un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde găsiți cozonac bun: la Freshful, făcut chiar de ei

19 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Am luat un cozonac cu nuci și ciocolată belgiană de la Freshful, din “colecția” de Paști. Cred că-i făcut chiar de ei. M-a atras ideea că este cu ciocolată belgiană și promisiunea de la conferința de presă că “este foarte bun”.

Și este foarte bun. Pufos, gustos, bogat în nucă și ciocolată și cu proporția potrivită între cele două. Când prinzi o bucată cu ciocolată mai multă îți dai seama ușor că-i foarte gustoasă.

Mi-ar plăcea să-l țină permanent în ofertă, nu doar de Paști. Merge bine la cafea. De obicei luăm mini-cozonac însiropat, care-i produs de altcineva, dar bun și el. Ce vreau să zic este că ar putea exista o piață de cozonaci pe întreg anul.

    24 comentarii

  1. 100 lei cozonacul? Wow unde duce lenea gospodinelor si gospodarilor moderni.
    Prefer sa coc 4 de banii astia, iar parfumul din casa nu se compara.
    Spor la gatit!

      (Citează)

  2. In bucatarie la mama e cel mai bun cozonac… daca renunta la atrocitatea aceea de reteta cu stafide in mac.

      (Citează)

  3. La descriere scrie: “Cozonac tradițional de casă după rețetă bunicii, fără adaosuri de coloranți artificiali sau conservanți. Sigur vă va aduce aminte de gustul copilăriei.”

    La ingrediente avem: făină de grâu tip 550 (Franța), lapte, zahăr, ouă, nuci 8%, ulei floarea soarelui, ciocolată (Belgia) 4%: (masă cacao, pastă cacao, unt cacao, zahăr, emulsifiant, lecitină, vanilie), biscuiți cu stafide: (făină de grâu,zahăr pudră, margarină vegetală, sirop zahăr, stafide 3.3%) cacao, drojdie, sare, esență rom, esență vanilie

    Fix dupa reteta bunicii….

      (Citează)

  4. Am o reteta de la bunica sotiei, din Moldova. Bate orice cozonac produs en gross si am testat o gama variata, si ieftini si scumpi. Simplul fapt ca sunt framantati manual si “izbiti” ca sa se “incalzeasca” si pentru a intra aerul si aromele in ei, plus faptul ca folosesc unt si ulei (fara margarina) si arome naturale(rad coaja de portocala, coaja de lamaie, ambele netratate si bio) ii fac cei mai buni. Strabunicul meu (tot din Moldova) avea o reteta in care punea si smantana(nu am testat-o niciodata).
    Mirosul acela din bucatarie (cum zicea cineva mai sus) este de neegalat iar ca timp, in jumatate de zi sunt gata.

      (Citează)

  5. ce farfurii psihedelice ai

      (Citează)

  6. 100lei pt un gram de umplutura. Nice. Imi aduce aminte de eterna competitie de care face cozonacul mai frumos la aspect si mai pufos, cum faceau gospodinele pe vremea raposatului, cand nu erau materiale. Cat mai umflat, ca sa para bogat, dar gol inauntru. Ai mamei nu ies atat de aratosi, recunosc, dar sunt plini de umplutura, nu doar aluat.

      (Citează)

  7. Nu ma prind daca e snobism sau nu, dar 100 lei pe cozonacul ala, care n-arată extraordinar deloc, e enorm. Aveau la Bacania Veche cozonac San Delicio, fara niciun fel de aditivi, costa 60lei si arata mult mai bine.
    Cred daca il iei de la Prajiturese (care au niste preturi foarte mari, dar produsele sunt bestiale), tot il scoti mai ieftin.

      (Citează)

  8. La român sa ii dai mâncare multă și degeaba, sa aibă matzu plin.
    Ca vine criza și te costa dublu masa de paste nu mai contează.
    Și BTW care e spirla cu nebunia cu masa de paste când romanul oricum își cumpără acum orice vrea?

      (Citează)

  9. Așa sunt scrise advertorialele astea despre Freshful de parcă ar fi o băcănie din asta de cartier unde mama cu copiii frământă cozonacii iar tatăl stă la tejghea și vinde produsele.

      (Citează)

  10. e chiar convenabil. bine, eu nu mai mananc de cativa ani decat facuti de chefi renumiti, altfel imi apar iritatii.

      (Citează)

  11. Thanks but no thanks!

      (Citează)

  12. Not falling for it. Mereu când auzeam că nu știu ce cozonac e cel mai bun, experiența era decepționantă. Concluzia mea personală este că de fapt cozonacul este nasol, așa, in general. Nici dracu nu ar cumpăra cozonac tot anul. Nu am auzit niciodată pe nimeni zicând “bah ce pofta de cozonac am”.
    Cozonacul e ca micii: poa sa fie făcut la bucătar cu stele Michelin, sunt totuși doar mici.

      (Citează)

    • Sunt convins ca daca si-ar baga nasul un bucatar cu stele Michelin, ar iesi unii dintre cei mai prosti mici. Iar cozonacul, mancat ca desert, este acceptabil doar daca are foarte multa umplutura. Cel din articol este cam paine goala, chiar daca are si 50 de grame de ciocolata belgiana.

        (Citează)

  13. Eu as manca cozonaci tot timpul anului. Pana acum, in afara de cei facuti de mama, cumparam de la ‘”o doamna” care ii facea buni-buni. Dar de la 50 lei acum cativa ani, au ajuns sa coste acum tot 100 lei (tot 1,2 kg). Si am spus stop. Cu 30 lei pe ingrediente, am facut un monstru de 2kg plin cu nuci, stafide, cacao, fructe confiate. Atata doar ca dureaza 2 zile prepararea ca tb sa stea la frigider minim 12 ore.

      (Citează)

  14. Cum sa dai 100 ron pe un cozonac care nu e de casa ,adica bun, fara alte prostii in el.
    Asta da aroganta!

      (Citează)

  15. Nu te obligă nimeni…
    “De casă” ar trebui sa fie marca înregistrată românească/denumire de origine controlata in EU, ținând cont ce proprietăți mirifice i se atribuie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus