un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două clădiri de lux sunt unite printre-o piscină transparentă de 25 de metri

7 Feb 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Clădirile de mai jos se numesc Embassy Gardens și sunt într-o zonă de lux din Londra, pe lângă ambasada SUA, de unde probabil și numele. Sunt apartamente acolo și nu vreau să-mi imaginez cât costă, mai ales că acele clădiri oferă și tot felul de facilități și servicii precum baruri, spa și diverse zone de relaxare.

Șmecheria la ele este că două clădiri sunt unite printr-o piscină transparenta, la nivelul acoperișului. Piscina are 25 de metri lungime, s-ar putea să fie cea mai lungă piscină transparentă din lume, și îți permite să înoți de pe o clădire pe alta, în timp ce prin apă, sub tine, vezi strada la 30 de metri mai jos. Sau să stai în apă, ca și cum ai fi suspendat în mijlocul cerului, între cele două clădiri.

Mișto ideea, foarte mișto.

    15 comentarii

  1. Very nice.
    Btw, nu cred ca sunt cutremure acolo, nu?
    Si parca nu mi-as cumpara unul din apartamentele de sub piscina. :-)

      (Citează)

    • Nu prea sunt cutremure in Marea Britanie, iar cele care totusi au loc sunt de magnitudine redusa. Cel mai puternic cutremur din ultima suta de ani a fost de 5,4 grade.

        (Citează)

  2. Inca nu e gata ca mi-as lua. Vad ca e doar vreo £4.5m un penthouse in zona.

      (Citează)

  3. Foarte tare. Am cautat cate ceva despre cladirea asta:
    “The structure that forms the pool was fabricated in the United States, in Colorado, by acrylic engineers Reynolds Polymer, Inc., and shipped from Texas in a three-week journey. It was designed by the structural engineers Eckersley O’Callaghan and HAL Architects.”

    Si inca o chestie amuzanta (prin prisma faptului ca se pune astfel problema) data de faptul ca apa piscinei e mentinuta constant la 30 grade C:
    ” But the luxury pool, only open to residents and their guests, costs a whopping £164,250 per year to keep it at 30°C.”

      (Citează)

    • Chiar ma gandeam cat de utila poate fi piscina aia exterioara intr-un oras precum Londra, unde este destul de frig.

        (Citează)

  4. Sunt de acord ca piscina arata interesant, ce trebuie ignorat e ca presupun ca trebuie sa aiba apa incalzita ( bine! ) vreo 10 luni pe an, ca altfel vremea nu e chiar de plaja perpetua in Londra si faptul ca e asezata pe doua blocuri care arata ca de proletari asa, sa nu le zic gunoieri.
    Un fel de “Ceausescu ar fi mandru de acest design.”
    Si platesti 5 milioane de lire sa locuiesti intr-un bloc comunist cu piscina deasupra.
    “Grand!” – cum zic astia.

      (Citează)

    • Cel mai probabail apartamentele vor fi ibere. Nu vor fi folosite pentru locuit, ci obiectul unor speculatii.

        (Citează)

  5. Poate acum intelegeti de ce in militari rezidens se fac blocurile la maxim 10 m unul de altul…..

      (Citează)

  6. Cred ca asa e si la mine in bloc. Vecinul de sus are o piscina dintr’asta, altfel nu se explica desele inundatii.. :(

      (Citează)

  7. mie mi-ar fi frică să merg prin ea de pe un bloc pe altul. aș trăi cu impresia că există mereu șansa să se rupă și te duci dracu’ până jos.

      (Citează)

  8. Păi se plângeau proprietarii de curând că plătesc încălzirea apei din piscină doar pentru câteva persoane care o folosesc iarnă și să o închidă câteva luni pe an.

      (Citează)

  9. Doar puțin întrerup emisia: forma din titlu, “printre-o” nu exista. Corect este “printr-o”. Mulțumesc, continuați! :-)

      (Citează)

  10. Pare mișto ideea atunci când ai fotomodele în cap. Dar în piscină nu o să intre doar amantele arătoase, ci și proprietarii lor.

    Cam nasol sa ieși la geam să vezi și tu lumea și bam! două meduze la relaxare.

    Altminteri luam trei apartamente, evident :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus