un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Astăzi este o zi bună pentru dus donații la punctele de colectare

5 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Ieri după-amiază am fost la Asociația Caradja Cantacuzino, în Voluntari, să duc 30 de baterii externe Samsung. Nu mai auzisem niciodată de ei până acum. Prima oară am auzit acum câteva zile de la Marius de la Revoblog, care a dus acolo diverse donații.

Am găsit acolo o operațiune eficientă, vreo 8 voluntari care ambalau în cutii sau saci de rafie ceea ce primiseră ca donație, le etichetau și le pregăteau de un transport. S-a strâns acolo o diversitate mare de lucruri, am fotografiat câteva cutii prin depozitul lor, inclusiv una numită Baby Foot și în care sper totuși că era baby food.

Ideea este următoarea: dacă vreți să donați ceva, acum în weekend este momentul bun. În timpul săptămânii, traficul până acolo a fost… dur, un drum de 40 de minute de la Piața Romană, încă atât până acolo. În weekend probabil că este de 15 minute.

Adresa este strada Cloșca 12, puneți asta în Waze și vă duce fix acolo. Sau folosiți reducerea Uber.

Am vorbit un pic cu o persoană din asociație și mi-a spus că bateriile sunt binevenite. Chiar și în taberele de refugiați e plin de prelungitoare trase în toate direcțiile și accesul la priză este mai greoi. Pentru cei care stau însă cu orele prin vamă și procesarea ulterioară (rudele mele au stat vreo 16 ore pentru că bebelușul de 2 luni nu avea pașaport), o baterie este și mai bună. Sau pentru cei care își continuă apoi drumul din România spre alte țări.

Mi-a spus că, în principiu, au nevoie de orice. De haine poate mai puțin, dar în rest orice este necesar, inclusiv scutece, în ciuda multelor donații făcute uneori chiar de importatori. Mi-au arătat și un teanc de mâncare de animale pe care urmau chiar să-l treacă granița la Isaccea, cu bacul, pentru a-l preda unor ucraineni care îngrijeau animale unde în zona aceea. Multe alte produse se îndreaptă spre taberele de refugiați de prin zona Bucureștiului, cum este cea de la Snagov, unde mulți ucraineni sunt în tranzit spre alte zone.

Uitați-vă deci prin casă, poate aveți o pătură care nu vă trebuie, prea multe perechi de mănuși sau căciuli, alimente neperisabile, saci de dormit, prea multe rucsacuri, termosuri și ce altceva considerați că ar putea fi util. Dacă nu le folosiți sau nu vă trebuie cu adevărat, acum puteți să le dați foarte ușor cuiva care are nevoie de ele. Puteți dona și bani, mi se par chiar mai util, noi am donat în total 1.000 de lei zilele trecute. Am detaliat aici diverse metode de a dona.

După baxul de telefoane mobile de acum câteva zile, cei de la Samsung m-au sunat ieri că au 30 de baterii externe. M-am dus la sediul lor, le-am ridicat, le-am dus aici. Bateriile sunt cu încărcare la 25W, au pad de încărcare wireless și capacitate 10.000 mAh. Sunt poate cele mai bune din piață acum. Eu am un astfel de model mai vechi și funcționează perfect și în prezent.

    12 comentarii

  1. In depozitul ala par a le arunca de-a valma. Vad si-un joc de minifotbal – cine doneaza asa ceva?

      (Citează)

    • Nu știu, dar na. Poate niște copii se vor juca cu el.

        (Citează)

    • Ai fi surprins cate gunoaie doneaza oamenii. Cateodata simt ca ne iau drept ghena si pe principiul “las ca vad ei ce e bun si ce nu”.

      Colectez de ceva vreme donatii, ca voluntar la banca de bine (gasiti pe fb si site, suntem prin zona foisor de foc), ma duc personal la oameni sa iau cand au mai multe, am carat cred sute de kg de deseuri. Bineinteles ca si mult mai multe altele utile. Ne-am asumat asta ca vrem in primu rand sa cultivam cultura donatului care e d-abia la inceput la noi si apoi sa si educam oamenii spre calitatea donatului.

      Anyway, in perioada asta da, parca oamenii au prins hypeu donatului. E bine. Speram sa tina si dupa varful acesta ca nevoie a fost si va fi si in viitor.

      Cred ca n-ar strica aci niste articole (chiar o serie) despre donatii, calitate, ce, cand, cum, colectare, drumul spre beneficiari, etc. Ma ofer cu inima deschisa sa contribui cu tot ce stiu.

        (Citează)

  2. Power bank-urile Samsung sunt OK, am unul primit cadou la o actiune de marketing. Se intelege bine cu S20-ul FE.

    Cred ca sunt unele power bank-uri Baseus mai bune, totusi.

      (Citează)

    • La auchan, in zona de intrare in magazin, au pus un cos mare metalic, in care puteti pune chestii ptr refugiati. Am decartat niste baxuri cu apa si haleala d-asta mai rezistenta in timp (conserve, batoane proteice etc).
      Vad pe unu din blogurile vecine o dileala maxima, extrem de obositoare, cu tot felu de filmulete, cu faptele de vitejie ale ucrainienilor, mistouri la adresa rusilor si alte stiri de genul. Nu stiu din ce surse sint, dar nu pare ca amaratii aia din ucraina o duc prea bine. Vai de viata lor, sa ajungi sa lasi totul in urma si sa fugi fara tinta de frica mortii, e nasol rau. Chiar daca razboiul asta se va opri, dpdv economic o sa fie nasol ptr toata lumea. Si in special ptr rusi si ucraineni.

        (Citează)

  3. Sunt diferite organizații care au puncte de vindecare plasate mai central. Există puncte în Afi, la Piața Amzei, la Primăria Sectorului 1, și astea sunt doar cele care le-am reținut pe dinafară.

      (Citează)

    • Multumesc mult de sugestie Radule! Pregatisem pachete inca de ieri dar nu alesesem unde sa le donez pt ca unele fundatii accepta/recomanda doar anumite tipuri de produse.

      Am fost dupa amiaza asta la ei cu haine si incaltaminte copii, mancare si wet wipes pt bebelusi, pulovere, tricouri groase si manusi de adulti, troler, rucsac, un prelungitor, asternuturi, prosoape si vreo j’de kile de diverse conserve.

      La plecare m-am intalnit pe A3 cu o coloana de 2 autobuze cu refugiati escortate de o masina a jandarmeriei. Am mers cateva secunde in paralel cu ei si am vazut pe geam familii cu copii mici, oameni in varsta cu o expresie de extenuare si deznadejde pe fata. M-a rupt pe dinauntru.
      Bietii oameni.

      Slava Ukraina!

        (Citează)

    • Mă bucur că a fost o recomandare bună.

        (Citează)

    • Or fi, am zis și eu de cele pe care le știu din experiență proprie.

        (Citează)

  4. Care e faza cu Samsung? De ce nu le-au dus ei in punctul de colectare? In cel mai “rău” caz puteau sa le trimita prin curier. Au donat ca să apară pe blog?

      (Citează)

    • Nu, eu i-am întrebat dacă au ceva de dat și m-am oferit să le iau, să le duc etc. Când a început discuția nu era foarte clar cum se pot face donațiile, că era prima zi cu refugiați. Bănuiesc că le-ar fi putut duce și ei, dacă ziceam eu că nu mai fac asta.

        (Citează)

  5. Eu am fost ieri la Autogara Filaret si am vorbit cu voluntari si cu persoane din Ucraina. In momentul de fata au nevoie de transport catre Vest, mancare de tip sendvisuri preambalate [acolo e zona de tranzit], manusi, medicamente de prima necesitate, unii insulina. Situatia parea calma, mai agitati erau voluntarii decat refugiatii, care, pesemne, se simteau ca au scapat de razboi. Putini vor sa ramana aici, cei mai multi pleaca spre vest sau spre Ungaria/Polonia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus