un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ah, vremurile cu Occupy Bucharest!

2 May 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Am găsit într-un backup fotografiile de mai jos de la Occupy Bucharest din 2011. Ce vremuri!

Pentru cei care nu-și aduc aminte, Occupy Wall Street a fost o mișcare în SUA, o reacție la criza economică din 2007 și la aroganța băncilor care a condus la ea. Prea multe milioane date ca bonus, prea multe avioane private, prea mulți bani primiți de la guvernul SUA și folosiți apoi ca bonus pentru CEOs – toate acestea au mâniat niște oameni și a apărut acel Occupy Wall Street.

Pe 17 septembrie 2011, câteva sute de protestatari nemulțumiți de acele evenimente au ocupat un pic părculeț din zona Wall Street din Manhattan. Au dormit acolo, s-au organizat cum au putut, iar abia pe 15 noiembrie au fost alungați de poliție cu gaze lacrimogene și o intervenție ceva mai în forță.

Au reîncercat de mai multe ori să ocupe acel parc, dar poliția i-a alungat de fiecare dată. Mișcarea a prins însă ca o reacție a omului de rând, a celor 99%, la adresa bogăției din sistemul care doar profită de omul de rând. Mișcarea Occupy a dus la proteste similare și în alte țări. În Belgia au fost câteva mii de oameni în stradă, la fel și în Germania, Spania, Anglia și multe alte țări și orașe. Majoritatea protestelor au avut loc pe 15 octombrie 2011, când s-a declarat o zi globală de protest. Un record a fost la Roma, 200.000 de oameni au fost pe străzi.

Fotografiile de mai jos sunt tot de atunci, 15 octombrie 2011, în parcul din Piața Unirii. Au fost vreo 50 de oameni în total. Unii păreau hipsteri, alții păreau chiar că au ceva de zis. Sunt curios unde or fi ei acum, ce fac, cum le-a decurs viața, ce s-a schimbat și ce nu.

    14 comentarii

  1. tot aia si au luat bataie de la jandarmi si niste gaze peste bot cand au vrut sa salveze si “justitia”
    trist

      (Citează)

  2. “unii pareau hipsteri, altii pareau ca au ceva de zis” – ahahaha, mi-a placut asta :))

      (Citează)

  3. “Sunt curios unde or fi ei acum, ce fac, cum le-a decurs viața, ce s-a schimbat și ce nu”.

    Probabil si-au luat servici si nu mai au timp de frecat duda.

      (Citează)

  4. Unii au ajuns bine: parlamentari, consilieri sau directori prin ministere sau pur și simplu consultanți media plătiți bine după ce PSD a înzecit subvențiile partidelor politice.
    Alții tot pârliți au rămas.
    Totuși, episodul Pungești a fost mai palpitant.

      (Citează)

  5. Stiti de ce nu ii rapeste nimeni pe Bill Gates, Elon Musk sau Jeff Bezos sa ceara rascumparare? Pentru ca de fapt nu ar plati nimeni, toti au de castigat dupa urma lor morti, prea multa lume ii uraste.

    Plus faptul ca de fapt nu au bani cash sa plateasca o rascumparare din aia gen 300 de milioane de dolari cu valiza, nici macar cu contul bancar sau de crypto n-au.

      (Citează)

  6. S-or fi casatorit, ca asa zice Wikipedia:

    “Hipster (subcultură contemporană)

    Hipster se referă la o subcultură a tinerilor din mediul urban, care a apărut în anii 1990. Subcultura este asociată cu muzica independentă, cu un simț al modei mai puțin aflat în lumina reflectoarelor, cu viziuni politice liberale sau independente, …. Preocuparea pentru un stil de viață bazat pe nonconformism, libertate sau ecologie face ca stilul de viață hipster să conducă spre alegerea bicicletei în locul autoturismului, alegerea medierii în locul instanțelor de judecată sau a logodnei în locul clasicei căsătorii.”

      (Citează)

  7. Au murit de covid

      (Citează)

  8. mihnea:
    lol lol
    nu boss, pt ca hipsterii nu cred in asa ceva

    Atunci de vaccin

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus