un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Supermarketul online Sezamo s-a deschis într-un fel de beta testing și mi-am făcut cont

30 Jun 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Long story short, dacă vă duceți pe prod.sezamo.ro, puteți vedea tot ce vinde supermarketul online. S-ar putea să fie posibil să vă faceți și cont și să dați comenzi, că Sezamo este de fapt deschis într-un fel de beta testing/soft launch.

Cum am ajuns acolo? Păi când s-a anunțat venirea în România, prin februarie, m-am înregistrat pe site-ul lor la “vreau să fiu anunțat de lansare”. Și acum vreo 4 zile mi-au trimis un email cu “poți fi printre primii care testează Sezamo, fă click aici”. Ceea ce am făcut.

În ultima perioadă am văzut două mașini Sezamo prin cartier. Au o flotă de mașini electrice. Chiar mă miram de ce umblă pe străzi dacă nu s-au deschis comenzile. Uite că asta era. Sezamo trebuia să se lanseze în aprilie, dar acel termen a trecut și de atunci n-au mai anunțat nimic decât “coming soon”, fără vreun motiv pentru această întârziere. Cred că în sfârșit se apropie de lansarea publică.

Anyway, în caz că nu vreți să vedeți cu ochii voștri ce-i pe site, iată mai multe screenshoturi:

Livrarea este gratuită de la 250 de lei în sus și costă 12 lei pentru coșuri între 100 și 250 de lei, ceea ce mi se pare foarte decent. Poți alege intervale de livrare de câte o oră, ba chiar au în interfață și granularitate la fiecare 15 minute, dar m-ar mira să se poată respecta vreodată așa intervale mici.

Zona de acoperire pare a fi aceasta:

Ce am observat prin site:

  • pare o varietate mare de produse, cred că mai multe decât avea Freshful la lansarea lor. Vom vedea situația peste vreun an, când ambele ajuns la turația maximă.
  • interfața este foarte asemănătoare cu a altor supermarket-uri online și mi s-a părut ușor de utilizat.
  • filtrul de Brand nu are search în el (ca pe eMAG, de exemplu), ceea ce înseamnă liste lungi de scrollat în categoriile cu foarte multe branduri, precum Dulciuri.
  • au pâine de la Pain Plaisir. Au și o secțiune de cocktailuri de vară în care îți spun rețetele și poți pune în coș toate ingredientele.
  • au produse marca Casino, care-i un mare lanț franțuzesc de supermarket-uri.
  • au listați diverși producători locali, plus legume și fructe românești. Sunt mai multe beri artizanale românești, plus o secțiune de Producători locali unde sunt pomeniți Arc Bakery, Huzur, 2Chefs (brand care este și prin magazinele Real Foods), Berăria Calul Bun (best name ever, mă face să cumpăr de curiozitate), Moș Iosif, Deltaica, MamaPan și alții.
  • Cafeaua se găsește în secțiunea de Băuturi. Nu știu de ce nu intră la Băcănie. Și Freshful o are listată la Dulciuri și mic dejun.
  • există o secțiune Save Food, cu reduceri la produse în vânzare accelerată.
  • au înghețată de la Nirvana, Haagen Dazs, Ben & Jerry și alte branduri.
  • există secțiunea Lumea Eco (produse bio), Lumea veggie (produse vegane și vegetariene), “Gustos și fără” care s-a dovedit a fi cu produse fără zahăr sau gluten sau lactoză, plus o secțiune numită Alnatura unde se găsesc produse bio marca Alnatura, care este un producător german de diverse. Nu știu de ce are o secțiune proprie în meniul principal, poate colaborează cu Sezamo la nivel european.

N-am dat comandă ca să văd și cum arată procesul de checkout și livrarea. În timp ce citiți acestea sunt lângă Iași pentru câteva zile. Voi da o comandă de test la întoarcere.

    18 comentarii

  1. Ești ok cu adresa aia în clar acolo?

      (Citează)

  2. Slab de tot. Am cautat cafeaua Doncafe, nu exista la ei. Si este cea mai cumparata cafea in Romania.

      (Citează)

    • Serios, Doncafe? Aș fi zis că Jacobs sau ceva.

        (Citează)

    • Jacobs a mai scumpa si are aceeasi calitate ca Doncafe. Nu merita.

      Oricum, la Sezamo vad ca e si comanda minima de 100 de lei. Nu e pentru cine vrea sa cumpere doua pachete de cafea sau cateva baxuri de Ursus.

        (Citează)

  3. si au bere artizanala buna:)
    pt un supermarket care se pozitioneaza premium cred ca nu e o tragedie ca nu au doncafe

      (Citează)

  4. cate cumparaturi poti face frate sa zici ca iei saptamanal sau mai des, si si aia sa o faci cu livrare in loc sa mergi intr o zi la cumparaturi?
    nu zic sambata/duminica, ca oricum nu lucrezi la corporatie lun-vin sa poti merge la supermarket doar samb-dum.

    in rest pt un cips, o ciocolata, o maslina, ai mega la parter.

      (Citează)

    • De ce ai pierde 2-3 ore intr un supermarket daca pot comanda tot acasa? Si timpul ala pierdut pe drum, in magazin sa il folosesc la altceva?

        (Citează)

  5. am folosit si noi la munca de cateva ori, ca ne tot dau vouchere cadou :)) experienta foarte buna pana acum.

      (Citează)

  6. Dacă tot sunt in beta, las și eu aici screenshot-ul ăsta:
    https://i.imgur.com/mLaMQ9R.png

      (Citează)

  7. Alin:
    De ce ai pierde 2-3 ore intr un supermarket daca pot comanda tot acasa? Si timpul ala pierdut pe drum, in magazin sa il folosesc la altceva?

    2-3 ore wtf!!!!

      (Citează)

    • Noi mergeam o data pe saptamana la cumparaturi si cu tot cu drumul cu masina faceam 2 ore si ceva de cand plecam pana bagam tot in casa.

        (Citează)

  8. Mie imi place ca daca ai planificat o comanda si ai uitat sa cumperi ceva, mai poti adauga produse in comanda respectiva pana la o anumita ora inaintea livrarii. La Freshful comparativ a trebuit sa plasez comanda o noua. Sunt simpatici cei de la Sezamo, m-au si sunat sa intrebe de feedback si ce fel de produse mi-ar placea sa mai adauge (pt bebelusi le-am dat mai multe sugestii; interesant ca la scutece au organizare pe marimi si asa gasesti mai usor; la lapte praf insa au putine variante). Aaa imi mai place si ca in sms iti scriu cate pungi vei primi.

      (Citează)

  9. Shopping compulsiv. Tjpe conturi pe siteuri de shopping, alte tjpe conturi de vazut filme.
    Banii vostri pan la urma.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus