un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Realme GT2 Pro pare a fi flagship-ul best buy de până acum al anului

8 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am văzut ieri noul Realme GT2 Pro la lansarea în România și telefonul este excelent. Acesta este noul OnePlus, ca să zic așa.

Pentru cei care nu mă urmăresc pe YouTube, am zis acolo într-un clip că OnePlus a început ca un producător de telefoane performante, cu software curat și specificații foarte bune, cu doar mici compromisuri neesențiale și prețuri mai mici decât flagship-urile acelor ani. În ultimii ani, însă, OnePlus s-a dus în partea cealaltă spectrului și construiește telefoane care excelează la toate capitolele, dar cu prețuri foarte mari, fiind mai scumpe decât cele Samsung comparabile. Și treaba asta sigur îndepărtează o mulțime dintre fanii care în alți ani au făcut OnePlus populară prin word of mouth.

Realme este acum acea companie. Noul GT2 Pro (și GT2 normal, de altfel) nu doar că are specificații de top, dar arată și bine și costă rezonabil față de competitorii săi. Pe spate are o textură moale, ușor striată, care asigură o priză excelentă în mână și nu mai face necesară o husă. Mai multe telefoane ar trebui să fie așa! Am zis asta și anul trecut, când am testat primul GT cu imitație de piele galbenă pe spate și iată că o zic din nou tot la un model Realme.

Apoi, telefonul pare să aibă camerele de pe OnePlus 10 Pro. Principala este una de 50 megapixeli cu stabilizare optică. Cea ultrawide are inclusiv acel mod fisheye de pe OnePlus 10 Pro, face fotografii de 150 de grade unghi de cuprindere. Telefonul nu are cameră zoom dedicată, precum OP 10P, dar simulează un 2x zoom cu cea principală.

Restul hardware-ului este de top. Acesta este al doilea telefon cu Snapdragon 8 Gen 1 lansat pe piața noastră, după Motorola Edge 30 Pro. Are 12 GB RAM și un ecran LTPO2 de 120 Hz și de calitate bună.

Specificații Realme GT2 Pro:

  • ecran 6,7″ LTPO2 AMOLED 1400 nits, 1.440 x 3.216 px și Gorilla Glass Victus.
  • Snapdragon 8 Gen 1 cu 8/12 GB RAM și 128/256/512 GB RAM
  • baterie 5000 mAh cu încărcare la 65W
  • cameră principală 50 MP f/1,8 OIS, ultrawide 50 MP f/2,2, macro 3 MP, frontală 32 MP
  • cititor de amprente sub ecran
  • Android 12 cu realme UI 3.0

La o primă vedere, n-am ce să-i reproșez în afară de lipsa încărcării wireless, poate marea semnătură de pe spate a celui care l-a proiectat, ca și pe ediția Master. GSMarena are un review.

Prețul este excelent: 3.800 de lei la precomandă (varianta 12+256 GB) și primiți și o tabletă Realme Pad în acești bani.

Chiar și fără tabletă, costă cu 1.000 de lei mai puțin decât Samsung S22+ și decât prețul la care probabil va fi lansat OnePlus 10 Pro în România. Personal cred că Realme îl dă în pierdere ca să câștige cotă de piață în România și Europa, de altfel.

Există și Realme GT2 simplu, fără Pro în coadă. Acela vine cu Snapdragon 888 și mai sunt mici diferențe, de exemplu rezoluție 1080p în loc de 1.440p, Gorilla Glass 5 în loc de Victus, camera ultrawide are doar 8 megapixeli șamd. Va costa sub 3.000 de lei, însă, și pare un best-buy în categoria sa. Le vedeți comparate aici.

    12 comentarii

  1. La o a doua vedere, o sa ai ce sa ii reprosezi: se incinge la efort sustinut.
    Sunt curios daca problema asta se va mentine pe timp de vara , cand va fi cald, la filmare, de exemplu.

      (Citează)

  2. Da, m-am lămurit cu telefoanele Realme… Am cumpărat 1 (C21y) după ce am citit celălalt articol al tău despre telefoanele Realme… După 1 oră de folosință, la setarea Display-ului pe dark contrast, ecranul s-au făcut negru. Degeaba am încercat hard reset sau orice altceva… M-am dus înapoi la magazin, am zis să îl schimb cu altul, aceeași marcă și model. Dar ce să vezi, aceeași problemă la 3 (trei !) telefoane unul după celălalt… Testate în magazin… Erau să facă apoplexie cei de la magazin. 4 telefoane noi direct la rebut! Așa că or fi buni banii de la Realme pentru reclamă, dar produsele SUNT PROASTE. Părerea mea.

      (Citează)

    • e parerea tuturor, stai linistit. l-ai vazut pe radu sa aiba realme ca telefon personal, desi il lauda in sus si-n jos?

        (Citează)

    • Eu n-am scris nimic despre Realme C21. Poate mă confunzi.

        (Citează)

    • GabrielG:
      e parerea tuturor, stai linistit. l-ai vazut pe radu sa aiba realme ca telefon personal, desi il lauda in sus si-n jos?

      Dacă aș avea 3.800 de lei, probabil aș lua Realme GT2 Pro dacă aș fi în căutarea acelei diagonale. Nu are concurență momentan în segmentul său.

      Sau poți să dai 1.000 de lei în plus pe OnePlus cu același ecran, aceeași cameră și procesor, desigur.

        (Citează)

  3. Pare a fi flagship-ul anului pentru ca au cumparat efectiv toata presa. Cred ca stie si bunica de el daca a deschis netul in ultimele 3 zile.

    Si xiaomi mi 11 era bomba, pana au venit testele reale unde cam scartaia pe unele aspecte.

      (Citează)

  4. Cititorul de amprente sub ecran ar trebui sa dispara. E o porcarie!

      (Citează)

  5. Degeaba spatele telefonului este facut dintr-un material care nu necesita husa, atata timp cat camerele sunt tot iesite in relief. Adica oricum telefonul va sta prost pe masa si in plus vei risca si sa zgarii lentilele daca nu pui o husa.

      (Citează)

  6. GabrielG:
    e parerea tuturor, stai linistit. l-ai vazut pe radu sa aiba realme ca telefon personal, desi il lauda in sus si-n jos?

    Cred ca intelegi gresit retorica de pe alte bloguri. Aici e un blog cu accente tehnice, ca si cunoscator in domeniu, Radu a facut o evaluare a telefonului pe baza informatiilor care circula pe net si informatii de la prezentarea in Romania. Ca e platit, ca a facut un comment “gratuit” la o stire importanta din Romania pe domeniul tehnic … e problema lui. Acceasi evaluare o puteam face si eu sau alt cunoscator in domeniu, pe baza informatiilor care circula.

    Legat de retorica de pe alte bloguri (de altfel eu personal sunt de acord cu acea retorica), Radu nu are un blog exclusiv nisat pe ceva departe de tehnica, nu e fashionizda, nu e exclusiv traveler, nu-ti recomanda Huawei fara sa zica ca nu e ok fara Google Services, nu zice ca parerea lui: “cel mai bun telefon pe care l-am avut vreodata”, termina advertorialul si se intoarce la Aifonu’ cumparat de iubi şugăr dedi, nu e blogăr pă barter.

      (Citează)

  7. Salut Radu,

    Nu ai info cand incepe livrarea? Nu gasesc nimic din acest aspect, unde se gaseste numai in precomanda este.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus