un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HBO Max este de acum disponibil în România (și cum l-am instalat și activat)

8 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

62 comentarii

Astăzi este ziua lansării HBO Max în România. Îl am deja pe ambele televizoare. Sunt două LG-uri de vreo 3 și 2 ani vechime, deci nu ceva extraordinar, așa că bănuiala mea este că majoritatea dintre voi veți găsi aplicația deja preinstalată (unul dintre televizoare așa o avea) sau în magazinul televizorului.

HBO Max arată bine. Interfața este asemănătoare cu Netflix sau Prime Video. Calitatea aplicației este mult peste cea a HBO Go, dar tot nu pare la fel de rapidă precum cea Netflix. Ai clasicele liste de recomandări, new entries, seriale șamd.

O zonă specială este cea numită Hubs, unde sunt grupate producții pe categorii. Momentan categoriile sunt HBO, Max Originals, DC, Warner și Cartoon Network. HBO Max s-a lansat cu Dune și Matrix Resurrections în platformă, așa că spor la vizionare. Am văzut pe acolo desigur și Last Week Tonight cu John Oliver, Ruxx, Euphoria și alte seriale HBO populare în acest moment. M-a surprins plăcut prezența Supernatural cu 15 sezoane – cred că pe ultimele nu le-am văzut și o voi face acum.

Am pornit un pic Dune. Este 4K, Dolby Vision și Dolby Atmos. Altfel pus, platforma poate face streaming de acest tip, rămâne de văzut câte filme și seriale sunt disponibile în astfel de formate. Sincer sa fiu, noua interfață îmi face poftă să văd sau să revăd niște seriale sau filme la care nu m-am uitat anterior pe HBO Go, precum sezonul e din True Detective, sezonul 2 din His Dark Materials, Rome, să termin Mare of Easttown, poate să revăd The Pacific sau să mă apuc de Succession, că am auzit numai de bine.

Probabil majoritatea se vor putea loga in Max cu userul și parola din HBO Go. La mine n-a fost chiar așa, televizorul îmi cerea să introduc un cod într-un site pentru logic. Soluția a fost să merg pe hbomax.com, am dat acolo login, am zis că sunt abonat prin Digi, iar de pe site-ul Digi din secțiunea Serviciile Mele > HBO GO (încă se numește așa) am luat un PIN și numărul unei facturi mai vechi. Cu acestea am putut să-mi fac cont pe HBO Max pe email și parolă.

Pe televizor m-am logat tot în browser, introduci un cod scris pe televizor și se activează. Există și aplicația de Android și iOS. Dacă nu sunteți abonați HBO printr-un operator de cablu, vă puteți abona direct la HBO Max și atât pe site-ul lor. Până la final de martie au o ofertă specială, serviciul costă 3,3 euro/lună în această perioadă și va rămâne așa pe toată perioada viitoare a abonamentului.

Update: uitați ce zice Vlad Zotta pe Facebook. Se pare că există diferențe de conținut cu alte țări, iar un VPN vă poate ajuta să vedeți alte filme. S-ar putea să fie însă disponibile în curând și în România.

As adauga si faptul ca daca va tenteaza sa vedeti continutul din SUA, atunci o puteti face chiar si cu contul vostru din Romania. Doar ca aveti nevoie de VPN sau smartdnsproxy. Pe SUA sunt disponibile filme in plus cum ar fi noul Kingsman, The French Dispatch sau Nightmare Alley al lui del Toro. Insa culmea, nu vezi avea Dune sau noul Matrix (deoarece ele au fost la lansare si s-au scos intre timp urmand sa fie adaugate din nou in curand). Eu am doua conexiuni de net si implicit 2 wifi-uri. Pe o conexiune am DNS-ul de SUA, pe cealalta nu si pot jongla intre ele schimband reteaua wifi pe device-ul cu care ma uit. Dar na, e mai dificil. Daca totusi vreti sa vedeti cum e, bagati un trial la smartdnsproxy.

    62 comentarii

  1. Am un OLED LG din 2017 si aplicația nu este suportata, WebOS prea vechi zic ei. Le urez mult succes, i’m out.

      (Citează)

    • Damn, televizor de 5 ani. Mai merge ok?

        (Citează)

    • TV-ul e vechi, poate merge făcut smart cu un Google Chromecast 4K. Ca și comparație, pe LG-ul meu din 2013 nu mai merge Youtube cum trebuie de când Google a trecut la 4K și HDR (și a schimbat modalitatea de streaming, folosing HTML5), dar asta e situația. Nu putem cere suport infinit pentru TV-uri vechi.

      Apropo, HBO Go încă funcționează, dar trebuie văzut pentru cât timp.

        (Citează)

    • Și la mine la fel, televizorul merge brici după 5 ani. Mi-am luat un mediabox de la Xiaomi, 270 lei, merge HBO de rupe.

        (Citează)

    • Am tot un LG OLED din 2017 (55C7V) și eu am disponibilă aplicația HBO Max în LG Content Store. Ai făcut update la ultima versiune de WebOS? Eu am 6.00.25.

        (Citează)

    • TV de 5 ani deja e considerat vechi? care-i asteptarea? Sa le schimbam si pe astea anual?

      Adi, esti sigur ca nu poti actualiza WebOS pe TV-ul tau?
      Eu am un LG CX, deja are 1 sau 2 ani, daca e asa, ma gandesc ca in curand n-o sa mai mearga aplicatiile pe el, iar eu fix pentru asta l-am luat.

        (Citează)

    • C: Eu am un LG CX, deja are 1 sau 2 ani, daca e asa, ma gandesc ca in curand n-o sa mai mearga aplicatiile pe el, iar eu fix pentru asta l-am luat.

      Nu cred că există acest risc. Televizoarele vechi aveau procesoare lente, dar în ultimii 2-3 ani situația este mult mai bună și probabil vor funcționa aplicațiile și în viitor.

        (Citează)

    • Salut Radu,

      Revin dupa o luna de abonament HBO Max, timp in care nu a functionat deloc pe TV-ul meu LG CX.

      Dupa cateva mailuri cu departamentul de suport tehnic unde mi-au trimis instructiuni pentru alta platforma (Android TV), le-am dat un reply si am primit asta:
      https://ibb.co/yp8fYm8
      (bounce, mailbox full)

      Cumva nu merge pe TV-ul meu. Am incercat reinstall app, logout login, hotspot de pe mobil, net prin cablu, nu vrea. Sper sa nu revina si sa spuna ca TV-ul e prea vechi ca atunci chiar ma supar

        (Citează)

  2. Salut, multumesc de info!

    Toate cele bune!

      (Citează)

  3. Eu foloseam HBO Go de mult și m-am putut loga cu același user și aceeași parolă pe HBO Max azi dimineață. HBO Max a fost disponibil pe Android imediat. Marea problemă este cu LG și al lor WebOS (împart contul cu tata care are un LG cu WebOS, cumpărat în 2019). HBO Max e disponibil doar pentru TV-urile LG cu WebOS 4.0 sau mai nou. Aparent TV-ul lui are WebOS 4.0, așa că ar trebui să fie bine și pentru el.

    Migrarea asta s-a făcut extrem de ușor, cel puțin pentru RDS. Am citit pe Softpedia că cei de la Vodafone au probleme. De Orange sau alți furnizori de cablu nu știu. A fost nevoie să confirm adresa de email cu HBO Max. Am testat redarea pe TV Sony cu Android aplicația. 4K HDR e real, rămâne de văzut și la ce bitrate sau la ce calitate propriu-zisă se face redarea. Pe Android HBO Max se mișcă mai bine și arată mai bine decât HBO Go. E păcat că le-a luat atât de mult să aducă HBO Max în restul lumii.

      (Citează)

  4. Samsung doar după 2016 va avea aplicația disponibilă din ce am citit. Al meu e 2015

      (Citează)

  5. La mine a fost diferit. Era deja activat, m-am logat direct cu user/pass de la HBO Go.
    La Gigi in cont scria doar email-ul.

      (Citează)

    • Cam asta ar fi procedura normală, da. La mine pe televizor zicea să merg să bag un cod în site când dădeam log in, așa că a trebuit să fac asta.

        (Citează)

  6. La mine a mers sa ma loghez direct cu emailul si parola din hbogo.

      (Citează)

  7. Pe Playstation 5 inca nu am gasit aplicatia pt instalare. Am un tv sony 4k fara aplicatie HBO

      (Citează)

  8. Imi place, in special sectiunea pentru copii care cuprinde multe desene din colectia Cartoon Network, gen Scooby-Doo si Looney Tunes. Sper sa bage si desene mai vechi, clasice. La capitolul filme, ma mir ca au bagat deja Dune si noul Matrix.

    Eu folosesc un Apple TV 4K, generatia 2021. Pentru cei cu televizoare mai vechi, puteti folosi un Chromecast.

      (Citează)

  9. Eu sunt un utilizator nou de HBO MAX asa ca mi-am facut cont la ei pe site de pe telefon.
    Am platit subscriptia cu revolut si am descrcat aplicatia pe un TV LG din 2020.
    M-a pus sa ma sincronizez cu contul creat anterior prin introducerea unui cod de validare la ei pe site. Totul a deccurs f usor, deja copilul se uita la desenele Looney Tunes :-)
    Diseara ma bag la Matrix, Dune l-am vazut la cinema.

      (Citează)

  10. Salut, sunt pe Serviciile Mele > HBO GO, dar nu vad partea de sus cu PIN-ul. Mai trebuia sa fac ceva inainte ? Merci

      (Citează)

    • La fel si la mine, apare cu “Adaugat” serviciul de internet si cel de hbo, dar niciun buton sau link catre hbomax. In acelasi timp contul de hbogo merge fara probleme, dar nu ma pot loga cu aceeasi parola si pe hbomax.

        (Citează)

    • Hai ca i-am dat de cap: 1.cerut resetare parola din contul de hbomax, intrat pe link, cerut cod de activare (?) – am inchis fereastra.
      2.cerut resetare parola din hbo go, resetat.
      3.logat in hbomax cu parola schimbata in hbogo.

        (Citează)

    • Asa am patit si eu … pana am incercat sa ma loghez direct in HboMax cu user-ul si parola pe care le aveam la HboGo. A mers…
      Facusem si o sesizare la RCS pe tema asta – pana m-au sunat ei sa-mi confirme ca ma pot loga direct – eram deja in aplicatie.

      PIN-ul apare doar daca nu ti-ai activat HboGo din contul DIGI. Daca aveai deja HBO Go activat – nu mai apare nici un pin.

        (Citează)

  11. Andrei:
    Salut, sunt pe Serviciile Mele > HBO GO, dar nu vad partea de sus cu PIN-ul. Mai trebuia sa fac ceva inainte ? Merci

    Nu exista la toata lumea acel PIN. Intreaba-i pe cei de la RDS ! Cel mai bine te loghezi direct cu contul de HBO GO in HBO MAX si gata, merge.

      (Citează)

  12. Deci, aprox 17 lei pe luna ca sa vezi filme si seriale vechi…

      (Citează)

    • Macar de ar avea un catalog extins de filme vechi dar bun. Imi aduc aminte de fime mai vechi și trebuie să le iau din alte părți, pentru HBO și Netflix nu se potrivesc cu preferintele mele.
      Pentru copiii as fi vrut ca HBO să aiba mai mult conținut de la Nickelodeon. Sunt aceleași serii de pe HBO GO. Măcar să roteasca seriile.

        (Citează)

    • Majoritatea au extraoptiunea HBO pe televizor si au acces gratuit si la HBO Max. Cred ca sunt putini cei care platesc separat pentru acest serviciu de streaming.

        (Citează)

    • valentinul, aceeasi problema si la mine cu Nickelodeon. Bine ca macar nu le-au scos si pe alea. E ciudat ca nu au extins catalogul, ca si ei tin tot de Warner.

        (Citează)

    • Nu-i obligatoriu să plătești pentru HBO Max dacă nu te interesează nimic din ce pun acolo.

        (Citează)

  13. Scuze, a mers driect cu userul si parola de la GO.

      (Citează)

  14. Vreo solutie pentru tv samsung mai vechi de 5 ani ? Ca parca n-am chef sa iau tv nou pentru HBO :))

      (Citează)

  15. Andrei G:
    Chromecast

    Chromecast inseamna sa rulez contentul de pe alt device, nu ?

      (Citează)

    • Folosesti aplicatia din telefon, ii dai play si Cast pe ChromeCast-ul atasat TV-ului. Netflix, HBOGO/MAX, Amazon Prime, YouTube orice. Dai play din telefon si dupa aia cast pe TV.

        (Citează)

    • Ia un Chromecast with Google TV si o sa ai telecomanda si meniu ca si cum ai avea un SMART TV, practic poti instala pe device (chromecast) direct aplicatiile de streaming + altele, si nu mai ai nevoie de telefon.

        (Citează)

  16. Mie in iOS nu imi apare la search aplicatia de HBO Max. Altora?

      (Citează)

  17. Ba da, este. Trebuie sa derulezi pana o găsești.
    Am instalat-o pe un IPhone.

    Iulian:
    Mie in iOS nu imi apare la search aplicatia de HBO Max. Altora?

      (Citează)

  18. A fost complicat pentru că ai făcut tu sa fie complicat lol. Te poți loga cu același user și parolă de pe HBO go fără să alegi sunt abonat Digi/whatever și se face automat transferul. ;)

      (Citează)

  19. Florin:
    Vreo solutie pentru tv samsung mai vechi de 5 ani ? Ca parca n-am chef sa iau tv nou pentru HBO :))

    https://www.emag.ro/mediaplayere/brand/google,xiaomi/filter/emag-genius-f9538,livrate-de-emag-v30/vendor/emag/c?ref=lst_leftbar_6427_1

    Pentru Google Chromecast TV si cele de la Xiaomi, nu e nevoie de alt dispozitiv (telefon), au Android instalat, vin cu telecomanda. Se instaleaza aplicatiile dorite din Magazinul Google…

    La mine a mers simplu, m-am logat cu userul si parola de pe HBO Go si asta a fost tot.

      (Citează)

  20. Am instalat acum pe telefon, sa vad daca merge contul. Merge.

      (Citează)

  21. Salutare
    cine il are deja instalat si functional… puteti sa imi spuneti daca sunt titluri dublate in romana? desene sau filme pt familie ?

    multumesc

      (Citează)

  22. A.:
    Damn, televizor de 5 ani. Mai merge ok?

    Am un Samsung din 2011 de 32inch, nesmart, dar cu Chromecast, care inca merge brici. Merge intruna, si-a depasit de cateva ori orele maxime de functionare, probabil.

      (Citează)

  23. Merge fix cu datele de la Go, fara nimic in plus…
    Nici eu nu am HBO max in app store :|

      (Citează)

  24. Pe Vodafone (fost UPC) te pune sa introduci un cod de client fix sau numar telefon. Am incercat cu toate codurile pe care le-am gasit in my vodafone fara succes. La fel si cu numarul.

      (Citează)

  25. Adrian:
    Vodafone aici, Chromcast în TV Sony vechi de 10 ani, funcționează fără probleme.

    Cum ai reusit sa te loghezi in aplicatie, daca ai contul facut pe Vodafone? Eu nu reusesc nicicum.

      (Citează)

    • Am contul de HBO GO de la UPC (acum Vodafone).

      Am descărcat aplicația HBO MAX (pe android), am pus la “sign in” user și pass de la aplicația HBO GO, am dat cast din HBO MAX de pe telefon pe TV-ul care are Chromecast 3.

      Pe browser m-am logat la fel numai că aici parcă mi-au dat un cod pe mail pe care a trebuit să îl trec într-un câmp pentru verificare.

        (Citează)

  26. Bobdan:
    A fost complicat pentru că ai făcut tu sa fie complicat lol. Te poți loga cu același user și parolă de pe HBO go fără să alegi sunt abonat Digi/whatever și se face automat transferul. ;)

    Sa traiesti 1000 de ani!!! Asa e, a fost simplu, am suntat faza cu “abonat prin Vodafone”.

      (Citează)

  27. Am doua Sony, a mers pe amandoua. Sotia s-a logat pe ele, probabil cu datele de la HBO Go, nu stiu ce si cum a facut. Merge pe amandoua.

      (Citează)

  28. Exact! I-am înjurat pe ăștia de la Apple cu algoritmul lor tâmpit care nu-ți returnează ceea ce cauți și-i-ti baga pe gât alte aplicații …aiurea.

    Iulian:
    Multumesc. Intr-adevar, am gasit. Nu ma asteptam sa fie atat de in strafund :)

      (Citează)

  29. Instalat aplicația pe telefon, copiat parola de la HBO Go, s-a conectat imediat. Pe tableta la fel, pe LG C1 a fost cu cod de activare în browser. Mai am și BX-ul de actualizat, mă aștept să meargă tot cu cod in browser.

    43UJ701V nu mai este la îndemână, le-am dat / vândut, trebuie să le zic noilor utilizatori.

    Nu înțeleg toată disperarea cu casting sau chromecast, este ineficient și încet sa dai cast de pe telefon pe TV prin chromecast. E aiurea și peste sa folosești atâtea dispozitive când un Mi Box sau celălalt player 4k al lor rezolvă problema elegant.

      (Citează)

    • 1. Este mai scump un Mi Box decat un Chromecast.
      2. Implica folosirea unei telecomenzi suplimentare (daca ai deja si un sound bar cu telecomanda lui, nu o mai vrei si pe a treia).

        (Citează)

  30. Mi Stick și noua generație de la Amazon cu 20 euro, e drept fără 4k , rezolva orice problema de compatibilitate și geolocalizare..
    Problemele sunt de la migrarea brusca…vodafone a cerut câteva zile pentru reconfigurare ..

    Eu mulțumesc pentru ideea cu DNS .. după schimbare te lasa la mai multe tari odată(SUA, Elveția zattoo etc) .. diferit fata de clasicele vpn..

      (Citează)

  31. Bai eu sunt oarecum dezamagit. Am testat aplicatia si pe telefon cu chromecast si pe nVidia Shield. Se misca mai bine aplicatia intr-adevar. Eu avand receiver am vrut sa testez mai ales sunetul. Am avut supriza sa am sunet Dolby Digital prin chromecast. Nici nu stiam ca se poate asa ceva, credeam ca altceva in afara de Dolby Digital+ (de streaming, bitrate de obicei mai mic) nu stie.
    Cu aplicatia instalata pe Android TV-ul shield-ului merg si chestiile alea mai smechere, gen Dolby Vision si Dolby Atmos, pentru cine poate sa le redea. Eu pot doar sunet, imaginea e un proiector full HD. Sunetul OK, e Dolby Atmos. Imaginea in schimb… nu e mai mult de 720p real. Am pus filme full HD cu imaginea mare din alte surse, si cand e calitatea buna se vede cristal. Pe cand aici… efectiv nu e full HD, e sub. Am pus mai multe titluri, sa fiu sigur, si full HD si 4k… toate se vad la fel, zic eu un 720p asa la ochi. Tristut.
    Si cireasa de pe tort. M-am uitat la Dune, ca nu-l vazusem. Mi s-a intrerupt de nu stiu cate ori vizionarea. Pur si simplu intepenea. Nu am mai patit asa ceva. Nush de la ce a fost, ca nu scria nimic. Presupun ca buffering. Am bagat direct sarma de gigabit (Shield-ul are port ethernet) sa fiu sigur. Nup, la fel, nici o imbunatatire. Nasol.
    Sper sa fie bolile copilariei, dar altfel in afara de sunet care e clar mult mai bun, experienta in sine a fost nasoala.

      (Citează)

  32. Eu am activat online HBO Max, cum fac sa il pun pe TV? Eu am un Samsung 50QA60 model 2021..

      (Citează)

    • Primul pas este sa instalezi aplicatia HBO Max pe TV.

        (Citează)

    • La al doilea pas ai nevoie de un laptop.. nu merge de pe tel. mobile..
      Accesezi contul HBO apoi cu copy/ paste rapid…pui codul de pe televizor..
      https://www.hbomax.com/tv-sign-in

      Dacă ești norocos și generează cod atunci e bine , pui in laptop și te bucuri..
      Altminteri nu ai posibilitatea introducerii din telecomanda a user și pass.. ca la unele tv cu android ..

        (Citează)

  33. Arata putin mai bine noua interfata, dar deranjant fortarea mutarii de pe o zi pe alta… mai ales ca iti pierzi tot istoricul si unde ai ramas cu episoadele intr-un serial.
    Playerul chiar daca arata mai bine, are mai putine features – nu mai functioneaza scurtaturile de fast-forward/rewind din tastatura :(

      (Citează)

    • Ca are mai putine features e putin zis. Pe desktop folosind Firefox imi zice ca browserul nu e suportat (desi la sectiunea de browsere suportate ei zic ca suporta firefox) asa ca trebuie sa folosesc o extensie care schimba user agentul din firefox in Safari sau Chrome ca sa mearga plus ca interfata nu se scaleaza cu rezolutia monitorului. Eu avand un monitor 1440p trebuie sa dau zoom 150% la pagina ca sa apara corect si sa nu ma chiorasc la subtitrarile alea. Mai au mult de lucrat la pagina de web.

        (Citează)

  34. Au dispărut toate filmele românești de pe HBO Max inclusiv produse de HBO.

    Asta nu mă încântă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus