un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mea culpa: mi-am stricat singur munca

22 Jun 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Omul care a lăsat comentariul de mai jos are dreptate:

În fond, cum arată laptopul poate vedea oricine de pe site. Am scos articolul, că îmi stric singur munca anterioară. Mersi de atenționare.

Nu era un review, apropo, ci un hands-on ca la orice lansare la care vezi un produs și atât. L-am ținut însă o lună degeaba în cutie, că n-am avut timp de el între Alice și altele, și le-am blocat oamenilor sample-ul chiar mai mult de atât. După ce l-am fotografiat și m-am luptat câteva ore cu Windows să-l fac să meargă, am zis să scriu măcar o impresie despre ce s-a putut observa. Trecem timpul la pierderi și aia e.

Mi s-a părut amuzant că alt comentator a crezut că e campanie. Dacă era campanie, ceream altă unitate care funcționează, nu?

De acum va trebui să pornesc laptopurile imediat ce le aduce curierul, ca să nu mai am surprize.

    26 comentarii

  1. Frumos, review al unui produs pe care nu l-ai pornit
    Arata bine, este serios, are niste porturi si scrie pe el cu auriu

    Data viitoare, poti sa faci direct review pe specificatiile date de producator, si pe imaginile oficiale

      (Citează)

  2. Pacat de SD card, dar bine ca are Kensington lock in schimb (glumesc).
    Am modelul mai vechi, de prin 2017, se tine bine in continuare, dar ecranul e mega glossy si cam intunecat.

    Observ la modelul nou ca desi are incarcare pe usb-c, porturile usb-c sunt doar in stanga. In plus, distantierele alea de silicon (ca sa nu atinga ecranul de taste) sunt urate

      (Citează)

  3. La GoPro sau la camere nu ai la toate optiunea de conectare prin usb? De ce ai scoate cardul, sa il bagi in reader, apoi inapoi in camera?

      (Citează)

    • Ba da, toate camerele se pot conecta prin usb. Acum mulți ani merita să scoți cardul pentru că transferul era lent și se consuma bateria la cameră, acum nu prea mai merită, dacă ai un singur card – eu de pe GoPro așa descarc (usb), numai bine se și încarcă.

      Când ai mai multe carduri e mai ușor cu un cititor de card, dar cine are mult material media probabil are mai multe tipuri de carduri și nu e suficient un slot SD/microSD în laptop. E nice to have, dar cei care iau în serios foto-video de obicei au ceva dedicat.

        (Citează)

    • Eu mă feresc de USB, merge prea lent, majoritatea dispozitivelor nu au un USB Host rapid. De pe card iau cu 150 MB/s datele.

        (Citează)

  4. Sa vedem la cine mai apare review, Buhnici sau Cadar, ca eu as banui pe unul din acesti specialisti ca a busit windows-ul.

      (Citează)

    • stiai ca nu e nevoie sa comentezi la fiecare articol? munca n-ai?

        (Citează)

    • @GabrielC – cred ca vrea sa fie #1 în top la număr de comment uri pe anul asta

        (Citează)

    • Probabil locul 2, Adrian comentează mult mai mult.

      Voi știați ca puteți comenta mai inteligent de atât?

        (Citează)

    • I-a dat Radu un voucher pentru ca a fost in top comentarii anul trecut, si de atunci l-a bagat in priza… nu lasa un articol fara sa comenteze de cateva ori complet fara rost, chinuindu-se sa se agate cumva de subiect.

      Radule, da-i de pe acum voucherul pentru anul viitor, ca altfel spameaza asta la fiecare post cu comentarii scremute.

        (Citează)

    • Am ras, sunteti simpatici cu comentariile care presupun cum functioneaza neuronul meu :))

        (Citează)

    • De fapt, cred că am fost primul care l-a testat. Engineering sample, se mai întâmplă probleme. Și Microsoft avea blue screen în prezentarea oficială de WIndows 98, parcă.

        (Citează)

  5. De departe ce-a mai tare chestie pare ca e sticla Gorilla Glass de e mai vizibila decat brand-ul laptopului. As zice ca e chiar hidos.

      (Citează)

  6. “Nu l-am pornit. Am vrut, că eram curios dacă pot face omletă pe Intel-urile de generația a 12-a, dar nu boota.”
    Epic! Am luat o masina la teste, formatorul anterior de opinie i-a pierdut cheia in mare. Dealer-ul a zis ca merge si asa, iar eu am zis sa-i dau inainte, ca poate va plac pozele cu exteriorul. Ce cazan de industrie e asta cu ads&shit …
    Despre Acer no comment – ca si Huawei – e mort de mult sau mai bine zis nu a fost niciodata viu in spatiul nonAsia.

      (Citează)

    • Când credea toată lumea că nu se poarte mai rău ca bufniciul, iată că preia nwradul ștafeta. Poate nu au intrat banii de la Acer în ziua în care trebuia. Hai să vedem cât durează până șterge „articolul”.

        (Citează)

    • Ce-ai man? Am muncit să-l fotografiez și l-am mai ținut și o lună înainte să-l deschid. Măcar să zic 2 cuvinte despre cum arată tot pot, nu?

        (Citează)

    • … mai puțin de o oră de când a văzut că râde și bufniciul de el.

        (Citează)

  7. Nu trebuia sa stergi articolul…doar sa pui o nota la inceput/sfarsit. De apreciat ca acum ai lasat comentariile si ai sters doar continutul articolului. Si in situatia asta ar fi interesant sa ne zici cum ai primit laptopul asta, daca nu e campanie platita

      (Citează)

    • Alin: Si in situatia asta ar fi interesant sa ne zici cum ai primit laptopul asta, daca nu e campanie platita

      La fel ca toate celelalte produse pe care le testez. Sună cineva, zice “vrei să testezi X?”, eu zic Da (sau Nu, că nu mă bag la toate), vine un curier. Le țin o vreme, apoi le returnez, cu mici excepții pentru produse mărunte sau care nu pot fi refolosite.

      În curând ajung la zi cu review-urile. Mai am pe acasă de peste o lună un router, o cameră video, un telefon, noile căști Sony, o tastatură și un mouse. Le-am testat pe toate, dar trebuie acum și scrise articolele și asta înseamnă măcar 4 ore la fiecare. Dar dacă tot le-am ținut produsul atâta, trebuie să și scriu, că mi-e jenă apoi.

      Mai am un draft de review S22 Ultra după câteva luni de utilizare, trebuie să adaug de fapt niște imagini.

      Asta cu review-urile în general e treabă de rapiditate, că trece interesul și apoi nu mai contează munca depusă. Eu deja o întind la maxim, în timp ce acum 5-10 ani trăgeam tare să fiu primul care publică.

        (Citează)

  8. La S22 a scris deja, azi, zoro.
    Care nu se supăra ca primește avalanșe de thumbDown când insistă pe prostii.
    E valabil și cu articolul cu laptopul: fă cuptorul pe roți, ca să faci la fiecare idiot spikuitor pe plac.

      (Citează)

  9. Salut
    Comentariul meu (ca era al meu cel din articol) nu s-a vrut sa fie rautacios, dar am zis sa iti atrag atentia ca deja pentru nwradu am asteptarile cele mai mari :)
    Ca idee, feedly se deschide inplicit pe nwradu din cele peste 200 de feed-uri

    Bafta!

      (Citează)

  10. Bravo boss!
    Mersi ca ții cont de vox populis. Si noi te iubim!
    Rămâne Puie Agenția/Brandul de la mine.

      (Citează)

  11. cam greu cu copil ey?
    parca toti aia ca vaaaaiiiiii ce frumiiiii o sa fie
    unde sunt aia? unde sunt aia cand ai nopti nedormite sau cu x treziri pe noapte?
    best part? greul de acum incepe. acum ai o rutina, cu mici devieri. apar alte probleme si situatii.

      (Citează)

  12. Nu cred ca are rost sa îl comparam pe Radu cu bufnici, sunt în doua ligi diferite.

    Și mie mi s-a părut dubios articolul, dar sa fim sinceri, câți ar fi revenit asupra lui și ar recunoaște ca au făcut o greșeală?

    Hai sa nu fim hateri pentru ca omul a făcut o greșeală și sa ignoram celelalte lucruri pe care le-a făcut bine

      (Citează)

  13. Mie mi s-a părut corectă prezentarea, cam seacă, dar corectă pentru că a fost experienta reala a utilizatorului.

    Sigur, știm toți ca știi sa îți pui Windows pe laptop, DAR nu e asta treaba ta la review. Scopul este sa prezinți experiența autentică pe care ar avea-o orice cumpărător.

    Faptul că nu i-a interesat sa verifice laptopul înainte să îl dea mai departe arată că agenția de PR folosită de acer e plina de idioți. Sau departamentul lor de marketing.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus