un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dacă vreți să săriți coada de la Popeyes, puteți comanda online cu ridicare directă la ora aleasă de voi

12 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Înțeleg că la Popeyes sunt în continuare cozi kilometrice în Băneasa Mall. Foarte bine, mă așteptam de altfel, că așa a fost la orice lansare de amploare în ultimii ani.

Dar vedeți că este o șmecherie pentru a sări pentru întreaga coadă. Dacă vă uitați pe site-ul popeyesromania.ro, o să vedeți linkuri către aplicații oficiale de mobil de Android și iOS. În aplicație există posibilitatea de a comanda mâncare. Nu fac livrări din aplicația lor, dar puteți alege să mâncați în mall sau la pachet, precum și ora la care ajungeți acolo. Faceți comanda (ocazie cu care am văzut că au și versiuni picante de aproape orice preparat non-picant din meniu), o plătiți din aplicație cu cardul bancar și asta este tot.

La ora respectivă vă duceți la Popeyes, salutați din ochi pe toți cei ce stau la coadă, vă duceți direct în față la case, ziceți numărul comenzii și plecați direct cu ea.

Posibil ca totul să funcționeze și direct din site, secțiunea Comandă, fără să fie nevoie să instalați aplicația. Aplicația este utilă pentru că puteți comanda din mers, cu vreo 30 de minute înainte să ajungeți acolo.

Aș vrea o astfel de funcție pe site-ul tuturor restaurantelor. Am auzit prima oară de ea la americani, unde Starbucks a făcut mare tam-tam pe la lansările iPhone cu posibilitatea de a comanda cafea din telefon și, la ora aleasă de tine, doar intri și o ridici de la ghișeu.

Teoretic Bolt Food, Glovo, Tazz și alții îți oferă și posibilitatea de a ridica tu comanda. Practic nu prea îți convine să faci asta pentru că oricum plătești prețurile mai mari din astfel de aplicații deși te duci tu acolo după pachet. Poate fi însă o soluție pentru a sări peste coadă. Parcă v-am spus că într-o zi am stat 20 de minute la o coadă la KFC în Sun Plaza, în timp ce curierii Glovo aveau prioritate și ridicau mai rapid de la casele lor speciale. Mai sunt și alte situații când e aglomerație mare (de ex vreun McDrive când toată lumea pleacă la munte/mare) și opțiunea de a sări peste coadă cu comandă prealabilă poate fi bună.

    8 comentarii

  1. Initial am citit “sariti coarda”, am crezit ca e ceva in genul automatelor unde faci genoflexiuni si iti da o cola gratis.

      (Citează)

  2. Pentru o lansare in Romania, ar fi fost normal ca atunci cand comanzi sa ai si interfata in romana… Si-ar fi permis acest lucru in Germania de exemplu?

      (Citează)

  3. romanul si statul la coada, sport national.
    asta cu saritul cozii e ca la matrix, un glitch in matrix, nu poti face asa ceva

    au revenit la putere gurmanzii. “ce iti place sa mananci? pai kfc, popei, mcdonalds, de astea, de sezon”

      (Citează)

  4. Eu nu m-as baza pe asta. Cu siguranta nu exista o casa speciala pentru comenzile cu ridicare, iar de obicei coada se face la ridicare, nu la comanda propriu-zisa.

      (Citează)

  5. Exista si la McDonalds si la Taco Bell (cel putin).
    La McDonalds am o poveste interesanta. Mie-mi place micul dejun de la ei si eram in apropiere de Focsani iar Waze imi zicea ca ajung pe la 10:10 la Mc asa ca n-as mai fi prins. Asa ca la 9:59 am comandat produse de mic dejun in aplicatie, au fost gata pe la si 7 si le-am ridicat cand am ajuns.

      (Citează)

  6. Si KFC are deja implementata aceasta optiune in aplicatia lor.

      (Citează)

    • Am comandat si eu de la KFC prin aplicatie si cand am ajuns sa ridic comanda am aflat ca trebuie neaparat sa intru in restaurant. Comenzile din aplicatie nu se pot ridica de la drive-through.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus