un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Topuri de fotografii, muzică și alte treburi din 2021

8 Jan 2022  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Se alcătuiesc diverse liste la final de 2021, #cumse face. Am salvat și eu unele care mi-au plăcut.

Întâi, cele de fotografii. The Atlantic primele luni, jumătatea anului, ultimele luni. Multe fotografii bune acolo, dar parcă mai multe triste, mai multe de conflict și drame și dezastre și decese decât în alți ani. Nu mă mir, așa a fost 2021, dar am zâmbit cu plăcere de câte ori am văzut și o fotografie fericită.

Ä‚sta e un coÈ™ de baschet topit de un incediu:

Tot The Atlantic: Top 25 news photos.

Mie îmi plac multe fotografiile de acest tip, fotojurnalismul este o artă, să fii la momentul potrivit acolo și să prinzi și unghiul perfect este o artă.

În opinia mea, însă, cea mai tare fotografie văzută anul acesta este cea despre care am scris aici, de la Siena Photo Awards. De când a început Alice să-mi zâmbească am înțeles și mai bine momente precum acela. Mă bucur că, în ciuda situației, oamenii găsesc astfel de momente plăcute. Este o dovadă că spiritul omenesc nu poate fi ușor înfrânt.

Associated Press are propriul top de fotografii al anului, la fel și BBC. Buzzfeed are most powerful photos of 2021. Iată și fotografii fericite.

Top 100 best songs din 2021. Un alt clasament bun este acesta făcut de Spotify cu top 50 cele mai asculte melodii în 2021.

Acum lucrurile interesante. 52 de lucruri aflate în acest an este mereu o listă bună. La fel și 72 of our favorite facts in 2021 de la New York Times. Top articole din Pocket este bun pentru longforms.

Beauty livestreamer Li Jiaqi sold $1.9 billion worth of products in one twelve hour show on Taobao. That’s slightly less than the total sales from all four Selfridges stores during 2019. [Jinshan Hong]

Your memory resets when you walk through a door, even when that door is on a screen. [Matt Webb]

Idiopathic diseases are conditions whose symptoms can be described but have no known cause. The Disease Detective

Top vânzări Steam de jocuri.

    2 comentarii

  1. La Best Songs, as pune cea pe de #100 de la NPR (“All too well”) pe #1 si Montero pe #100.
    Top seriale:
    1. Squid Game
    2. Resident Alien
    3. Maid
    Dar si Mayor of Kingstown si 1883 (ce inca ruleaza) sunt excelente.

      (Citează)

  2. Clar…
    In special prostia aia lgbpqr++crap

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus