un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de iunie 2022

23 Jun 2022  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Nwradu este tot obosit, dar mai puțin obosit ca luna trecută. Lucrurile s-au mai îmbunătățit.

În particular nu în ziua de ieri, când am scris acest articol. A venit, în sfârșit, mobila de bucătărie în noul apartament și am stat acolo de la 11 dimineața și până la ora 21 pentru supravegherea montajului… care continuă și astăzi. Mi-am luat laptopul cu mine, dar n-am putut să mă concentrez la nimic serios în acel interval de timp. La un moment dat mi-am luat o cafea de la un magazin din zonă și am vărsat-o când am pus-o pe masă, ceea ce doar m-a enervat.

Apartamentul în sine a prins însă contur, este aproape gata. În ultima lună a fost finalizată baia, au fost montate toate dulapurile de stocare de pe hol, noi am cumpărat toate electrocasnicele necesare (din nou avem zero bani în cont) pentru că venea mobila la bucătărie. Am muncit aici câteva zile în total la asamblat mobilier și la ajutat un meșter care a făcut alte montaje prin casă.

Per total, însă, a prins contur. Nu mai sunt achiziții mari de făcut. Mobila de bucătărie va fi instalată astăzi cu toate accesoriile sale, apoi mai trebuie să cumpărăm noi diverse decorațiuni și chestii utile prin casă și gata, doamne ajută să găsim rapid un chiriaș și care să rămână multă vreme.

O să fac un tur video la final, cum am făcut și când era gol. Întâi să fie curat.

Între timp, în blocul în care locuim, am intrat în comitetul executiv sau ceva așa. La o ședință recentă m-am enervat că erau prea mulți de “nu se poate face nimic” și am zis să fac parte din cei câțiva care măcar decid ce încercăm să facem.

Poate ca o coincidență, câteva zile mai târziu am avut ditamai inundația în timpul unei ploi mari din București. S-a înfundat țeava de pluvială (scurgerea de pe acoperiș trece prin bucătăriile noastre până în subsol) pe undeva și dădea în casă. În cazul meu, apa s-a infiltrat și prin perete până la o doză de curent, unde a făcut un scurtcircuit de toată frumusețea. Practic am aflat că am inundație când a sărit diferențiala în tablou, iar eu ieșind pe hol să văd ce se întâmplă, am călcat pe ceva ud. Matilda a dat cu mopul la lumina telefonului, iar eu m-am dus să dau de vecinii de deasupra.

Am petrecut următoarele ore pe bloc, împreună cu alți 3-4 vecini, cu picioarele în apă de 20 de cm și încercând să desfundăm pluviala prin diverse metode. Până la urmă am îndepărtat apa care nu se scurgea (câteva zeci de litri strânși acolo) și am desfundat și țeava, care are niște probleme de fond. În tot acest timp mai fulgera din când în când în zare. Din fericire, n-am ajuns la știri cu vreun titlu de genul “patru oameni au fost trăsniți în timp ce erau cu picioarele în ditamai balta pe bloc, pe timp de furtună”.

Anyway, acum sunt în comitetul executiv la bloc.

Luna trecută eu am fost foarte stresat din două motive: apartamentul era în plin proces de renovare și munceam mult pe acolo, iar pentru Alice urma botezul. Au trecut amândouă, așa că a scăzut considerabil nivelul de stres. O să vă spun separat despre botez, că e poveste mai lungă.

Alice s-a mai schimbat. Este în continuare dificilă pentru că se trezește noaptea de 2-3 ori, dar luăm măsuri pentru a limita asta. Temperatură corectă în camera în care doarme, somn mai bun ziua etc. Problema rămâne că dimineață ora ei de trezire pare a fi 5:30 spre 6, iar asta cică nu o poți schimba la copiii de vârsta ei. Asta e…

Am început să facem cu schimbul. În unele nopți mă trezesc deci eu odată cu trezirile ei și o plimb câte 5-10-15 minute până adoarme la loc, dar dimineață devreme o preia Matilda și eu mai dorm vreo oră sau două. În noaptea următoare facem invers.

Culmea este că în diminețile când stau eu cu Alice nu pot face nimic altceva. Încerc să fac știrile zilei în acel interval de la 6 la 9 și nu-mi ies. Ai zice că nu e mare lucru să citești niște știri străine și sa dai copy/paste într-o listă la ce este interesant, dar de multe ori nu se poate sau durează minim 2 ore totul. Pur și simplu Alice vrea să mănânce mouse-ul, să apuce ecranul, să muște dintr-o pisică sau să se târască în altă parte și constant trebuie să-i dai atenție.

Planul meu este ca în acele dimineți să nu mai încerc, de fapt, să fac nimic altceva decât să-i acord atenție. Să fie un fel de me & Alice time.

Momentan este pe finalul unui salt evolutiv și este mai agitată din acest motiv. Apoi vom putea aplica mai cu spor măsurile noastre de crescut calitatea somnului ei și poate ne vom odihni și noi mai bine.

Alice a împlinit recent 9 luni. N-am mai măsurat-o și cântărit-o de mult, dar în curând o ducem la pediatru la controlul periodic și vedem acolo. A început să se ridice în picioare ținându-se de obiecte. De mers, o facem acum în genunchi și i-a crescut viteza de deplasare. Interacționează și mai bine cu noi. A început să tragă și de pisici, care rezistă foarte bine. Cred că o simt că este copil nevinovat, că la noi ar protesta dacă le-am trage așa de piele sau coadă.

(De aici s-a ridicat râzând, dar eu deja oprisem panicat filmarea și m-am dus să o salvez. A căzut însă pe un morman de jucării moi ascunse acolo. No children were harmed)

Este amuzant că se observă clar că are nervi. Adică dacă este nervoasă sau supărată dintr-un motiv și tu-i dai o jucărie în mână, ți-o smulge și dă imediat de pământ cu ea exact ca un adult care face același lucru.

Îi apare și un al treilea dinte, în partea de sus. Mănâncă fructe de sparge, sigur a mâncat mai multe decât mine în această vară, îi plac în special afinele, cireșele și vișinele.

(Baby Yoda)

Eu sunt fericit că a apărut porumbul tânăr pentru fiert, rod periodic câte unul. Văd că au apărut și cireșele pietroase, care-mi plac mult.

Trebuie să-mi cer iarăși scuze pentru că n-am putut fi activ în comentariile blogului. Am ratat o mulțime de discuții bune. Motivele sunt mai sus. Nu cele cu porumbul de fiert, ci oboseală și multe de făcut pe multe planuri. Luna aceasta revin. Sper să fac și mai multe clipuri video, am rămas în urmă și la acest capitol.

A început să mă enerveze foarte tare că în București este legea junglei în trafic. În special toți cei care depășesc coloana oprită la semafor pe linia de tramvai sau pe banda specială de dreapta sau stânga și apoi se bagă în fața celorlalți, blocând cumva benzile și intersecția. Poliția nu știu unde este. Or avea cu toții copil mic și sunt obosiți.

Am refuzat două deplasări, Berlin și Istanbul. Nu mai știu dacă am zis luna trecută asta. Mă gândeam să scriu ceva și despre astfel de lucruri. Nu prea mai am cheful și nici nu văd utilitatea de a mă trezi la 4 pentru zbor ca apoi să văd un telefon sau laptop pe repede înainte într-o sală de hands-on cu lumini puse aiurea și apoi să descopăr că cei din străinătate oricum le aveau dinainte la test și au materiale de amploare despre ele înainte ca eu să revin în fața laptopului. Apoi zbor înapoi spre casă a doua zi, probabil pe la 6 dimineața. Am îmbătrânit și eu.

Am fost la Galați câteva zile, în schimb. Galațiul pare un oraș pustiu când nu sunt sărbători importante, care fac ca lumea să revină acasă. Zero trafic pe bulevarde, maxim 5-6 mașini la un semafor. Am fost la o botezo-nuntă care nu a avut doar candy bar, ci și cheese bar! Ca oameni care-și fac din când în când un platouaș cu 3-4 tipuri de brânzeturi și punem și niște fructe, nuci și miere pe acolo, plus un vin bun, am apreciat foarte mult ideea de cheese bar!

Îmi este ușor silă să scriu articolul lunar despre burse și fonduri. Totul stă foarte prost! Asta e viața. Noroc că am lichidat majoritatea economiilor când am luat apartamentul.

La ce m-am uitat: Disney+, unde am văzut Obi-Wan și acum suntem la Mandalorian (care pare un serial pueril pentru copii, dar nu aștept mare lucru de la Star Wars). Eu mă uit și la Star Wars Rebels și m-am uitat din nou la Avengers Infinity War și Endgame (excelente filmele) și la Guardians of the Galaxy 2 (parcă mai puțin slab decât mi s-a părut prima oară) și la Thor Ragnarok, unde am râs din nou foarte bine. Filmul acela este o comedie foarte bună!

Pe Netflix, sezonul nou din Somebody Feed Phil a fost foarte bun. M-am uitat și la The Lincoln Lawyer, un serial polițist/avocățesc foarte bun, genul de avocat care are de scos nevinovat un client important dintr-un caz amplu. A fost un serial ca-n vremurile bune ale acestui gen, mi-a plăcut. Am început The Good Doctor, dar mi s-a luat. Prea multe cancere și boli și cazuri nasoale și vești proaste. Parcă după o vreme nu mai ai chef de astfel de subiecte. Cu siguranță serialele cu doctori nu mi se mai par relaxante.

Ce-am citit: nimic. Serile sunt cu leșinat de oboseală sau profitat de orice oră pentru a dormi și deci n-am mai citit. Cred că în iulie apare Locklands, ultima carte dintr-o trilogie pe care o urmăresc, și o voi citi pe aceea.

Ce-am ascultat: Beyonce are o nouă melodie și probabil știți asta. Nu m-a dat pe spate, dar aștept cu interes albumul nou cândva pe final de iulie. În rest, Chill Tracks, apoi A State of Trance 1073 a fost bun.

Ce-am mai mâncat bun: am comandat sushi și supă de la Kanpai și a fost bună ca întotdeauna, la fel și un sandviș cu curcat de la GrabIt. În rest nimic memorabil. În Galați am fost la restaurantul Alex care are priveliște la Dunăre și faleză, a fost bună mâncarea, aș mai merge și altădată.

 

Ce am băut bun: rom Dictador 12 ani, chiar excelent. Și la ultimele oferte Finestore am comandat de vreo 300 de lei, dar Matilda a vrut niște spumant de-al ei, iar eu doar am refăcut stocurile de Campari pentru Negroni.

Ieri, o bere Praha. Adică iar am stat până la ora 22 la apartament cu meșteri și am venit obosit acasă. Matilda m-a așteptat cu o shaorma. Nu mai aveam nici o bere, dar am deschis frigiderul și în el era o cutie de Praha rece. A fost moment din acela cu muzică înălțătoare și lumină divină. N-am luat-o noi, dar Matilda a comandat la Freshful diverse și ne-au dat cadou această bere. Best wife ever!

Și cam asta a fost. Dacă s-ar putea să nu mai plouă în weekend, that would be great. Also, world peace.

    34 comentarii

  1. Botezo-nunta = nuntez

      (Citează)

    • In legătura cu inundația, sa nu uiți ca ai asigurare.
      Iar in legătura cu fetița, repet ce ți-am zis și la început: e mai greu dar e mult mai frumos. Poți oarecum sa asociezi evenimentul cu momentul in care ai devenit din angajat, antreprenor. Și gândește-te ca nu ai băiat, care e mult mai activ. 😅
      Salutari și numai bine in continuare in tot ce îți propui.

        (Citează)

    • @Robert: nuntez este acțiunea de a merge la o nuntă. “-Ce faci în weekend? -Nuntez”.

        (Citează)

    • @Niles: nu mă plâng, sunt conștient că este greu să crești un copil și probabil va fi mai greu în curând, după ce începe să alerge.

      Singura problemă este că, în lipsa unui somn bun noaptea, nu ne odihnim nici noi.

        (Citează)

    • Nu este mult mai greu. Partea cea mai grea este asta pana ii ies dinții. După aceea își va regla somnul noaptea. In plus când începe sa meargă/alerge o sa doarmă mai mult din cauza ca obosește mai mult. Când se apropie de vârsta de 1an încercați sa o duceți la înot. Singura parte nasoala când începe sa meargă este ca vor dispărea toate obiectele din casa pana la înălțimea de 1m. Sa faceți o poza înainte si după :)) e memorabil…

        (Citează)

  2. Pana sa vad poza de la nunta de fitze din Galati, habar nu aveam ca exista branza neagra. Am cautat pe net, am vazut ca e facuta cu carbune.

    Si am obervat ca n-au pus telemea, probabil pentru ca nu merge cu struguri sau capsuni.

      (Citează)

    • Nu musai de asta, dar se face cu brânză mai uscată.

        (Citează)

    • Sunt o grămada de tipuri de brânza. Pt o experiența completa poți merge in Olanda in Gouda(sunt și in alte locuri) într-un magazin de Kaas. Au degustare la tot. Mi-a rămas in memorie brânza cu black garlic care este destul de închisă la culoare…

        (Citează)

  3. ce chestie! si eu am patit-o acum o luna cu teava de scurgere. infundata cu frunze si altele. eu nu am avut scurt, in schimb mi-a ajuns apa pana in centrala, de era sa se arda si placa de baza. noroc ca am pus un sac de gunoi peste partea electronica pana a venit cineva si a rezolvat. scotea nenea ala apa ca din masina de spalat :)

      (Citează)

  4. lincoln lawyer era un film bunicel cu matthew mcConaughey. Lipsa de inspiratie de pe netflix a ajuns atat de mare ca transforma totul in serial?

      (Citează)

  5. Gaurica aia minuscula e scurgerea de pe bloc pentru apa de ploaie?!

      (Citează)

  6. te plangi ca ai stat cu muncitorii o zi intreaga. boss, nu lucrezi 9-5 ca tot omu. ce te faceai atunci?

    in alta ordine de idei, e o idee mega proasta sa lucrezi si la un apartament, si sa ai un copil. e sinucidere curata. astia 2-4 ani or sa te rupa, mark my words.
    salveaza comentariul asta si revino la el peste 2 ani, chiar te rog.
    iti prezic un burn-out total in 2-3 ani, dar mai discutam.

      (Citează)

    • Mă plâng că nu mă pot concentra la altceva și sunt multe momente moarte, nu musai că este obositor.

      Vedem ce-o fi în viitor. Personal nu cred că o renovare și un copil înseamnă “sinucidere curată”. Sunt oameni care trec prin probleme mult mai mari în viață. N-aș putea să mă plâng în termeni atât de duri despre situația mea.

      Altfel, mulțumesc pentru încurajări :P

        (Citează)

    • Am 3 copii(6,4,1 ani), 2 apartamente(unul achitat celălalt in proporție de 60%), nici un bunic sau bona, salariat la o corporație și dețin/conduc o firma la care pun umărul la treaba de jos la 32 de ani. Nu mai am pisici dar încă consider ca nu am ajuns la burn-out și ma gândesc sa deschid încă o afacere dar am nevoie sa găsesc finanțare. Cu mentalitatea ta as locui acum in garsoniera cu fereastra in tavan… be more positive…

      PS: am montat și gresie sau parchet pt ca nu aveam bani sa mai plătesc muncitori și nici nu găseam.

        (Citează)

  7. SI eu trebuie sa desfund scurgerea pentru apa de ploaie anul asta. Data trecuta am platit pe cineva ca trebuia sa desfac burlanul si mi-era frica sa nu rup ceva, dar de data asta ma descurc singur. O sa comand un atasament pentru curatatorul cu presiune, macar sa imi iasa si mie o jucarie noua din treaba asta.

      (Citează)

  8. Nu stiam ca s-a redenumit Panoramic-ul in Alex, interesant, tot cu pizza e?
    Data viitoare sa incerci Blue Acqua pe faleza, si Acquarello pe Balcescu.

      (Citează)

    • Am fost la Acuarello alte dăți, e bun.

      Da, Panoramic a devenit Alex de ceva vreme. Au și pizza, au și fripturi maturate, dar au multe alte preparate (toate tipurile de carne, niște paste, frigărui etc). Părea totul bunicel.

        (Citează)

  9. De mancat a fost Appetito, festival de mancare italiana, la Verde Stop. Atmosfera misto, mancare buna.

      (Citează)

  10. Cand eram la ai mei a busit pluviala fix la noi in casa pe o ploaie torentiala, a ajuns apa pana la subsol de la etajul 4. Aparent era colmatata cu smoala care se topise in cateva zile de canicula si nu mai trecea cata apa era nevoie. Era apa de 10 cm in hol si o tineam cu un baraj de prosoape sa nu se duca in toata casa. Aia mai jos aveau lambriu.

      (Citează)

    • Cam asta a fost și aici, a intrat smoală topită de căldură sau poate de la refacerea terasei și în timp, cu încă niște praf, s-a făcut un dop.

      O problemă în blocuri este că nu se face mentenanță preventivă.

        (Citează)

  11. Fonduri si bursa… buy the dip?

      (Citează)

  12. nwradu:
    Lumea stă să vadă și ce se întâmplă cu China vs Taiwan.

    Mancam desert si de acolo (Buhnici, probabil)

      (Citează)

  13. Pisicile sunt destepte, o trateaza pe Alice ca pe o noua membra a grupului lor pisicesc. Sigur, e o pisica foarte diferita dar macar merge normal in 4 labutze, ca ele. Nu ca bipezii aceea mari si dubiosi care nici blana nu prea au si care pare ca nici sa se descurce sa isi vaneze o vrabie, un soricel nu stiu…

    Mi se pare intr-un fel ca e normal sa o rabde pentru ca si pe puii de pisica i-ar rabda cu lupte si trante :)

      (Citează)

  14. Legat de ora de trezire, va fi si mai bine, hang in there. De obicei se regleaza pana spre 7 cu cat avanseaza spre un an.

    Cu trezirile in timpul noptii iarasi se va regla. La noi si acum la 2 ani mai e cate o noapte pe ici colo cu trezire. Spor la toate!

      (Citează)

    • “Eu sunt fericit că a apărut porumbul tânăr pentru fiert, rod periodic câte unul.”

      Am citit ca a aparut pornhub-ul.

        (Citează)

  15. Totusi ala nu e bloc nou? Ce renovare de terasa?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus