un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 2 mai 2022

2 May 2022  ·

ȘTIRI  ·

3 comentarii

Slow news day, a avut lumea liber peste tot.

  3 comentarii

 1. voi astronautii cu webberul vostru, “preia imagini bune.”
  serios boss, te ai uitat la alea 3 patrate cu rezolutia lui peste, 99.9% din bobor nu intelege ce e acolo. compara cu ce ai acum de la hubble, vezi niste chestii concrete/clare, e usor de inteles de catre oricine.

  vad niste puncte sclipitoare, banui stele, DAR NU MI SPUNE NIMIC AIA.
  dar hai sa regurgitam acelasi text

    (Citează)

  • Oricum ce vezi sunt doar randări artistice, sunt intelese cu adevărat doar de cei pregătiți in domeniu. Din cate am înțeles Jamess Webb vede in infrared si f putin din spectrul vizibil. Asta pentru ca radiatiile ajunse pe pământ sunt Doppler shifted (nu știu cum se spune in română). O să vadă diverse entitati care emit spectre diferite, dar in funcție de viteza relativa fata de telescop vor apare in observații.

     (Citează)

  • @mihnea, pe langa ce a spus Valentinul, mai sunt diferente si intre distantele de la care capteaza imagini, cele de la telescopul Weber fiind uneori de la distante dincolo de raza de actiune a telescopului Hubble.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus