un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la Burger Fest 2022 și cine a câștigat (plus topul meu personal de burgeri mâncați)

28 May 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Cum să fie? A fost bine.

Au fost vreo 15-20 de pregătitori de burger. Pajiștea de la Verde Stop a fost mai mult decât suficientă pentru participanți, nu a fost nici un moment aglomerat, n-au fost cozi mari, ba chiar am avut parte de surprize plăcute.

Una a fost, de exemplu, că prețurile erau mai mici decât la Bucharest Street Food Festival-ul de pe Kiseleff. Aceeași bere Birra Moretti costa 10 lei aici, nu 12 lei. Burgerii costau începând cu 28 de lei și până la 37 lei pentru unele rețete mai complexe sau dacă includeau cartofi. Erau vreo două localuri care făceau cartofi prăjiți proaspeți, nu congelați, cu 12 lei o porție bună.

O altă surpriză plăcută a fost că apa era la liber. Era un punct de unde puteai să-ți iei o sticlă de apă pe care o reupleai de câte ori voiai. Lidl avea un punct de limonade și smoothies, vindeau limonada cu 8 lei. Per total prețuri mai bune sau similare cu ce găsești în restaurante.

Au fost și deserturi bune, erau acolo Zobuian și Butoiul cu înghețată și Bubble Waffle.

Toaletele erau multe. În interiorul festivalului era și un punct cu apă de spălat pe mâini. La fiecare masă erau sticle noi de sosuri Heinz, vreo patru tipuri. Locuri au fost suficiente. Noi am fost sâmbătă pe la ora 15 și am stat la o masă mare, la umbră, dar erau multe alte locuri pe pufuri pe iarbă și spațiu destul să-ți aduci propria pătură. Am fost și duminică pe la 12, dar am stat în zona de copii cu Alice, care a dormit ca o campioană în timpul concertului.

Per total, a fost plăcut. Sigur, noi am făcut parte din burghezii care și-au permis bilet la așa ceva, nu ca pe Kiseleff. 25 de lei costa biletul, dar era redus la 20 de lei pentru grupuri de 3 persoane. Nici nu trebuia să veniți în trei, era suficient să strigați acolo la intrare “băi, ne aliem la cartela Kamarad?” și se formau rapid grupurile. Dacă beai vreo 3 beri și mâncai 2 burgeri, deja recuperai prețul biletului față de ce-a fost pe Kiseleff și o făceai în condiții mai bune.

N-a fost muzică. Acesta ar fi minusul ediției. Adică a fost, tot felul de DJ, dar nu observa nimeni asta. Și au și cântat pe scenă câteva formații, dar doar ROA aș putea spune că atrăgea lume acolo. Se putea mult mai bine!

Am mâncat trei burgeri. Am luat de la restaurante pe care nu le găsesc oricând în oraș: Burger House din Cluj-Napoca, Burgerati și Burgers by Paul Vrabie, care avea niște diplome de câștigător în anii anteriori pe la concursul Burger Fest de amator. Pot spune că burgerul de la Paul Vrabie a fost cel mai gustos, l-am mai mânca oricând cu plăcere. M-a convins să iau acolo faptul că l-am văzut pe omul de la grătar cum crestează ușor, tacticos, carnea pusă la copt, poate pentru a intra mai bine condimentele în ea. Mi-a plăcut atenția asta la detalii.

A fost bun și un Crunchy Ranch de la Burgerati. Cred că sunt pe livrări, aș mai lua. Și de la Burger House a fost bun, dar pe locul trei pentru mine. Matilda și restul de la masă (ne-am găsit mulți pe acolo și salut cu această ocazie pe Anda și Alex!) au mâncat de la Casa Angus, care părea bun, de la Circus și Arrosticini și alții.

Mi-a plăcut și că mulți au venit cu rețete speciale. Circus a avut un burger cu kofte, o carne turcească de vită (sau vită+miel) cu care a și câștigat locul 2 în concurs. Arrosticini nu făceau clasicele lor frigărui de berbecuț, ci aveau burgeri din carne de berbecuț. Alții numiți Gran Pan d’Or aveau burgeri peste care puneau brânză raclette topită. Mai erau unii din Mărginimea Sibiului cu rețete atrăgătoare, poate data viitoare de acolo mănânc. Nimeni cu smashburgers, deși sunt gustoși. Probabil clienții vor să vadă o chiftea groasă.

Ah, încă o chestie mișto. Tot ce-am mâncat a fost gătit mediu fără să cer asta. A fost o surpriză plăcută.

Juriul a ales următorii câștigători:

  1. Burger Van – un burger numit Jim Kon, care va fi disponibil prin Tazz în perioada 26-29 mai. Are carnea amestecată și cu măduvioară, are kimchi și piept de porc gratinat, plus alte ingrediente. L-am comandat ieri, dar nu m-a impresionat, îi lipsește ceva crunchy în interior, dar nu-i nici rău.
  2. Circus Pub, pentru burgerul cu kofte despre care vă spuneam.
  3. Furgoneta Street Chefs, care pare să fi luat premiul pentru un burger numit “Ăla de concurs”, care are și creveți
  4. Meat 2 Eat
  5. Smokin’ Pig

Mă bucur să văd că Burger Van au câștigat. Nu mai țin minte dacă este primul lor premiu, dar merită recunoaștere pentru activitatea lor. Cred că au fost printre primele food trucks din București, acum foarte mulți ani. N-am fost foarte încântat atunci când am comandat prima oară de la ei, dar ulterior și-au tot îmbunătățit gătitul și am mâncat cu plăcere pe la diverse festivaluri.

Ceilalți de pe podium sunt clasici. La Circus Pub am fost de câteva ori la restaurant, pe Lacul Tei, și tot de câteva ori și la Circus Doner; mereu bun. Furgoneta este un alt food truck cu vechime, este mai mereu în zona Piața Victoriei pe Buzești, dacă nu mă înșel.

 

    20 comentarii

  1. Daca a fost cu bilet de intrare, automat este jeg si nesimțire din partea organizatorului.

    Cum s-a platit la comercianți, direct cu cardul sau ca la alte editii cu pătratele jetoane?

      (Citează)

  2. Gaelex:
    Daca a fost cu bilet de intrare, automat este jeg si nesimțire din partea organizatorului.

    Cum s-a platit la comercianți, direct cu cardul sau ca la alte editii cu pătratele jetoane?

    Încărcai un card cu bani.

      (Citează)

    • Deci jegosism nivel 2, in era NFC, plati contactless, plati cu telefonul, POS mobil de la ING inca se mai practica acest gunoi de plata cu ceva tert.

        (Citează)

  3. Preturi oarecum decente (ma mir) – si mai era si apa la liber.

    Mi-am cumparat azi kebab de pui si lipie din Lidl, imi fac eu acasa ceva mai bun decat burgerii lor dubiosi si subdimensionati.

      (Citează)

    • Am vorbit de rau de burger fest-uri, dar acum am Sibiutiful (unde nu sunt numai burghiri, vorba lui Abdu Roziq) si e foarte fain. E si cu muzica. Ajuta si ca e in Piata Mare, proiectata de sasi fix pentru targuri.

        (Citează)

    • mihnea:
      La cum v a luat pe toți cu cartofii congelate, dar carnea de burger. Congelată pt care dați 70 lei nu va deranjează??
      Sincer a fost bine in pandemie Fără prostelile astea de “prostit fraieri festival”

      Ești semianalfabet. Repeta undeva clasele primare înainte să mai scrii ceva.

        (Citează)

  4. Stai ca apar acum disperatii care tipau a discriminare.
    Ca acum daca zici ca preferi sa fie mai scump dar mai liber si mai bine organizat e discriminare.

      (Citează)

  5. La cum v a luat pe toți cu cartofii congelate, dar carnea de burger. Congelată pt care dați 70 lei nu va deranjează??
    Sincer a fost bine in pandemie Fără prostelile astea de “prostit fraieri festival”

      (Citează)

  6. Ceva de vis. Produse premium (proaspete si eco) la preturi modice. Felicitari si clientilor. Fara voi viata e pustiu.

      (Citează)

  7. Comment 2 după ce am și citit articolul
    Boss, burger cu credeți și tot felul de abominație??!!!
    De ce trebuie sa Strici totul ???
    Burgerul înseamnă o bucata de carne aruncată pr grătar sa fie smokie, încă 3 ingrediente pe lângă o felie de cedar si gata
    ATÂT

    DE CE TREBUIE SA F@TEM niște Rețete

      (Citează)

  8. boglous:
    Stai linistit. Arunca tu literele acolo, ca le aranjam noi.

    :))))))))))))))))))))))))

      (Citează)

  9. Mircea cel vechi

    29/05/2022 la 4:35 PM

    Salut și mulțumim pentru poză! Ne vedem și la edițiile următoare :).

      (Citează)

  10. @Radu, nu inteleg de ce te plangi ca exista si festivaluri de burgeri cu intrarea gratuita? Adica nu este obligatoriu sa te prezinti personal la toate, poti foarte bine sa te duci doar la cele cu bilet la intrare.

    Este ca si cum ai spune ca trebuie sa dispara localurile de tip “impinge tava” pentru ca este mult mai elegant sa mananci la un restaurant cu servire la masa.

      (Citează)

    • Se numeste exprimarea parerii, am uitat ca in decada asta trebuie cenzurat orice e neconform, my bad.

        (Citează)

    • In general iti place sa vorbesti prostii?
      In primul rand nu cred ca a existat o perioada in istoria umanitatii in care sa fie permisa mai multa libertate de exprimare ca in vremurile in care traim. Apoi, mergand pe logica ta, simplul fapt ca nu esti de acord cu mine inseamna ca vrei sa ma cenzurezi?

        (Citează)

  11. boglous:
    Stai linistit. Arunca tu literele acolo, ca le aranjam noi.

    :))))))

      (Citează)

  12. “M-a convins să iau acolo faptul că l-am văzut pe omul de la grătar cum crestează ușor, tacticos, carnea pusă la copt, poate pentru a intra mai bine condimentele în ea.”

    Ce cresta mai exact? Burger-ul in timp ce se gatea, ca sa iasa toata zeama din el si sa fie uscat?

      (Citează)

  13. boglous:
    Stai linistit. Arunca tu literele acolo, ca le aranjam noi.

    😂😂😂

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus