), la noi e 0,1% la valul asta. Acum fix un an era de 3% din cazurile oficiale. Ca e o boala provocata de o varianta foarte diferita a virusului care a provocat covid 19 e singura chestie in comun.
      De aia nici nu mai sunt restrictii nicaieri in Europa si America, in afara de ceva pe transportul in comun in unele tari mai sperioase care oricum sunt dintre cele care au cele mai multe cazuri, deci fix pix. Mai ales cand le compari cu alte tari cu multe cazuri, care nu au masca obligatorie nici macar pe transportul in comun. Bravo cui poarta masca, in martie nu m-ar fi deranjat sa ramana obligatorie unele spatii inchise, dar probabil cei care au decis renuntarea la ea au decis pe baze stiinyifice si au avut dreptate, avand in vedere ce putin grav e omicron.

        (Citează)

  2. Stai că vine mihnea și ne zice de gripa lui…

      (Citează)

    • E o gripa, get over it.
      Hai fuguta și baga doza 5, știi ca nu te protejează de covid dar sa ai stampila la zi

        (Citează)

    • @mihnea eu zic ca sa-ti revizuiesti atitudinea. Vaccinul te protejeaza si pe tine si pe cei din jurul tau, aveti incredere in stiinta! Dupa ce ca am platit foarte multi bani pe ser vrei ca sa mai platim alti bani si pe distrugerea lui? Lasa-i sa se “protejeze”, abia se face si selectia naturala.

        (Citează)

    • Astia care nu aveti incredere in stiinta, in ce aveti incredere? Adica uite, nimeni nu zice ca stiinta e perfecta, mai ales cand e vorba de Covid care e inca un virus nou etc. Dar cine stie cu adevarat mai bine decat “stiinta”? Chiar credeti ca parerea unuia de pe Facebook care a vazut el un link catre un studiu obscur e la fel de valida ca parerea a sute de doctori care studiaza fix virusul asta in fiecare zi?

      Also, FYI @Marius nu ai platit nici un ban pe “ser”, a fost achizitionat si distribuit de UE (sigur, se poate zice ca fondurile UE sunt vine de la tarile componente, dar inca nu suntem noi ca tara in situatia de a plati acolo mai mult decat ni se da).

        (Citează)

    • @kay sunt total de acord cu ce spui tu, dupa parerea mea umila pari eligibil pentru doza 7. Nu uita de cei dragi, si pe ei trebuie ca sa-i imunizam. O nesemnificativa remarca, banii si daca veneau de la UE tot banii nostrii sunt pentru ca bugetul UE este alcatuit cu bani de la bugetele statelor membre printre care ne numaram.

        (Citează)

    • @Marius, tocmai ti s-a explicat cum Romania plateste catre bugetul UE mai putin decat primeste, dar ai ales sa ignori partea aceea si sa continui cu povestea ta.

        (Citează)

    • Discuția asta era normală la început de 2021, când au apărut vaccinurile.

        (Citează)

  3. Pistrui – substaniv masculin. Deci “ce îi cauzează și de ce”

      (Citează)

    • Peste tot aud că oameni sunt ocupați. In afara de munca (WFH), eu am timp berechet pentru orice. Ba chiar weekendul asta nu am avut nimic de făcut, just relax și mă bucur de pasiunile mele.

      N-am copii, știu că pentru persoanele cu copii e cu totul altceva.

        (Citează)

    • Da, eu acordam cu “pete solare” :D

        (Citează)

  4. Excelent primul articol. Nu ma asteptam sa se termine intr-o nota optimista (calda, umana, ar trebui completat, ca sa arat ca am inteles mesajul)

      (Citează)

  5. Da da, absolut.
    Chiar nu pricep aia cu protejatul…
    Sper doar sa înfunde chitau chitu multi ani de pușcărie pt alea 100 mil doze luate la populație de 10 mil.

    Marius:
    @mihnea eu zic ca sa-ti revizuiesti atitudinea. Vaccinul te protejeaza si pe tine si pe cei din jurul tau, aveti incredere in stiinta! Dupa ce ca am platit foarte multi bani pe ser vrei ca sa mai platim alti bani si pe distrugerea lui? Lasa-i sa se “protejeze”, abia se face si selectia naturala.

      (Citează)

  6. Marele premiu al Franței de la ora 16,00.

      (Citează)

  7. Dar cine a zis ca nu am încredere în știință?
    E mai grav când alții cred în barbosu din cer decât în știință dar aia e alta poveste, fiecare cu plăcerile lui.

    Dar dacă e cu Știința atunci sa o zică pe aia dreaptă. Nu “vaccinează te sa ii salvezi pe alții” cand aia e complet bs.
    Vaccinul e pt aia 2% vulnerabili. Și e trist când vezi dezamăgiți ca aoleo am 4 doze la activ și tot am luat covid.
    Well dooohh

    Kay:
    Astia care nu aveti incredere in stiinta, in ce aveti incredere? Adica uite, nimeni nu zice ca stiinta e perfecta, mai ales cand e vorba de Covid care e inca un virus nou etc. Dar cine stie cu adevarat mai bine decat “stiinta”? Chiar credeti ca parerea unuia de pe Facebook care a vazut el un link catre un studiu obscur e la fel de valida ca parerea a sute de doctori care studiaza fix virusul asta in fiecare zi?

    Also, FYI @Marius nu ai platit nici un ban pe “ser”, a fost achizitionat si distribuit de UE (sigur, se poate zice ca fondurile UE sunt vine de la tarile componente, dar inca nu suntem noi ca tara in situatia de a plati acolo mai mult decat ni se da).

      (Citează)

    • Exact. Exagerarile de dragul impresiei au efectul opus.

      Biden acum ceva timp: “Daca va faceti vaccinul nu o sa va molipsiti de Covid”.
      Biden acum, vaccinat de 5 ori: s-a imbolnavit de Covid.

        (Citează)

    • Pai cei care ne conduc, la nivel planetar, sunt niste cretini care s-au saturat de prea mult bine.

        (Citează)

  8. Gaelex:
    Eu ma uit la metrou, unde sunt cele mai mari sanse sa te infectezi cu orice pentru ca aerul este recirculat fara sa fie improspatat, si e din ce in ce mai putina lume cu masca.

    Cred ca voi trece permanent la FFP2 cand am de mers cu metroul, sper sa fie pe bune certificarea si sa ma ajute eliminand din germenii si patogenii din aerul pe care-l respir.

    Asta cu metroul e cea mai mare ineptie pe care poti sa o zici. Aerul la metrou se reimprospateaza dar tot ai sanse mari sa te imbolnavesti pentru ca metrourile vin la 10-15 minute datorita Metrorex care vrea salarii mai mari dar nu-si platesc datoriile.

      (Citează)

    • Din păcate nu ai habar despre ce vorbești, la modul că poate cel mult 25% din aerul de la metrou este nou, restul fiind vechi, conform unor studii făcute la metroul din New York.

      Aerul pe care îl împing vagoanele de metrou tot aer vechi și stătut și mucegăit este, adus în tunel, nu e aer curat tras de afară, pentru ca nu există aerisiri care sa facă tiraj de aer curat din afară.

      Nu ți se face curent și nici flux de aer sa intre nici pe la gurile de metrou cine știe ce, pentru că sunt în pantă, multe au și unghiuri drepte și cotituri care gâtuiesc și împiedică traseul aerului.

        (Citează)

  9. mihnea:
    E o gripa, get over it.
    Hai fuguta și baga doza 5, știi ca nu te protejează de covid dar sa ai stampila la zi

    In g eneral raceala, nu gripa. Daca ar fi gripa ar avea mortalitate un pic mai mare.

      (Citează)

  10. Kay:
    Astia care nu aveti incredere in stiinta, in ce aveti incredere? Adica uite, nimeni nu zice ca stiinta e perfecta, mai ales cand e vorba de Covid care e inca un virus nou etc. Dar cine stie cu adevarat mai bine decat “stiinta”? Chiar credeti ca parerea unuia de pe Facebook care a vazut el un link catre un studiu obscur e la fel de valida ca parerea a sute de doctori care studiaza fix virusul asta in fiecare zi?

    Also, FYI @Marius nu ai platit nici un ban pe “ser”, a fost achizitionat si distribuit de UE (sigur, se poate zice ca fondurile UE sunt vine de la tarile componente, dar inca nu suntem noi ca tara in situatia de a plati acolo mai mult decat ni se da).

    Multi ati confundat stiinta cu politica/finantele. Pentru ca stiinta a fost deturnata de astea doua.

      (Citează)

  11. mac gregor:

    Biden acum, vaccinat de 5 ori

    De unde scoți cretinismele astea? Gura și mâinile nu te dor dar capul chiar deloc cu minciunile astea ?

      (Citează)

    • Biden a facut pana acum 4 injectii de vaccin. Dec 2020, ian 2021, sept 2021, martie 2022.

      Deci eu ma corectez, de 4 ori s-a vaccinat.

      Recunoaste si Biden ca a gresit cand a spus ca daca te vaccinezi nu te molipsesti?

      De unde imi iau eu stirile: de oriunde se spune adevarul, nu am prejudecati.

        (Citează)

  12. nwradu:
    Nu te poți aștepta ca oamenii să poarte mască pe căldura asta, în lipsa unei reglementări oficiale în acest sens.

    Eu nu am renunțat să o port zilnic în STB și metrou. FFP2.

      (Citează)

  13. Trailer-ul pentru “The rings of power – SDCC Trailer” îl păstrezi pentru controversele săptămânii?

      (Citează)

  14. Sa mergi acum după o pandemie cu transportul în comun e… Wow.
    Adică serios, poti. Dar nu poți sa ridici pretenții la a nu lua guvidu sau orice alta chestie prin aer.
    Da, dacă vaccinul ar fi făcut ce ne au prostit la început – ca nu mai faci guvidu, atunci da boss, transport în comun toată ziua.
    Dar asa… Denota puțin conflict de interese intre cele 2 chestiuni

      (Citează)

  15. Gaelex:
    Din păcate nu ai habar despre ce vorbești, la modul că poate cel mult 25% din aerul de la metrou este nou, restul fiind vechi, conform unor studii făcute la metroul din New York.

    Aerul pe care îl împing vagoanele de metrou tot aer vechi și stătut și mucegăit este, adus în tunel, nu e aer curat tras de afară, pentru ca nu există aerisiri care sa facă tiraj de aer curat din afară.

    Nu ți se face curent și nici flux de aer sa intre nici pe la gurile de metrou cine știe ce, pentru că sunt în pantă, multe au și unghiuri drepte și cotituri care gâtuiesc și împiedică traseul aerului.

    Daca nu ma insel eu, exista la fiecare X metri o gura de aerisire, asta nu inseamna ca aerul este proaspat, dar nici ca ar fi cine stie ce hazna.
    As zice ca e mai degraba doar mirosul neplacut de beci/umezeala/traverse de lemn imbibate in ulei si asa mai departe.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus