un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 24 ianuarie 2020

24 Jan 2021  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Povestea mănușilor lui Bernie Sanders, cine le-a făcut, cum și din ce materiale și de ce nu face altele.

O copie de 500 de ani a unui tablou de Leornardo da Vinci a fost recuperată de poliție.

Ar trebui să-ți aștepți rândul sau să te bagi în față la vaccinare? Dacă ai ocazia sau poți profita de sistem sau inclusiv de pile, este ok sau nu să te vaccinezi mai repede decât ți-ar veni rândul?

Costul per purtare al hainelor. Cineva și-a analizat garderoba și cât a purtat fiecare obiect din ea, cât a plătit pe haine și după câte purtări n-au mai fost bune. Sunt câteva concluzii bune de tras de acolo.

Dimensiunea unui steag spaniol arborat de o corabia la bătălia de la Trafalgar. That was one big ship.

Putin și-a construit un palat frumos. The ultimate Bond villain hideout.

Mai multe țări europene vor să impună folosirea măștilor medicinale cu protecție înaltă. Nu doar orice mască, ci să treacă la FFP1/FFP2/N95. Măștile N95 au ajuns 10 lei pentru 5 bucăți, mai ieftine și decât de Black Friday. Eu am câte pentru cazuri speciale, de exemplu dacă sunt nevoit să merg în înghesuială. Mi se par foarte confortabile și mă simt mai bine cu ele decât cu cele clasice.

Mira Furlan a murit la 65 de ani. Dacă v-ați uitat la Babylon 5, a jucat rolul Delenn.

Ce obiect sub 50 de dolari v-a schimbat viața? O discuție interesantă despre mici gadgeturi care îți fac viața mai plăcută. Poate ar trebui să testez mai multe astfel de mărunțișuri. Majoritatea de acolo sunt idei foarte bune, inclusiv o cadă cu scaun în ea (sau cabină de duș cu un scaun).

Moda la inaugurarea lui Biden. Președintele a purta Ralph Lauren. Altcineva a purtat Dior Air Jordan 1.

Fotografii din România anului 1923.

Cum se transformă IKEA pentru sustenabilitate:

  14 comentarii

 1. Precizarea N95 este degeaba, nu există standardul acesta in UE. Iar FFP1 este foarte diferit și mult sub FFP2.
  Măștile care chiar au o șansă reală să oprească virusul sunt cele cu FFP2.

  Ce aiurea, a murit Delenn :(. Mi-am adus aminte că la primul comic con din România a venit Na’Toth, era printre organizatori.

  Și Larry King a murit.

  IKEA ar trebui să vadă ce face cu stocurile și prețurile la scaune, nu mai au nimic ca lumea pe stoc. Că o ard verde e praf în ochi, au ținut deschis restaurantul până în ultima secundă și au permis accesul în magazin persoanelor fără mască. Și nu, nu mă interesează că erau copii, nu este o scuză, răspândesc boala la fel de ușor.

    (Citează)

  • boss, ikea ti a taiat padurile si nu s-a scandalizat nimeni in leg cu asta.
   asa ca au facut o duda cu restaurantul sau whatever, e apa de ploaie.

     (Citează)

  • @Gaelex, ai ramas blocat pe ideea ca IKEA a tinut restaurantul deschis desi nu era nicio lege care sa ii oblige sa il inchida. Toata restauramtele erau deschise.
   Asta in conditiile in care in perioada aia erau doar cateva zeci de cazuri pe zi la nivel national.

   Si cum le arati tu ca esti revoltat pe ce au facut? Cumperi in continuare de la ei.
   Ba mai mult, te plangi ca nu sunt pe stoc anumite produse pe care le doresti.

     (Citează)

 2. Masti FFP2 cand noi, saracii de romani, de abia avem bani pentru alea ieftine?? Am luat din Penny cutie cu 50 de masti la 10 lei. Acu’ nu mai sunt bune astea?! Trebuie sa dau 4 sau 5 lei pe masca FFP2 ca s-au trezit niste smecheri sa para ca fac si ei ceva.

    (Citează)

  • Ai citit articolul ? single-use surgical FFP1 masks – astea sunt mastile albastre simple

     (Citează)

  • Daca citea articolul, mai putea sa se planga de faptul ca a cheltuit 10 lei din buzunarul propriu pentru 50 de masti pe care are de gand sa le foloseasca un an de zile?

     (Citează)

 3. e bine aia cu mastile, dar cam tarziu. e plin de decretei care poarta sosete peste mufa din textil. ffppmm2 trebuia de la inceput, dar a trebuit si saracii chinezi sa faca offload la milioane de masti produse pe neveu si fara nici o protectie.
  doar se stie, chinezii cei mai buni prieteni cu oms, samd.

    (Citează)

 4. sa nu exageram, dar nici cu carpe pe gura pe post de protectie.

  Emil C:
  Sper că porți combinezonul de fiecare dată cînd ieși din casă… cu tot cu cască.

    (Citează)

 5. Gaelex:
  Precizarea N95 este degeaba, nu există standardul acesta in UE. Iar FFP1 este foarte diferit și mult sub FFP2.

  KN95 e si mai degeaba, e un standard chinez inventat sa semene cu N95. Nu ca sunt petarde, dar nici nu merita atatia bani.

    (Citează)

 6. Gaelex:
  Precizarea N95 este degeaba, nu există standardul acesta in UE. Iar FFP1 este foarte diferit și mult sub FFP2.

  KN95 e si mai degeaba, e un standard chinez inventat sa semene cu N95. Nu ca sunt petarde, dar nici nu merita atatia bani.

    (Citează)

 7. Aș fi putut “profita de sistem”, sau să “fentez” puțin sistemul pentru a-mi face vaccinul acum, dar prefer să imi aștept rândul pentru etapa a 3-a. Sunt cu siguranță oameni care au mai multă nevoie de el decât mine.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus