un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Popeyes Louisiana Chicken se va deschide pe 9 aprilie în mall Băneasa

23 Mar 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Bannerul este pus acolo. Popeyes ia locul Taksim, care era tot un brand al celor care aduc și această franciză în România. Restaurantul se deschide pe 9 aprilie.

Acum partea amuzantă: bannerul este acolo de două săptămâni, eu am făcut fotografia aceasta pe 11 martie si tot de atunci am scris și articolul în drafts. Profit.ro scrie însă astăzi “CONFIRMARE – Popeyes vine în România”. Că azi s-a dat comunicatul.

Popeyes este un lanț mare de fast-food, au mii de restaurante în lume și acum intră și aici prin franciză. A fost fondat în 1972 în New Orleans, Louisiana, și servește în principal preparate din pui, mai exact “Mouth-watering crunch and juicy fried chicken bursting with Louisiana flavor”, fiind deci un concurent pentru KFC. Foarte bine, piața este mare, iar concurența benefică.

Popeyes este deținut de Restaurant Brands International, cei care dețin și Burger King. În România, Burger King este adus ca franciză de Amrest. Popeyes, însă, va fi adus ca franciză de către Sterling Cruise, care mai operează aici și Salad Box, Pep & Pepper, Resto Aperto, Taksim, Boss Mini Burgers și Ai Sushi Bar. Practic, vreo trei companii dețin 80% din fast-food-urile din mallurile românești.

Meniul Popeyes este de fapt chiar asemănător cu cel KFC și include sandvișuri cu pui, bucăți de pui, tenders în loc de crispy. În meniul din SUA n-au aripioare. Să vedem cum va funcționa asta în România. Personal am speranțe de la sandvișurile lor, în România lipsește totuși unul ca la carte, cu o bucată groasă de pui, sos de maioneză, castraveți murați și salată verde sau ‘slaw.

Se deschide pe 9 aprilie. Interesant că au renunțat la apostroful limbii engleze și se numesc oficial Popeyes, nu Popeye’s.

    12 comentarii

  1. “Foarte bine, piața este mare, iar concurența benefică.”
    “Practic, vreo trei companii dețin 80% din fast-food-urile din mallurile românești.”
    Trista treaba cu concurenta.

    Am auzit din cultura USA, oare or avea ceva in comun cu cele de la americani?

      (Citează)

    • Radu cu titlu mare: „Popeyes Louisiana Chicken se va deschide pe 9 aprilie în mall Băneasa”

      Tot Radu: „Nu știu când se va deschide. Probabil nu mai este mult.”

      După articolul „De ce nu cred că Rusia va ataca România în curând” nu credeam că se poate mai jos, dar uite că se poate.

        (Citează)

    • @Cristi: +că pe afiș scrie mare „Popeyes Louisiana Kitchen”… credeam că doar eu fac dad-joke în casă kitchen=chicken.

        (Citează)

  2. Chiar ma miram de ce nu mai e Taksim acolo, desi si ei au cam stricat-o in ultimul timp.
    Cel mai bun fel de la ei, Iskender, l-au scos din meniu de ceva vreme.

      (Citează)

  3. Interesant că au renunțat la apostroful limbii engleze și se numesc oficial Popeyes, nu Popeye’s.

    Deci de la a lu’ popeye la pocnit ochiul :-D

      (Citează)

  4. Incepi articolul cu “se va deschide pe 9 aprilie” si inchei cu “nu stiu cand se va deschide” ?? 🤣🤣

    Kfc a dat-o de de gard rau de tot cand au decis sa scoata bucatile de pui din meniu si au lasat cea mai proasta bucata dpmdvd, ciocanelul. Vad ca tot incearca sa vina cu substituti la sosul Glenn, probabil se pregatesc cu ceva si pt asta. Sper sa gasesc un pui bun la popeyes, macar mai ok decat amestecul de vegeta care a devenit kfc ul.

    Ps: cel mai bun chicken burger l-am mancat la vivo, sos alioli, nu dai gres.

      (Citează)

  5. Taksim se retrage de tot? si in Centrul Comercial Auchan Titan au disparut, le ia locul Spartan

      (Citează)

  6. Bogdan.m:
    Incepi articolul cu “se va deschide pe 9 aprilie” si inchei cu “nu stiu cand se va deschide” ?? 🤣🤣

    Kfc a dat-o de de gard rau de tot cand au decis sa scoata bucatile de pui din meniu si au lasat cea mai proasta bucata dpmdvd, ciocanelul. Vad ca tot incearca sa vina cu substituti la sosul Glenn, probabil se pregatesc cu ceva si pt asta. Sper sa gasesc un pui bun la popeyes, macar mai ok decat amestecul de vegeta care a devenit kfc ul.

    Ps: cel mai bun chicken burger l-am mancat la vivo, sos alioli, nu dai gres.

    Au revenit, acum sunt si celelalte bucati de pui disponibile, aviz amatorilor :))

      (Citează)

  7. Credeam ca Salad Box e creatia unora din Cluj, asa scrie si pe site.

      (Citează)

  8. E genial ca nu a corectat numele nici dupa doua luni…practic asa o sa le ramana numele astora, cand ii cauti pe Goagal…dai de Chicken;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus