un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poze cu pisicile mele – ediția de ianuarie 2021

23 Jan 2021  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Nu sunt suficiente fotografii cu pisici pe Interneți, așa că iată unele cu ale mele. Cel galben, cunoscut sub numele de Dobby, dormea cu capul pe lăbuța celui tărcat, numit de apropiați Cookie. Cookie, la rândul său, dormea cu capul pe Dobby, că-i moale și pufos.

Dezgustător de drăguț.

Dacă vreți ceva și mai mișto, cineva face un vlog despre cum crește noua sa pisică. E bine filmat:

    7 comentarii

  1. Ma bate și pe mine gândul sa iau o pisica (o tomberonista) cum te descurci cu parul pe care îl lasă? Ți-au zgâriat canapeaua? Când pleci în vacanta cum procedezi?

      (Citează)

    • Orice animal cu blana lasa par (inclusiv noi lasam). Se supravietuieste decent cu un aspirator robot, periere regulata a animalului, role cu lipici pentru haine, disciplina. Curat canapeaua si zonele sensibile din casa aproape zilnic (am luat de la OMV un aspirator vertical de la Rowenta, e bun la aspirat canapeaua si nisipul din baie).
      Cand sunt mici, mai zagrie si mai fac tampenii. De fapt si cand sunt mari, al meu are 10 ani si a scos niste fire din canapeaua noua, cand s-a intins dupa o portie de somn.
      In vacante daca lipsim mai mult se 2-3 zile vine cineva la el zilnic ca sa ii schimbe apa si sa curete litiera. Poate fi dus si la un hotel de animale sau la vreun prieten binevoitor pe care il cunoaste.

      Sa ai un animal in casa e mare distractie dar si mare responsabilitate.

      Pe langa mancare de calitate (cand e mic nu pateste mare lucru, dupa 5-6 ani incep sa apra probleme, ideal e sa ii cumperi cea mai buna mancare pe care ti-o poti permite), ca si costuri la o pisica mai ai jucarii (sky is the limit, al meu e pasionat doar de sireturi), un cos, un pom de catarat/zgariat, vaccinuri si vizite la veterinar, nisip (depinde strict de chimia animalului, poate fi OK dpdv miros cu un nisip foarte ieftin sau dimpotriva, doar alea scumpe au rezultate in a absorbi duhoarea), accesorii de toaletare (cleste unghii si perie), si o castrare cand ajunge cam la un an.

        (Citează)

    • Un aspirator cu perie rotativa e ideal, fie el si pe acumulatori, că cel normal doar cu vacuum nu ia toate floacele, oricît de bun ar fi.
      Si evitat de cărat praf de pe afară, ele se tăvălesc pe jos și apoi se ling pe blăniță.
      Unele au prostul obicei să lingă/roadă ușor degetele, asta inseamnă mai multa atenție la igiena mîinilor.
      Cu cît mai multe locuri ascunse, cu atît mai bine pentru ele. Astea maidaneze chiar sînt mult mai puțin pretențioase față de alea de rasă. Numai să le iei de pui, altfel prin gustul maidanului și vor cere timp indelungat să iasă pe afară, din obișnuință.
      https://postimg.cc/gallery/XJS27Sz

        (Citează)

  2. Dormit sincron, Mr. Bilbo si fi’su erau campioni la asa ceva :)

    Mr. Gimli si Tomberonsky nu se tolereaza asa de mult dar se mai intampla din accident sa ajunga la mai putin de 10cm distanta.

      (Citează)

  3. Ultima gaselnita gasita de cercetatori e ca viermele toxoplazmoz din pisici afecteaza si barbatii, transmiterea la fat nu se face doar de la mama..

    Care e treaba cu parazitul asta.. se pare ca e modalitatea gasita de aceste feline sa fie suportate de rasa umana, respectiv lui i se datoreaza imblinzirea omului de catre pisici..
    Soarecii infestati se pare ca nu dezvolta teama naturala fata de ele.. (S&V luna decembrie)..

    Eu nu pot pentru ca sa cred ca stiu daca e asa.. am doar 3 (cica de rasa europeana..)

      (Citează)

    • M-am amuzat copios si eu cand la prima vizita la veterinar, doctorul a trecut la rasa europeana, ea fiind tomberoneza cu acte in regula.
      In rest te distrezi mereu, inclusiv cand dorm pentru ca au niste posturi de somn ciudate uneori.

        (Citează)

  4. În pozele astea par asa de mici și drăguțe, nu de parcă în pozele mai vechi nu erau drăguțe dar păreau mai mari

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus