un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 9 ianuarie 2022

9 Jan 2022  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Lufthansa a operat 18.000 de zboruri în ultima perioadă, practic fără pasageri, pentru a nu pierde sloturile de pe aeroport. Am auzit de multe ori astfel de risipe inutile de carburant. Autoritățile trebuie să regândească sloturile acelea de aterizare.

De ce sunt proteste în Kazahstan. Proteste sunt în multe țări. Într-o cvasi-dictatură, însă, sunt mult mai violent înăbușite, de exemplu prin ordine de a se trage în manifestanți fără avertizare prealabilă. Iată multe fotografii de la proteste.

Un bărbat cu sindromul Down și-a crescut fiul să fie dentist. Și acum și-au făcut fotografii before și after, ca să zic așa. Plăcută povestea și sper că este una frumoasă pentru toți părinții cu copii afectați de această boală.

Lavender scare. Momente de panică în SUA prin anii ’50, când homosexualii au fost concediați din funcții publice deoarece se credea că pot fi riscuri de securitate și simpatizanți ai comunismului. Bine, era o vreme când americanii au vânat comuniști în toate părțile țării lor, atunci în perioada de groază a războiului rece.

Terasa magazinului Obor. Chiar eram curios cum arată pe spate blocul ALMO sau cum se numește el, acela mare de la stradă. Cum să arate? Cam mizerie și, întrucât acel tavan nu este probabil bine ranforsat, nu merge nici transformat într-un parc sau ceva, deși uitați câtă suprafață este acolo.

Închisoare pe viață pentru ucigașii lui Arbery. S-a terminat astfel un caz controversat din SUA. Acum câțiva ani, un tânăr negru ce făcea jogging prin cartier a fost vânat de 3 rednecks, vreme de vreo 5 minute, până când n-a mai avut unde să se ascundă și l-au omorât. Cei trei s-au și filmat în timp ce-l urmăreau cu mașinile prin cartier.

O comparație a dimensiunilor diverselor statui de amploare din lume:

Povestea unui astronaut NASA care a zburat cu Parkinson. A ținut secretă boala, deși înțeleg că superiorii săi știau.

Cum să scoți etichetele și adezivul lor de pe diverse suprafețe.

Pisicile au provocat peste 100 de incendii în Coreea, în ultimii 3 ani. Pisicile calcă pe plite ceramice și le pornesc. Mă bucur că ale mele nu știu să folosească aragazul.

Despre cariera lui Sydney Poitier, care a murit recent la 94 de ani.

Britney Spears se pregătește de OnlyFans, dacă mă iau după ultima postare de pe Instagram. Știți ce mă miră? Că are un iPhone vechi.

Încă un afiliat povestește cât a câștigat din afiliere. Pare un ROI mare acolo, dacă acelea sunt singurele cheltuieli.

Cum funcționează Bialetti Moka Express. Știam că-i popular ibricul, dar nu că este atât de popular:

Fotografii cu societatea boemă din anii 1960. Nu foarte diferită de cea de astăzi, dar parcă îmbrăcată mai bine.

4 rețete de boluri de smoothies. Noua modă e cu boluri de smoothie-uri.

30 de rețete mediteraneene. One-pot meals, cum zic străinii, adică se fac într-o singură tigaie.

Ceasuri de vedete, ediția din această săptămână.

    30 comentarii

  1. Interesantă comparația statuilor.
    Uite și comparație de nave spațiale din filme sau jocuri: https://youtu.be/aTPwbVqU6lc.

      (Citează)

  2. Daca parintii au sindromul Down nu este deloc obligatoriu sa il aiba si copiii, asa ca nu vad ce este exceptional aici. Senzationalism ieftin.

    Ce ma seaca pe mine la acoperisul magazinului Obor e ca nu stiu pe unde se poate urca in acele turnulete desi am impresia ca din accident am reusit o data si asta.

    Ale naibii pisici criminale :D

    Britney arata foarte bine la varsta ei, pacat ca a dat-o in tatuaje.

    La acel castigat din afiliere este precizat foarte neclar care sunt impozitele si taxele, cam un sfert isi va lua statul roman.

      (Citează)

    • Britney arata cel mult average pentru una la 40 de ani. Daca ea arata bine, de ana maria prodan la 50 de ani ce mai zici?

        (Citează)

  3. Ibricul asta de la Bialetti e mai mișto
    https://www.youtube.com/watch?v=4WgzKFJ6klE

      (Citează)

  4. Cum sa scoti etichete si urme de lipici? WD-40

      (Citează)

  5. Știam că bărbații cu Down sunt sterili, iar femeile au șanse mici de reproducere. Posibil să nu fie copilul lui?

      (Citează)

  6. Vlad:
    Cum sa scoti etichete si urme de lipici? WD-40

    Sau SONAX SO853300.

      (Citează)

  7. La acel castigat din afiliere este precizat foarte neclar care sunt impozitele si taxele, cam un sfert isi va lua statul roman.

    Aprox jumatate e pe PJ deci 5% dividende, cealalta jumatate pe PF deci 10% la sursa + 2500 lei sanatate/an

      (Citează)

  8. Referitor la omul cu succesul în afiliere, de ce ai vrea să faci informația asta publică? Nu e ca și cum ți-ar aduce apoi business adițional.

    Plus, fix site-urile astea cu “articole automate” și mult SEO fac searchul pe Google mult mai chinuitor și ineficient. Cauți după ceva și dai mereu peste prefabricate din astea lakg iar cei cu content relevant sunt pe pagina 3.

      (Citează)

    • Nu știu de ce, dar până la urmă, de ce să nu o facă publică? Mi se pare bine ca mai mulți oameni să știe că se pot face bani din afiliere, instagram, youtube șamd.

        (Citează)

  9. De zece ani in fiecare zi beau numai cafea facuta la moka. Niciodata nu ma voi mai intoarce la filtru sau ibric. In timp a devenit o pasiune pentru cafetiera italiana si am mai multe de dimensiuni diferite.
    Daca nu stiati, mai nou, cafetierele Bialetti care se vand in Italia se fabrica in Romania, la fabrica de la Plopeni.
    Din cand in cand, cand este saptamana italiana, apar in oferta Lidl.

      (Citează)

  10. Iulian:
    Referitor la omul cu succesul în afiliere, de ce ai vrea să faci informația asta publică? Nu e ca și cum ți-ar aduce apoi business adițional.

    Plus, fix site-urile astea cu “articole automate” și mult SEO fac searchul pe Google mult mai chinuitor și ineficient. Cauți după ceva și dai mereu peste prefabricate din astea lakg iar cei cu content relevant sunt pe pagina 3.

    Ai lua in seama informatii de la cineva care nu-ti dovedeste ca se pricepe la ceea ce propovaduieste? La un moment dat acest site va fi monetizat iar acest gen de informatii ajuta la cresterea increderii.

      (Citează)

  11. In SUA societatea este atat de fragmentata, incat albii si negrii nu se mai pot suporta. De aceea se ajunge la cazuri ca acela prezentat aici. Mi se pare un act de nebunie ca un negru sa isi ia casa intr-un cartier de albi, sau ca un alb sa vrea sa traiasca intr-o zona de negri.

      (Citează)

    • Sunt zone și zone. În New York, de exemplu, a fost prima oară când am văzut cu adevărat toate națiile și rasele pe stradă, una lângă alta. Sunt țări precum UK sau Franța care sunt foarte variate, dar în NY chiar vezi de toate.

      Și trăiesc toți bine unul lângă altul. De multe ori își apreciază unul altuia cultura. Am mâncat cel mai bine prin restaurante asiatice, de exemplu, și tot acolo am simțit și parcă cea mai mare bucurie că le calci pragul și le dai banii tăi.

      Sunt alte zone, însă, în care ideea de diversitate crește greu. M-am uitat acum pe net și în county-ul ăla în care a avut loc crima sunt 62% albi, 25% negri, adică dublu față de media din țară. Nu e ca și cum vedeau pentru prima oară om negru și din cauza asta au decis să-l împuște.

      Plus că cazul este foarte bizar. Poliția nu a făcut vreo arestare în primele 2 luni. Abia după ce clipul video cu ăia vânând victima pe străzi a fost difuzat public s-au prins și autoritățile ce s-a întâmplat. Până atunci au crezut povestea criminalilor despre cum ei credeau că vor aresta un răufăcător care fuge prin cartier și, când să facă asta, a scos pistolul și au fost nevoiți să-l împuște.

        (Citează)

    • District Attorney George Barnhill told them that the murder of Arbery “was justifiable homicide.”

      Barnhill wrote that the McMichaels were within their rights to chase “a burglary suspect, with solid firsthand probable cause”;[3][89] that “Arbery initiated the fight”; and that Travis McMichael “was allowed to use deadly force to protect himself” when “Arbery grabbed the shotgun”.[89][91]

      Barnhill cited Georgia’s citizen arrest law, dating to the Civil War era, as justifying the murder of Arbery (the Georgia law says that either a crime must be committed within the citizen’s “immediate knowledge”, or there must be “reasonable and probable grounds of suspicion” for a felony crime).

        (Citează)

  12. Ne prezinți și pisicile tale ? Sau e vreun articol deja despre ele ?
    Sunt vreo rasă anume sau nu ?

      (Citează)

  13. Eu fac de vreo doi ani cafea la un expresor manual din Auchan, de 240 lei, pun ce cafea vreau in el. Am și o mașină de măcinat, cu reglaj fin al granulației, fac cum vreau. Nu cumpăr cafea măcinată, oricît de protectiva ar fi atmosfera de ambalare, după deschidere își pierde aroma. Deci, cafea boabe, măcinată înainte pe loc. Toate expresoarele cu doze proprietare sunt un scam teribil, pentru oameni leneși. Apeși pe buton și gata. Eu spăl cupa, macin cafeaua, dozez și compresez cafeaua în cupă, e un ritual ca la cafenea. Pot face și spumă de lapte, că are inclusiv așa ceva. Beautifull.
    Britney Spears arată că o spălătoreasă mexicană. E plină de șunci, arată deșălată fix ca o mexicancă cu patru copii și soț Jesus bețiv.

      (Citează)

    • Așa fac și eu cafeaua. Îmi place toată procedura.

      Am început cu un espressor tot de vreo 250 de lei. Între timp am investit în râșniță care să macine uniform boabele și un espressor care să asigure temperatura necesară și presiunea necesară pe toată durata extracției. Când vrei astea, costă mai mult.

      Dar da, nu există comparație între cafea deja măcinată și una pe care o macini tu pe loc și face mirosul acela plăcut în toată camera.

      Mai nasol este că, folosind de multă vreme cafea de specialitate de la Claro, mă sperii când văd cafea boabe din comerț. Am desfăcut recent una și mirosea a ulei și a supraprăjit. Și nu-i ceva în neregulă cu ea, așa sunt cam toate, prăjite prea mult.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus