un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat pui de la Popeyes

8 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Popeyes se lansează oficial mâine în România, dar zilele acestea au mai vândut în stil soft launch prin Tazz, pentru cine a prins, și mi-au trimis și mie un pachet. Este ceea ce trebuie. În sfârșit, KFC are concurență serioasă în România.

Am mâncat un sandviș Classic, care este făcut pe rețeta foarte populară în SUA. O bucată grosuță de pui, sos de maioneză, castraveciori murați. Puiul a fost suculent, chifla foarte gustoasă. Probabil că pe sandvișuri cu pui vor fi peste orice altceva din România, că acestea sunt punctul lor forte. Mi-ar fi plăcut mai mulți castraveciori, dar merge.

Am gustat un tender, ceea ce românii numesc crispy strips, și o bucată de piept de pui. Au fost suculente și gustoase.

Cartofii au fost buni. Au și ei niște condimente pe deasupra, dar tot așa, cât să fie un pic de aromă în plus, nu să-i schimbe în altceva. Au biscuiți! Sau nu știu cum s-o traduce în română, dar sudul americii le spune biscuits și sunt niște mini chifle crocante ușor crocante pe afară și pufoase în interior care merg foarte bine cu unt. Nu cred că am mai mâncat până acum în România.

Salata coleslaw are prea mult sos și nu-i suficient de acrișoară. În general mi-ar fi plăcut ca sosul să fie ușor mai acrișor pentru a echilibra puiul.

Per total, însă, este un început foarte promițător. Culmea este că în România există foarte puțin pui prăjit (doar KFC, practic), deși în restul lumii este un preparat foarte popular și, mai mult, toate lanțurile de fast-food mari au investit în ultimii ani în preparate cu pui deoarece este tot mai popular (uitați aici un articol despre chicken sandwich wars). La noi a fost cândva Wienerwald, care făcea puiul în cuptor, dar n-a rezistat mult. Anika Chicken, dacă o mai fi, are prețuri mari. Prin malluri sunt câteva alternative românești, dar timide.

Așa că Popeyes intră pe o piață propice.  Sigur că nu-i ușor de concurat cu KFC, care are prezență națională și delivery bine pus la punct, dar Popeyes este cel mai promițător concurent de până acum. Este suficient de diferit de KFC pentru a nu putea atrage toți fanii #demici, dar are ce oferi altora. N-au aripioare în meniu și sunt curios cum va pica asta fanilor puiului (update: au aripioare!), dar au sandvișuri mai bune. Au bucăți de pui de mai multe feluri, în timp ce KFC aduce doar copănele de la o vreme. De remarcat și că nimic din ce-am mâncat eu nu a fost picant (deși au un sandviș picant în meniu, pentru cei care vor asta). Mai așteptăm până apare vreun Nashville fried chicken în România.

O să mănânc cu siguranță din nou de la Popeyes, sandvișul mi-a plăcut mult. Deschiderea este mâine în mallul din Băneasa, probabil va fi omor, că au avut campanie pe la Selly și alții. Nu pot decât să sper că Tazz va livra și în zona mea după aceea.

    22 comentarii

  1. Pieptul e cea mai fada parte dintr-un pui. Strips-urile alea de la KFC parca-s carton. Pulpe, aripioare sau GTFO.

      (Citează)

    • Same. M-am mirat când am citit că sunt “suculente”.
      Oricum n-am mai mâncat ceva prăjit de luni de zile, deci o sa zic pas și eu.

        (Citează)

  2. Mai e ai Chicken Staff, vis a vis de Marriott și în centru vechi, rupe pe vânzări, e f bun.

      (Citează)

    • Da, mai luam și de acolo într-o vreme. Au și comanda? E cam peste mana de ajuns în zona.

        (Citează)

    • Ar fi fost mai ușor de ajuns dacă ai fi avut permis.

        (Citează)

    • eu as evita în locul vostru; în primul rând m-am trezit intr-o zi cu melci în salata de varza, și ne-au dat banii înapoi tuturor de pe terasa. în al 2-lea rând, patronul este un mega șmecher care face o grămadă de ilegalitați și mizerii cu locuitorii din blocurile din jur; el de altfel are toate spațiile închiriate din jur, și se lauda cu șpăgile pe care le da la primărie și la poliție, astfel afla de reclamații înainte ca poliția sa ajungă la locație.

      Matilda:
      Da, mai luam și de acolo într-o vreme. Au și comanda? E cam peste mana de ajuns în zona.

        (Citează)

  3. Da, prajeala cu pâine si cartofi. Pas😁

      (Citează)

  4. Pui prajit, ceva mai putin sanatos decat cel la cuptor.
    Gust contra educație nutritionala.

    Ocazional ar merge, dar nu as alerga la ei

      (Citează)

    • Culmea este că în România există foarte puțin pui prăjit (doar KFC, practic), deși în restul lumii este un preparat foarte popular și, mai mult,

      Asta vine mișto după articolul ăla cu ( reproduc aproximativ) “ce face lumea cu atât ulei, mănâncă numai prăjeli? ”
      Dar oricum, răspunsul aici e și cred că e foarte bine. Puiul prăjit aka fast food prinde în locurile unde lumea nu gătește , că nu poți să zici că e “fine dining”.

        (Citează)

  5. Mi se pare mie, sau puiul ala din sendvis e cam nefacut?
    “Biscuitele” pare un fel de briosa, sau ceva pe acolo.

      (Citează)

  6. Așa am zis și eu, că abia aștept să intre pe Tazz să-i testez.
    Apoi m-am gândit în cât timp ajunge tazzul din Băneasa până pe Giurgiului și m-am liniștit.

      (Citează)

  7. Tano:
    Same. M-am mirat când am citit că sunt “suculente”.
    Oricum n-am mai mâncat ceva prăjit de luni de zile, deci o sa zic pas și eu.

    Inseamna ca nu ai gatit niciodata un piept de pui prajit cum trebuie. Daca stii sa il gatesti la temperatura potrivita poate si din piept de pui sa iasa ceva foarte suculent.
    Un pui bine facut trebuie sa aiba temperatura din interior 74 de grade C. La temperatura aia dar chiar si cu vreo 4-5 in plus este facut bine si suculent.

      (Citează)

    • Ai dreptate aici, nu cred ca am gătit ceva prajit (exceptand omleta fara ulei) de vreo 5 ani, imi ajunge un an o sticlă de ulei. Dacă imi recomanzi si cum il fac suculent prin alte metode decât prăjire, ar fi super, că imi mese mereu cam uscat.

        (Citează)

  8. Matilda:
    Da, mai luam și de acolo într-o vreme. Au și comanda? E cam peste mana de ajuns în zona.

    Au, tot pe tazz, de curand i’am vazut si eu

      (Citează)

  9. Tano:
    Ai dreptate aici, nu cred ca am gătit ceva prajit (exceptand omleta fara ulei) de vreo 5 ani, imi ajunge un an o sticlă de ulei. Dacă imi recomanzi si cum il fac suculent prin alte metode decât prăjire, ar fi super, că imi mese mereu cam uscat.

    No chiar asta inca nu am reusit complet. Imi iasa destul de suculent si la cuptor, dar invelisul exterior nu mai are consistenta tare si crocanta ca si prajit in ulei. Ce poti incerca este sa faci un invelis(batter) mai gros sau sa il dai de doua ori prin ou faina ou faina. Si este de mare ajutor un termometru pentru carne. De aproximativ trei ani de cand am cuptorul electric si folosesc tot de atunci si un termometru pentru carne/ulei etc iasa mult mai bine mancarea, in special in cuptor. Iti iasa mult mai bine pentru ca nu se supra-gateste carnea. Carnea ajunge la temperatura potrivita mult mai repede dacat ai crede.

      (Citează)

  10. Cati nutritionisti pe aici.

      (Citează)

    • Fix asta vroiam și eu sa zic…numai bucătari și nutriționiști…e mult mai important sa fiți activi și sa faceti miscare(schi, bicicleta, înot, tenis, fotbal, volei etc)…daca faceti miscare nu e așa grav sa bagi un KFC odată la 1-2sapt….

        (Citează)

  11. Din partea mea pot sa nici sa nu existe sau sa fi dat faliment deja.

    Am fost in Mall Baneasa, cand am vazut ce coada e pana la usile rotative am facut stanga-mprejur si-am plecat la IKEA.

    Sunt curios, dar nu atat de curios incat sa pierd 2~3 ore din viata la o coada pentru un sanwich cu pui prajit.

    Pe mine nu ma mai intereseaza sa dau pe acolo, au destui clienti, nu le trebuie si banii mei.

      (Citează)

    • Un fel de vulpea care nu ajunge la struguri si spune ca sunt acri.

        (Citează)

    • Poate au gust foarte bun sandwich-urile lor, dar mă pot lipsi de ele. Nu merită drumul de vreo oră și încă 2~3 ore de stat în picioare la coadă.

      In comunism nu aveam de ales, trebuia stat la coadă pentru ulei, lapte, cartofi… Dar acum există opțiuni, activități mai utile cu timpul meu.

        (Citează)

  12. Le Bab Fried Chicken Amzei FTW! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus